SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"18 Branşta Sağlık Hizmeti Var"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:44:03
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da yeni Devlet Hastanesi’nin hizmete sunulmasından sonra, diğer hastanelerde hangi hizmetlerin verildiğiyle ilgili karmaşa yaşanması nedeniyle açıklama yapıldı. Eski Malatya Devlet Hastanesi Merkez Kampusu ismi de Fırat Semt Polikliniği oldu.

Malatya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Şükrü Özdemir, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, “Malatya Devlet Hastanesi Yeni Hastane Binası bilindiği üzere 18.09.2013 tarihinden itibaren halkımıza hizmet vermeye başlamıştır.

Halkımız ve kamuoyu yeni hastane binasının hizmete girmesinden önce yeni bina ve eski binalarımızda hizmetin nasıl verileceği konusunda Genel Sekreterliğimiz tarafından bilgilendirilmişti.

Fakat gelen bildirimler ve yaptığımız tespitlerden; Merkez Kampüs(Yeni Hastane Binası) ve hizmet vermeye devam eden ek bina ve semt polikliniklerimizde verilen hizmetler hakkında halkımızın ve kamuoyunun yeniden bilgilendirilmesine ihtiyaç duyulmuştur.

Fırat Semt Polikliniğimizde(Eski Malatya Devlet Hastanesi Merkez Kampüsü) poliklinik hizmetleri ile laboratuvar ve röntgen görüntüleme hizmetlerinin verilmesine devam edilmektedir. (MR ve Tomografi Yeni Hastane binasında hizmet vermekle birlikte, burada muayene olan hastaların randevuları Fırat Semt Polikliniğinde verilmektedir.)

Fırat Semt Polikliniğinde; Dahiliye, Nöroloji, Ortopedi ve Travmatoloji, Beyin Cerrahi, Kardiyoloji, Kalp Damar Cerrahisi, KBB, Göğüs Cerrahi, Genel Cerrahi, Üroloji, Göz Hastalıkları, İntaniye, Fizik Tedavi, Cildiye, Kadın Doğum, Çocuk, Kardiyoloji, Psikiyatri branşlarında poliklinik hizmeti verilmektedir. (Poliklinik hizmeti verilen branş ve hekimlerin güncel çalışma listelerine 184 Merkezi Hastane Randevu Sistemi ve Hastanemizin http://www.malatyadh.gov.tr/ web adresinden ulaşılabilir.)

Beydağı Kampüsü Kadın Doğum, Çocuk Ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi olarak hizmet vermeye devam etmektedir. Ayrıca Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları branşları vardiya (17-21 saatleri arasında) hizmetleri ve acil servis hizmetleri Beydağı Kampüsünde verilmektedir.

Erişkin Acil Sağlık Hizmetleri Merkez Kampüste (Yeni Bina) Acil Tıp Uzmanlarıyla birlikte, Dâhiliye, Nöroloji, Ortopedi ve Travmatoloji, Beyin Cerrahi, Kardiyoloji, Kalp Damar Cerrahisi, KBB, Göğüs Cerrahi, Genel Cerrahi branşları tarafından 7 gün 24 saat verilmektedir.

Vardiya (17-21 saatleri arası) poliklinik hizmetleri; 15.11.2012 tarihinden itibaren Merkez Kampüste( Yeni Hastane Binası), Dâhiliye, Nöroloji, Ortopedi ve Travmatoloji, Beyin Cerrahi, Kardiyoloji, Kalp Damar Cerrahisi, KBB, Göğüs Cerrahi, Genel Cerrahi, Üroloji, Göz Hastalıkları, İntaniye, Göğüs Hastalıkları branşlarında verilmektedir” ifadelerine yer verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız