SON DAKİKA
SON DEPREMLER

17 Teröristin Cesedi Malatya'ya Getirildi..

A- A+ PAYLAŞ

Tunceli'nin Ovacık İlçesi'nde, yasadışı Moist Komünist Parti-Halk Kurtuluş Örgütü'ne (MKP/HKO) yönelik başlatılan operasyonda ölü olarak ele geçirilen 17 teröristin cesedi, otopsi yapılmak üzere Adli Tıp kurumu Malatya Grup Başkanlığı'na getirildi.

ASKERİ HELİKOPTERLE GETİRİLDİLER..
Tunceli'nin Ovacık İlçesi Mercan Vadisi'nde önceki gece saat 23.00 sıralarında, toplantı halinde olan MKP/HKO üyelerine yönelik olarak düzenlenen operasyonda yaklaşık 50 kişi kadar oldukları tahmin edilen terörist grup ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada ölü olarak ele geçirilen 17 teröristin cesedi, otopsi yapılmak üzere askeri helikopterle Malatya'ya getirildi.

Askeri helikopterin getirdiği cesetler, otopsi yapılmak üzere 2. Ordu Komutanlığı Kara Hava Alay Komutanlığı'nda ambulanslarla Adli Tıp Kurumu Malatya Grup Başkanlığı'na getirildi. Cesetlerin getirilmesi nedeniyle polis ve jandarma ekiplerince yoğun güvenlik önlemleri alındığı gözlendi. Otopsiden sonra cesetlerin Malatya'daki hastanelerin morglarına kaldırılacağı öğrenildi.

OPERASYON AÇIKLAMASI..
Jandarma Genel Komutanlığı Genel Sekreterliği'nden yapılan açıklamaya göre, emniyet ve asayişin temini ile terör örgütünün etkisiz hale getirilmesine yönelik olarak yürütülen faaliyetler kapsamında 17 Haziran Cuma günü (dün) bir grup teröristle karşılaşıldı. Yapılan "teslim ol" çağrılarına teröristler ateşle karşılık verdi. Çıkan silahlı çatışmada, aralarında örgütün üst düzey yöneticilerinin de yer aldığı 17 terörist ölü, 3 terörist sağ ele geçirildi.

Teröristlerle birlikte 10 adet kaleşnikof piyade tüfeği, 4 adet G-3 piyade tüfeği, 1 adet M-16 piyade tüfeği, 2 adet BKC makineli tüfek olmak üzere 17 adet silah, bu silahlara ait bol miktarda fişek ve şarjör, 4 kilo C-4 tipi patlayıcı, 2 adet tuzaklanmış mutfak tüpü, bir adet dizüstü bilgisayar, bir adet yazıcı, 2 adet taşınabilir bellek, 10 adet cep telefonu, bol miktarda örgütsel doküman ve yaşam malzemesi bulundu.

Jandarma Genel Komutanlığı'nın açıklamasında, bölge halkının huzur ve güvenliği için operasyonların kararlılıkla devam ettiği kaydedildi.

ÖLDÜRÜLENLER ARASINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLER VAR
Erzincan ve Tunceli illeri kırsalında gerçekleştirilen ve 17 kişinin öldüğü operasyonda, MKP (Maoist Komünist Parti) örgütünün 5 üst düzey yöneticisinin de öldüğü bildirildi.

MKP Yurtdışı Enformasyon Bürosu’ndan yapılan açıklamada, Tunceli Mercan Vadisi’nde birkaç gündür süren MKP’nin genişletilmiş MK toplantısı ve kongre hazırlık ön çalışmalarına yönelik iki gece önce operasyon başlatıldığı belirtildi. Açıklamada, operasyon sonucu örgütün genel sekreterlerinden Zeynel Durmaz, MK üyesi Cafer Cangöz, Aydın Hambayat, Alattin Ataş, Hüseyin Balkır, Çağdaş Can ve Gülnaz Yıldız ile Cengiz Korkmaz, Mustafa Erkan ve Handan Yeşil kaydedilerek, 7 kişinin ismi konusunda da henüz bilgiye ulaşılamadığı vurgulandı.

Tunceli Valiliği, Erzincan ve Tunceli illeri kırsalında gerçekleştirilen operasyonda örgüte mensup 17 kişinin öldüğünü, 3 kişinin sağ yakalandığını açıklamıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız