SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"18 Ayda 108 Asker İntihar Etti"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:38:14
A- A+ PAYLAŞ

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 1 Ocak 2012-15 Temmuz 2013 tarihleri arasında 108 askerin intihar ettiğini açıkladı. 

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın askerlik hizmetini yaparken intihar, kaza veya diğer nedenlerden dolayı vefat eden askerlerin sayısına ilişkin soru önergesine verdiği cevapta, 1 Ocak 2012-15 Temmuz 2013 tarihleri arasında intihar sonucu 108, silah kazası sonucu 40, iş kazası sonucu 1, düşme, kavga zehirlenme, suda boğulma gibi nedenlerle 17, toplamda ise 166 askerin hayatını kaybettiğini belirtti.

Soru önergesine verilen cevap üzerine açıklama yapan Ağbaba, "2002-2012 yılları arasında toplam intihar eden asker sayısı 934 idi, 2012 yılında 69 erbaş-er, Ocak-Temmuz 2013 ayları arasında ise 39 erbaş/er intihar etmiş. Vatani hizmetlerini yapmak üzere askerde bulunan gencecik insanların can güvenliğinden devlet sorumludur. İntihar vakaları mutlaka araştırılmalıdır. Önce intihar ettiği söylenenlerin sonrasında diğer askerler tarafından vurulduğu ortaya çıkıyor. Bu gibi durumların mutlaka üstüne gidilmeli, vicdanları yaralayan çarpıtılmış yalan açıklamalar yapılmamalı" dedi.

Ağbaba, “2013 yılının ilk sekiz ayında 39 erbaş/er intihar etmiş, umarım yıl sonuna kadar bu rakam artış göstermez. Kışlalardaki askerlerin ruhsal ve fiziksel sağlıklarının güvence altına alınması yönünde bakanlık daha etkili yöntemler geliştirmeli, ölüm vakalarının üstü ‘intihar etti’ söylemiyle örtülmeye çalışılmamalı ve daha derinlikli soruşturmalar yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız