SON DAKİKA
SON DEPREMLER

170 Bin Öğrenciyle Başlayacak

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:51:11
170 Bin Öğrenciyle Başlayacak
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Eğitim-Öğretim Yılının ders zili 16 Eylül Pazartesi günü çalacak. Malatya’da yaklaşık 170 bin öğrenci ve 11 bine yakın öğretmen 800’ü aşkın okulda ders başı yapacak. Yeni eğitim yılının başlayacak olması nedeniyle Fatih İlköğretim Okulu’nda Pazartesi günü İlköğretim Haftası töreni yapılacak. Bu yıl Malatya’da yaklaşık 3 milyon ders kitabının dağıtımının da bitmek üzere olduğu bildirildi.

‘Öğretmen açığı yok’

2013-2014 Eğitim Öğretim Yılına ilişkin bilgi veren Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, kayıtların halen devam etmesi ve il dışına giden veya il dışından gelen öğretmenlerin atamalarının sürmesi nedeniyle öğrenci ve öğretmen sayılarının henüz netleşmediğin ancak yaklaşık 170 bin öğrenci ile 11 bin civarında öğretmenin ders başı yapacağını söyledi. Malatya’ya bu yıl fazla öğretmen ataması olmadığın belirten Milli Eğitim Müdürü Bulut, ‘Öğretmen açığımız olmadığı gibi Sınıf Öğretmenliği branşında 300 tane öğretmen fazlamız var. Bazı branşlarda da fazlamız var. Bu nedenle bu yıl Malatya’ya fazla öğretmen atanmadı. Fazla olan 300 öğretmenimizden eğitim adına çeşitli şekillerde yararlanacağız’ dedi.

‘Okullarımız eğitime hazır’

Anaokulu ve ilköğretim birinci sınıfların ‘Eğitime adaptasyon’ program çerçevesinde geçtiğimiz hafta okula başladığını hatırlatan Mehmet Bulut, mevcut okullardaki tadilat ve yenileme çalışmalarının bitirildiğini, yeni açılan okul binalarına ders araç ve gereçleri ile diğer eğitim-öğretim araçlarının yerleştirilerek eğitime hazır hale getirildiğini söyledi. Öğretmenlerin, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uzaktan yöntemiyle eğitime tabi tutulduğunu belirten Bulut, okul yöneticilerinin de tüm hazırlıkları tamamladığını ifade etti.

Bulut, bazı okulların da yapım aşamasında olduğunu söyledi ve biter bitmez eğitime açılacağını bildirdi.

3 milyon ders kitabı dağıtılacak

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, 1 milyon 800 bini merkezdeki okullara olmak üzere Malatya genelinde yaklaşık 3 milyon ders kitabının dağıtılacağını söyledi. Merkezdeki dağıtımın yanı sıra Hekimhan ve Akçadağ’ın da ayrıca ikişer ilçeye dağıtım yaptığını söyleyen Bulut, kitap dağıtımının kısa süre içinde bitirileceğini ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız