SON DAKİKA
SON DEPREMLER

18 İlde 'Paralel' Operasyonu

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:10:37
18 İlde 'Paralel' Operasyonu
A- A+ PAYLAŞ

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nin ‘Paralel Devlet Yapılanmasına’ yönelik yaptığı soruşturma kapsamında İzmir merkezli 18 ilde düzenlenen operasyonda Ankara’da 5 mülkiye müfettişi gözaltına alındı. 

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmada 57 kişi hakkında yakalama kararı çıkartılırken, 45 kişi gözaltına alındı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın öncülüğünde Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, İzmir Kaçakçılık ve Orgenize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu, TÜBİTAK ve TİB tarafından 2010 yılında bir fuhuş ihbarının sahte belge ve delillerle “Gizli Casusluk soruşturmasına’ dönüştürüldüğü iddiasıyla 1.5 yıl süren bir çalışma gerçekleştirdi.

3 BİN KİŞİ FİŞLENMİŞ

Yapılan çalışmada, İzmir’deki Paralel Devlet Yapılanmasının 13 kurumdaki 3 bin kişiyi fişlediği tespit edildi. Paralel yapı, Casusluk operasyonu ile fişlediği kişileri itibarsızlaşmayı, görevden aldırmayı ve bunların yerlerine kendilerine yakın kişilerin atanmasını sağladıkları belirlendi.

Suç örgütünün usulsüz dinleme yöntemiyle elde ettikleri bilgilerle şantaj ve tehdit ile fişledikleri kişileri görevden el çekmeye zorladıkları da anlaşıldı.

İzmir’deki Askeri Casusluk Operasyonunun ‘Kumpas’ olduğu ortaya çıkarıldı.

Operasyonun Ankara ayağında İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişi görevinde bulunan S.İ., A.K., S.A., M.U., İ.U. gözaltına alınarak soruşturmanın yürütüldüğü İzmir’e gönderildi.

DÖNEMİN POLİS VE YARGI MENSUPLARI İNCELENİYOR

Öte yandan Askeri Casusluk Operasyonunda görev alan dönemin Kaçakçılık ve Orgenize Suçlar Şube Müdürlüğü'nde görevli polislerin, yargı mensuplarının ve bu operasyon sonrası görevlerinden olan kişilerin yerine görevlere atananların da mercek altına alındığı öğrenildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız