SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"17 Yıl Sonra Başlık İstediler!"

A- A+ PAYLAŞ
Malatya'da 17 yıl sonra istenen başlık parası nedeniyle çıkan kavga kanlı bitti.
 
Malatya merkeze bağlı Sütlüce köyünde 16 Ocak 2011 tarihinde meydana gelen kavga olayında av tüfeği ile ateş açılması sonucunda, olayla ilgisi bulunmayan Mehmet Yıldırım (39) hayatını kaybetmişti. Olayla ilgili olarak baba M.G. ile oğlu İ.G. tutuklu yargılanıyor. Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden davanın duruşmasına tutuklu sanıklar İ.G. ve baba M.G. ile taraf avukatları katıldı. 
 
Duruşmada sanık M.G., "R.A.'nın ablası ile 16-17 yıl evli kaldım. Bu evlilikten 6 tane çocuğumuz oldu. Anası kızı bana verdi. Kardeşleri köydeydi, Kardeşleri, 'Sen bacımızı kaçırmışsın' deyip 5 bin TL para istediler. Daha sonra bacılarını götürdüler. 6 ay aradım bulamadım. Büyükler araya girdiler, tarla istediler, eşimi götürdüler, kaybettiler. Biz çocukları karşı tarafa götürüp bıraktık. Onlarda 'Bu çocuklar sizin evde doğdular, siz bakacaksınız' diye kabul etmediler. Bana telefon açtılar, tehdit ettiler. 1 saat sonra senin işini bitireceğiz' dediler. Ben kaçıp eve gittim. Eşim Leyla bana telefon açarak, 'Kardeşlerim geliyor, evden kaç' dedi, bende kalabalık olduğu için mahalleye gittim. 10 dakika geçmeden mahalleyi bastılar. R.A. silahla üzerime geldi, duvarın arkasına gizlendik. Ben silahı oğlum İsmail'in elinden çektim, silah ateş aldı, ancak mermi olayda ölen Mehmet Yıldırım'a isabet etmiş" ifadelerini ileri sürdü. 
 
Duruşmada konuşan R.A. ise, M.G.'nin yalan söylediğini ileri sürerek, "Biz para istemedik, 3 bin TL para teklif ettiler. Bizde 10 dönüm tarlan var, 5 dönümünü kız kardeşimizin üzerine, kalanı da diğer eşinin üzerine yap dedik. Önce kabul ettiler, sonra vazgeçtiler. Ablam kayboldu. 5 aydır biz görmüyoruz. Yaşlı bir adama bakıyormuş. Bu nedenle ablam gitmedi. Çocuklar arada problem oldu ve olay bu nedenle meydana geldi. İsmail, çocukları bizim oraya getirmişti ve yola bırakarak gitmişti. Biz polis ve jandarmayı aradık. Onlar bu işe karışamayacaklarını söylediler. Çocukları minibüsle köye götürdük. M.G. 'Çocuklar senin, sen bakmıyorsun, annesi bakmıyor, ben bu kadar çocuğa nasıl bakayım' dedim. O da 'bakacaksın' dedi. Bende çocukları oraya bıraktım, 'Mecburiyetim yok' dedim. O sırada İ.G., kullandığı pikapla geçti. Sonra silahı alıp arabadan indi. İ.G. ateş açtı, kurşun sağ omzumun üzerinden geçti ve 10 metre mesafede bulunan Mehmet Yıldırım'a isabet etti" ifadelerini ileri sürdü. 
 
Olayda ölen Mehmet Yıldırım'ın ailesini avukatı, "Tüm dosya kapsamına göre köyü basan, kendisine doğru gelen İ.G.'ye silahı doğrultup olayı başlatan R.A.'dır. Bu itibarla R.A.'nın da sanık olması gerekir. Sanık R.A., hakkında dava açılmasını talep ediyoruz" dedi. 
 
Sanık avukatları da R.A. hakkında silah doğrultmasından dolayı dava açılmasını talep ettiler. 
 
Cumhuriyet Savcısı'da R.A. hakkında silahla tehdit suçundan ihbarda bulunulmasını talep etti. 
 
Mahkeme Heyeti, R.A. hakkındaki durumun Cumhuriyet Başsavcılığının takdirine bırakılması ve 2 sanığında tutukluluk halinin devamına kara verdi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız