SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'17 Proje Yapıldı'

A- A+ PAYLAŞ

Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu'nun (KUDEB) 17 projeye imza attığı bildirildi.

Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü bünyesinde 3 ay önce kurulan Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu (KUDEB) tarihi Beşkonaklar mekanında çalışmalarına başladı.

KUDEB Başkanı Levent İskenderoğlu, ''Büyük bir sorumluluk üstlenen KUDEB çalışmalarına Yeşilyurt ilçesinde daha önce projesi yapılmış olan sokak sağlıklaştırması ile başlamış paralelinde Aslantepe çevre düzeni planını ve uygulamasını, Bahrii Camii, Venk ve Taşhoran kiliseleri ile Sevserek Hanın röleve restitüsyon ve restorasyon projelerini ihale etmiş, ayrıca Balaban, Darende, Arapgir Eskişehir, Gündüzbey gibi tarihi dokunun yoğun olduğu bölgelerde tescil ve koruma amaçlı imar planlarının oluşturulması için harekete geçmiştir. Şu anda tek yapı ölçeğinde 17 tane proje çiziliyor"ifadelerini kullandı.

"Türkiye genelinde restorasyon konusunda başarılı işler üreten akademisyen ve uygulamacılar ile sıkı bir ilişki kurularak bu insanların değerli birikimleri Malatya'ya taşımaya başlanmıştır. İlk olarak Süleymaniye Camiinin restorasyon gurup şefi olan değerli hocamız yüksek mimar Nilgün Olgun hanım efendi Malatya'ya gelerek KUDEB personeli ile çok önemsediğimiz deneyim ve bilgilerini paylaşmıştır. Konuyla ilgili çok büyük desteklerden birini de İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Gülen Çağdaş, Bilge Işık vermiştir. Bu vesile ile saygıdeğer hocalarımıza teşekkür etmeyi ve şükranlarımızı sunmayı bir borç biliriz. Malatya KUDEB; aynı azim, kararlılık ve öğrenmeye açık vizyonu ile bu diyaloglarını sürdürmektedir"diyen İskenderoğlu, açıklamasını özetle şöyle tamamladı:

"Malatya KUDEB, üzerindeki tarihi sorumluluğun ve eksikliklerinin farkındadır. Kendini daha iyi ifade edebilmesi, daha iyi işler yapabilmesi için muhakkak daha fazla zamana ihtiyacı vardır. Bu sorumluluk duygusu ile öğrenmeye kendini geliştirmeye ve çalışmaya devam edecektir. Bu noktada Malatya halkının desteği bizim için vazgeçilmezdir. Malatya KUDEB; Malatya ilinin belleğini ayakta tutacak, gelecek kuşaklara aktaracak daha birçok proje üzerinde çalışmakta, kültür ve turizm konusunda Malatya'ya güçlü bir ivme kazandırmayı hedeflemektedir. Tüm bu çalışmalarda bizleri cesaretlendirerek üretme kabiliyetimizin önünü açan ve sahip olduğu bilgi, tecrübeleri ile bizleri destekleyen Sayın Valimiz Doç.Dr. Ulvi Saran'a ve emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.''

ARŞİV FOTO: Çavuşoğlu Mahallesi'ndeki Taşhoran Kilisesi.. (Sultan KILIÇ)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız