SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Müdürlere "İşleri Takip Edin" Uyarısı

0
Güncellendi - 2016-10-06 20:36:04
Müdürlere
A- A+ PAYLAŞ

Kamu kuruluşlarının dönemsel yatırımlarının görüşüldüğü ve kurumlar arası koordinasyon gerektiren sorunların ele alındığı İl Koordinasyon Kurulu 2016 yılı son toplantısı Vali Mustafa Toprak başkanlında gerçekleştirildi. Malatya Büyükşehir Belediyesi, Karayolları, DSİ, TCDD, Orman, MTA, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüklerinin yanı sıra ildeki diğer kamu kurumlarının yetkililerinin katıldığı toplantıya, Vali Mustafa Toprak’ın özellikle kamu yatırımlarının denetimi, işlerin hızlı yürütülmesi için kurumlar arası koordinasyonun sağlanması konusundaki ciddi uyarı ve talimatları damga vurdu. Vali Toprak özellikle denetim konusuna vurgu yaparak “Yukarıdan aşağıya talimat veriliyor ama işin başına gidiyoruz ki iki aydan beri hiçbir kontrol elemanının uğramamış, işler kendi kendine devam ediyor. Sorunlar da işlerin bu şekilde yürütülmesinden kaynaklanıyor. Vatandaşın her kuruşunu takip etmek vicdan borcumuzdur” dedi.

“Yatırımları tüm aşamalarda denetlemek zorundayız”

Kurum amirlerine bütün yatırımları her aşamada denetlemeleri talimatı veren Vali Toprak “Projelerin etüdündün ihalesinden yapım aşamasına ve tamamlanmasına kadar mutlaka bir sıralı denetim içeresinde işlerin aslına uygun yürütülüp yürütülmediğini mutlaka yerinde denetlememiz gerekiyor. Yukarıdan aşağıya talimat veriliyor ama işin başına gidiyoruz ki iki aydan beri hiçbir kontrol elemanının uğramadığı, işlerin kendi kendine devam ettiğini görüyoruz. Bunların sonrasında ortaya çıkan problemlerin, işlerin bu şekilde yürütülmesinden kaynaklandığını göremiyoruz. Denetim ve gözetim görevimizi tüm aşamalarda yapmak zorundayız. Bu hem bize kanunen verilen bir görev hem de işlerimizin iyi bir şekilde sonuçlandırılması için, devletimizin vatandaşlardan topladığı her bir kuruşun hesabının neticede hizmet olarak doğru bir şekilde ortaya çıkması için bir vicdan borcudur. Hizmetlerin çok yakında izlenmesi gerektiğini gerçeğini sizlerin bilgisine takibine ve gereğine sunmuş oluyorum” diye konuştu.

Vali Toprak’ın konuşmasının ardından yatırımcı kurum ve kuruluşların yöneticileri, Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, ilçe belediye başkanları ve yetkililerinin katıldığı toplantıda 2016 yılı yatırım faaliyetleri hakkında sunum eşliğinde açıklamalarda bulunuldu. Toplantıya katılan diğer katılımcılar da sunum eşliğinde açıklama yapan yetkililere sorun ve taleplerini ilettiler.

Toplantıda verilen bilgilere göre 2016 yılı yatırımları da şöyle:

"(Belediye yatırımları hariç) 9 sektörde 302 projesi yer almaktadır. Bu projelerin toplam tutarı 4 milyar 477 milyon 080 bin TL, 2016 yılı ödeneği 593 milyon 335 bin TL’dir. Söz konusu projelere üçüncü dönem itibariyle 342 milyon 058 bin TL harcama yapılarak % 58 oranında nakdi gerçekleşme sağlanmıştır.

2016 yılı yatırım programında belediyelerin 176 projesi bulunmaktadır. Bu projelerin tutarı 355 milyon 441 bin TL, 2016 yılı ödeneği319 milyon 956 bin TL, yıl içinde yapılan harcama miktarı ise 133 milyon 432 bin TL olup % 42 oranında nakdi gerçekleşme sağlanmıştır.

Genel olarak (Belediye yatırımları dâhil) İlin 2016 yılı yatırım programında yer alan toplam 478 projenin tutarı 4 milyar 832 milyon 522 bin TL, 2016 yılı ödeneği 913 milyon 291 bin TL’dir. Yılı ödeneğinde geçen yılın aynı dönemine göre 74 milyon 498 bin TL artış sağlanmıştır. Yatırım projelerine 2016 yılı üçüncü dönem itibariyle 475 milyon 491 bin TL harcama yapılarak % 52 oranında nakdi gerçekleşme kaydedilmiştir.

2016 yılı yatırım programında yer alan toplam 478 projenin 103’ü tamamlanmış, 275 proje devam etmekte, 79 proje ihale aşamasındadır. Çeşitli sebeplerle 21 projeye de henüz başlanamamıştır.

2016 yılı yatırım projelerin sektörel dağılımı şu şekildedir; projelerin 52’si eğitim, 249’u diğer kamu hizmetleri, 54’ü tarım, 53’üulaşım, 25’i sağlık, 32’si turizm-kültür, 6’sı enerji, 4’ü madencilik ve 3’ü imalat sektöründe yer almaktadır.

2016 yılı yatırım ödenekleri kuruluşlar bazında kıyaslandığında; Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin 244 milyon 610 bin TL ile en fazla ödeneğe sahip olduğu görülmektedir. Ödenek büyüklüğü açısından Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü 156 milyon 107 bin TL ile ikinci sırada yer alırken, DSİ Bölge Müdürlüğü 108 milyon 513 bin TL yılı ödeneği ile üçüncü sırada yer almaktadır. Mili Eğitim Müdürlüğü ise 79 milyon 909 bin TL ile dördüncü sırada yer almaktadır.

2016 yılı yatırım ödeneklerinin miktar ve oran olarak sektörel dağılımı ise şu şekildedir; diğer kamu hizmetleri’ne 378 milyon 068 bin TL (% 41), ulaşıma 183 milyon 961 bin TL (% 20), eğitim’e 171 milyon 892 bin TL (% 19), tarıma 124 milyon 678 bin TL (% 14), sağlığa 34 milyon 263 bin TL (% 4), kültür-turizm’e 9 milyon 202 bin TL (% 1) ve enerji-madencilik-imalat sektörlerine 11 milyon 225 bin TL (% 1) ödenek tahsis edilmiştir.

2016 yılında kuruluş bazında kamu yatırım harcaması değerlendirildiğinde; Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü’nün 117 milyon 665 bin TL ile en fazla harcama yapan kuruluş olduğu görülmektedir. DSİ 9.Bölge Müdürlüğü 100 milyon 218 bin TL harcama ile ikinci sırada yer alırken, Malatya Büyükşehir Belediyesi ise 84 milyon 967 bin TL harcama ile üçüncü sırada yer almaktadır." denildi.

Vali Toprak, toplantının sonunda kurulda görüşülen ve alınan kararların Ülke ve Malatya için hayırlı olmasını dileyerek toplantıyı kapattı.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

koordinasyon2

koordinasyon1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Hacidodo (7 yıl önce)
    Sayın valim daire müdürleri ne biliyorlarki işleri takip etsinler. Liyakata dikkat edilmediğinden yetersiz kaliyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sercan (7 yıl önce)
    Sayın Valimize Malatya'ya olan ilgi ve alakasından dolayı teşekkür ederim.Sayın Valim Kuzey ve Güney çevreyolunu sizin döneminizde bitmesi için Malatyalı olarak desteklerinizi bekliyoruz.Bu 2 çevreyolu üzerine yıllardır kimse düşmedi.Herkes rant peşinde olsa gerek.Sayın Valim siz devlet olarak bu konuya el atmanızı umut ediyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • İbrahim (7 yıl önce)
    Sayın valimiz ilimizin sorunları ile ilgileniyor tesekkurler sayin valim
    0
    0
    Yanıtla