SON DAKİKA
SON DEPREMLER

17'nci Lise Malatya'ya

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye'deki 17'nci olmak üzere Malatya'ya Sosyal Bilimler Lisesi açıldığı bildirildi. Valilikten yapılan açıklamada, şiddetle ihtiyaç duyulan lisenin Göztepe Mahallesi'ndeki okul binasında önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında faaliyete geçeceği belirtildi.

Valilikten konuya ilişkin şu açıklama yapıldı:

"İlimiz, şiddetle ihtiyaç duyulan nitelikli bir liseye daha kavuştu. Edebiyat ve Sosyal Bilimler alanlarında ihtiyaç duyulan üstün nitelikli bilim adamları yetiştirmek; bilimsel, kültürel ve teknolojik gelişmeleri izleyebilecek düzeyde yabancı dil öğrenebilmek; geçmiş nesiller ile çağdaşları arasında ortak duyguların uyandırılmasını sağlamak; Türk Sanat ve Kültür birikimini anlayıp yorumlayabilmek, yeni bilgi ve projeler üretebilmek; toplumun ekonomik ve kültürel kalkınmasına bilinçli bir şekilde katkıda bulunabilmek için donanımlı nesiller yetiştirmek zorundayız. Bu amaçla Valiliğimizin Milli Eğitim Bakanlığı nezdindeki üstün gayret ve girişimleri sonucu ilimize Sosyal Bilimler Lisesi açılmıştır. Ülkemizde açılan 17. lise olarak açılma onayı çıkan bu lisemiz ilimizin Göztepe mahallesinde yapımı tamamlanan 32 derslikli lise binasında 2010-2011 eğitim-öğretim yılında öğretime başlayacaktır. Sosyal Bilimler Liseleri 1 yıl hazırlık ve 4 yıl süreli toplam 5 yıllık yatılı ve karma okullardır. Gündüzlü öğrenciler de bu okullarda öğrenim görebilirler. SBS sınav sonuçlarına göre öğrenci alan bu okullar her yıl 96 öğrenci almakta ve sınıflardaki öğrenci sayısı 24 ile sınırlıdır. 5 yılda toplam 480 civarında öğrencisi olacak bu okulumuzun mevcut binası bu kapasitenin çok üstündedir.

Okulun eğitim-öğretim programlarının geliştirilmesi, öğretmenlerin hizmetiçi eğitimle yetiştirilmesi, eğitimin alt yapısının iyileştirilmesi için Bakanlıkla işbirliği içinde çalışmak üzere üniversite öğretim üyelerinden Bilim Danışma Grubu oluşturularak, etkin bir şekilde okula katkı sağlayacaktır. Bu okulun 10, 11, 12. sınıflarında Dil ve Anlatım, Türk Edebiyatı dersi ile Sosyal Bilimler Grubu derslerinin öğretim programlarının ağırlığı, haftalık ders çizelgesindeki ders saatleri toplamının % 60’ından az olmayacaktır. Bu okulumuzda eğitim-öğretim Türkçe yapılır. Uluslararası Bakalorya Programı uygulamasına da yer verilebilir. Bu programın uygulanması durumunda Matematik ve Fen Bilimleri dersleri Yabancı Dil’le okutulur. Öğretmen seçimi ve ataması Bakanlıkça yapılan sınav sonuçlarına göre gerçekleştirilmektedir.

Bu kadar önemli ve nitelikli okulu Malatya çoktan hak etmiştir. Okulumuzun açılışına onay veren başta Sayın Milli Eğitim Bakanımız Nimet ÇUBUKÇU’ya, Müsteşarımız Sayın Muammer Yaşar ÖZGÜL’e ve Ortaöğretim Genel Müdürümüz Sayın Emin GÜRKAN’a teşekkür ederiz. Okulumuz Malatya’mıza hayırlı olsun."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız