SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"17 Sporcumuz Üniversiteye Girdi"

0
Güncellendi - 2016-10-22 03:14:18
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Kadınlar Futbol 3. Lig takımlarından Malatya Bayanlar Spor Kulübü’nün başkanı Doğan Çelebi, bayanların spor yapmalarına imkan sağladıkları gibi, sporcuların üniversiteyi kazanmalarında da önemli bir rol üstlendiklerini söyledi.

Çelebi, takımda bu sene 6 futbolcunun üniversiteyi kazandığını kaydederek, “Üniversiteyi kazanan sporcular kulüp öncesi benim öğrencilerim. Kulüpte forma giyen sporcularımız, özgeçmişlerinin de katkısıyla üniversiteyi kazandılar. Hazal Canbay, Melisa Akdeniz, Ezgi Memiş, Berivan Altınkaya, Nursel Yeşilcan, Meral Toptaş üniversiteyi kazanan sporcularımız. Kulübünde katkısıyla beraber 17 futbolcumuz 3 yıl içerisinde üniversiteye girdi” dedi.

Futbolun kendileri için bir araç olduğunu kaydeden Çelebi, “Futbolu kullanarak çocuklara, profesyonel hocalar dahilinde yeteneklerine göre lisans çıkartıyoruz. Bu çocuklarımız kulüpte forma giyip, BESYO’ya hazırlandıklarında, özgeçmişleri için artı puan alıyorlar ve rahatlıkla üniversiteye yerleşiyorlar. En büyük amacımız bu çocukların spor yapmalarına en iyi imkanı sağlayıp, devletine ve milletine faydalı bireyler olarak yetişmesine katkı sağlamaktır. Takımımızda forma giyip, üniversite sınavını kazanamayan sporcu sayısı oldukça azdır. Kulüp bünyesinde yaklaşık 70 sporcu geçti. Bu çocuklarımız yetenekleri sayesinde lisans çıkartılarak, profesyonel futbolcu olmuşlardır” diye konuştu.

Çelebi, sporcuların üniversiteyi kazandıktan sonrada kulüple ilişkisini kesmediğini ifade ederek, şunları söyledi: “Kulüp olarak sporcumuz üniversiteyi kazandıktan sonrada irtibatımız sürüyor. Şuanda 7-8 öğrenciye burs veriyoruz. Sporcularımızın sosyal faaliyetlerde bulunmalarına da imkan sağlıyoruz. Sporcularımızın her anlamda yanlarında oluyoruz.”

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

bayanlarfutbol

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız