SON DAKİKA
SON DEPREMLER

17 Park Hizmete Girdi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, göreve geldiklerinden bu yana 17 parkın hizmete girdiğini ve 3 bölge parkının da tamamlanma aşamasına geldiğini söyledi.

Çöşnük, İnönü ve Özalper mahallelerinde yapımı devam eden bölge parklarının hizmete girmesiyle vatandaşlar yeni dinlenme alanlarına kavuşacak. 5 bin 267 metrekarelik alanda helezon havuz, 14 adet Japon pergola, kamelyalar, spor aletleri, oyun alanları ve çocukların resim yapabilecekleri resim bölümü bulunan Çöşnük Bölge Parkı'nın 2 bin 400 metrekaresi yeşil alana ayrıldı. Yurt dışında çokça örneği görülen bitki labirenti de bulunan parka her dönem çiçek açan çalılar ve kısa boylu ağaçların dikimi sürerken, ayrıca yapraklı, ibreli ve çalı formlu bitki dikimleri de yapılacak. Kafeterya, büfe, yürüyüş yolları, oturma gruplarıyla modern bir park olan Çöşnük Bölge Parkı, hem çocukların daha sağlıklı bir ortamda oynayabildikleri hem de bölge halkının rahat nefes alabileceği, dinlenebileceği bir yer olarak hizmete girecek.
İnönü Mahallesi'ndeki bölge parkı ise, 2 bin 460 metrekaresi yeşil alan olmak üzere 5 bin 130 metrekarelik alanı kapsıyor. Park içerisinde kafeterya, büfe, yürüyüş yolları, oturma grupları, aydınlatma elemanları, spor aletleri, 20 Japon pergola ile üçlü havuz grubu bulunuyor.
5 dönüm alan üzerine inşa edilen Özalper Mahallesi Gençlik Parkı içerisinde de kafeterya, üç adet kamelya, amfi tiyatro, çocuk oyun parkı, süs havuzu, kaykay pisti, satranç alanı gibi yapısal elemanlar bulunuyor. Yapısal elamanların tamamı bitme aşamasına getirilmiş olup, parkın toprak dolgu ve tesviye çalışmaları devam ediyor.
Belediye Başkanı Ahmet Çakır, şehrin yeşil dokusunun artırılması amacıyla fidan dikimi ve yeşillendirme çalışmalarının yanı sıra park yapımına da büyük önem verdiklerini, göreve geldiklerinden bu yana 17 parkın yapılarak hizmete girdiğini vurguladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız