SON DAKİKA
SON DEPREMLER

18 Derece Gözlük Gitti!.

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde , göz hastalarına yönelik olarak göz içi lensi yerleştirilmesi ameliyatlarına başlandığı ve 2 hastaya başarılı operasyon yapıldığı bildirildi.

Turgut Özal Tıp Merkezi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç.Dr. Selim Doğanay, göziçi lensi ameliyatı gerçekleştirilen 2 hasta ile birlikte düzenlediği basın toplantısında şunları belirtti:

"İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Kliniği olarak, göz hastalıkları alanındaki yeni teknolojik gelişmeler doğrultusunda, katarakt ameliyatlarında multifokal göz içi lensi olarak tanımlanan göz içi lensi yerleştirilmesi ameliyatlarına başlamış bulunmaktayız. FAKO cerrahisi ile dikiş konulmadan gerçekleştirilen katarakt ameliyatlarında göz içerisine yerleştirilen klasik göz içi lensleri ile uzak görme tam olarak sağlanırken, hastalar yakın için gözlük kullanmak zorunda kalmaktadırlar. Ancak, uygun olgularda göz içine yerleştirilen yeni kuşak multifokal lenslerle, katarakt ameliyatları sonrası hem uzak görme hem de yakın görme mükemmele en yakın düzeye çıkmaktadır. Bu sayede katarakt ameliyatı sonrası hastalar, hem uzak hem de yakın görme için gözlükten bağımsız bir yaşam sürebilmektedirler."

Doç.Dr. Doğanay açıklamasında daha sonra şunları ifade etti:

"Hastanemiz göz kliniğinde, her iki gözünde 18 derece, katarakta bağlı miyopisi olan Mustafa Budak adlı hastanın her iki gözüne FAKO yöntemi ile hem yakın hem de uzak görmeyi sağlayan ileri teknoloji multifokal lensler yerleştirilmiştir. Bu sayede hastamızın hem uzağı gözlüksüz %100 olarak görmesi hem de yakında en küçük yazıları gözlüksüz olarak okuyabilmesi sağlanmıştır.

Bunun yanı sıra, yine son yıllarda FAKO yöntemi ile katarakt ameliyatlarında bir ileri basamak olarak soğuk FAKO yöntemi uygulama alanına girmiştir. Bu katarakt ameliyatlarında 1.2 mm' lik bir keşiden katarakt alınarak 1.6-1.7 mm' lik keşiden özel tasarlanmış göz içi lensleri yerleştirilmekte ve geleneksel FAKO katarakt cerrahisinin bazı dezavantajları ortadan kaldırılmaktadır. Şu anda bütün dünyada katarakt ameliyatlarının en son geldiği cerrahi yöntem olarak gösterilen bu teknik de kataraktı bulunan Eray Ergül adlı hastamıza da tarafımızdan başarı ile uygulamıştır."

Doğanay konuşmasının sonunda," Turgut Özal Tıp Merkezi göz hastalıkları kliniği olarak göz alanındaki hemen hemen bütün amiliyatlar başarılı bir şekilde gerçekleştirilmektedir. 2 yeni teknolojiye de başlamış bulunuyoruz. Malatya kamuoyuyla bunu paylaşmak istedik" dedi.

59 yaşındaki Mustafa Budak isimli hasta ise yaptığı " Ben başka bir hastahaneye gittiğimde şu gözlüğüm olduğu halde şu gözlüğü de yazmışlardı. Ama onu da takmadan bana dediler ki Malatya'da sakın ameliyat olmayasın. Ankara veya İstanbul'da göz hastahanesine git dediler. Gözümde büyük problem olduğunu söylediler. Buraya başvurdum. Sayın hocalarımız burada bana gereken yapılacaktır dediler ve gereken de yapıldı ve sayın hocalarımızın sayesinde tamamen okuyup yazıyorum, uzağı yakını görebiliyorum. Onlara teşekkür ediyorum." dedi.

62 yaşındaki hasta Eray Ergül de yaptığı konuşmada ameliyat ile sağlığına kavuştuğunu belirterek tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız