SON DAKİKA
SON DEPREMLER

17 Saat Oruç Tutacağız...

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:51:39
17 Saat Oruç Tutacağız...
A- A+ PAYLAŞ

Ramazan ayı için geri sayım başlarken Türkiye bu yıl ortalama 17 saat oruç tutacak. Ancak bizden fenaları da var.

Bu yıl Ramazan, yılın en uzun günlerinin olduğu Haziran ve Temmuz ayına denk geldiği için Türk halkı ortalama 17 saat oruç tutacak. Ancak hemen belirtelim, bizden çok daha uzun süre oruçlu olacak ülkelerde var. Dünya'da bu yıl en uzun 21 saat 51 dakika ile Norveç kenti oruç tutacak. Öyle ki bu kenttekiler sadece 2 saat 9 dakika oruçsuz olacaklar. 

Güneşin açısı, enlem ve boylam gibi etkenler göz önüne alınarak Diyanet İşleri Başkanlığı uzmanlarınca hazırlanan vakitlere göre, Türkiye'de ramazanı ilk Ardahan karşılayacak. Ardahan, saat 02.29'da imsak vaktine girerken ilk iftarı ise saat 19.39'da Hakkari yapacak.

ORUÇ BU YIL ORTALAMA 17 SAAT

Ramazanın 30'uncu gününde ise sahur sofrasından en son Muğla'da yaşayanlar kalkacak, oruçlarını en son Edirne'de yaşayanlar açacak.

Ramazanın ilk günü için en uzun oruç 17 saat 33 dakikayla Kırklareli'nde, en kısa orucu ise 16 saat 34 dakikayla Muğla'da tutulacak.

EN KISA ORUÇ EKVATOR'DA

İskandinav ülkeleri uzun, ekvator ülkeleri kısa oruç tutacak.

Dünya genelindeki 1,5 milyardan fazla Müslüman, yaşadıkları ülkelere göre birbirinden oldukça farklı sürelerle oruç tutacak.Bu kapsamda Kenya'nın Nairobi şehri 13 saat 29 dakika, Endonezya'nın Pekanbaru şehri 13 saat 36 dakika, Brezilya'nın Macapa şehri ise 13 saat 34 dakika oruç tutacak.

21 SAAT 51 DAKİKA ORUÇ TUTACAK İL

Sahur ve iftar arasında 21 saat 51 dakikalık zaman farkı olan Norveç'in Tromso kenti ile 21 saat 50 dakikalık farkla İzlanda'nın başkenti Reykjavik şehri, en uzun oruç tutacak yerler arasında bulunuyor.

Burada yaşayanlar sadece 2 saat 9 dakika gibi çok kısa bir süre oruçsuz olacak ve bu süre içinde hem iftarı hem sahuru yapmaları gerekecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız