SON DAKİKA
SON DEPREMLER

18 Katlık 'Gökdelen' İzni Genişledi

0
Güncellendi - 2017-03-16 01:10:01
18 Katlık 'Gökdelen' İzni Genişledi
A- A+ PAYLAŞ

  • Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında, kent merkezindeki yere 18 katlık imar izni çıktı..

Büyükşehir Belediye Meclisi Mart ayı toplantılarını ikinci oturumla tamamladı. Meclis, Atatürk Caddesi ile Akpınar Meydan girişinin köşesinde bulunan Eski Özel İdare İş Merkezi'nin 3 yıl önce satılan yerinden sonra, buranın yeni sahiplerinin satın aldığı ve yıkımına başladığı yan taraftaki binanın yerine de 18 kat izni verdi.

18 KATLIK İMAR İZNİ..

Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkan Vekili Hasan Gögüs başkanlığında yaptığı son toplantıda, eski Şirket Han'ın yerine inşa edilen ve 3 yıl önce satıldıktan sonra yıkılan eski Özel İdare İş Merkezi'nin yerinden sonra, buranın sahiplerince satın alınan yandaki binanın yerine de 54 metre yükseklikte bina inşa izni verdi.

Meclis, Hüseyinbey Mahallesi 171 adada 206 no.lu parselin bulunduğu eski iş merkezinin bulunduğu yerin 13 kat olan yüksekliğini 18 kata çıkaracak 54 metre yükseklik için daha önce yaptığı imar düzenlemesini, aynı şirket tarafından satın alınan ve üzerindeki binanın yıkımına geçtiğimiz günlerde başlanan bitişikteki 221 no.lu parsel için de yaptı. Söz konusu yere 18 katlı bina inşa edilecek ve bu yapı, Malatya kent merkezindeki "gökdelen" olacak.

Özel İdare İş Merkezi, Büyükşehir Belediyesi'nin oluşması ve bu kapsamda İl Özel İdaresi'nin kapatılmasıyla, Büyükşehir belediyesine intikal etmişti. Büyükşehir Belediyesi, söz konusu iş merkezini 8 Temmuz 2014 yılında ihaleye çıkarmış, tek katılımcı olan, Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük'ün çocuklarına ait LC Waikiki Mağazacılık Hizmetleri Ticaret A.Ş. 15 milyon TL'ye burayı satın almıştı. Şirket, bir süre sonra da İş Merkezi'ne bitişik olan binayı da sahiplerinden almıştı.

GÜNDEMDEKİ DİĞER MADDELER..

Büyükşehir Meclisi, MAŞTİ alanı üzerine 112 Acil Sağlık İstasyonu için yer tahsisi teklifini kabul ederken, Kuru Kayısı Lisanslı Depoculuk ve Borsası Projesi kapsamında Tazmin Fonu ve Lisanslı Depo İşletmesi için Ticaret Borsası ile yapılacak çalışmalarda evrakların Belediye Başkanlığı'nca onaylanmasına da yetki verdi.

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin görüşüp onayladığı, çoğunluğu imarla ilgili olan maddeler şunlar:

-Mevcut imar planında İbadet, sosyokültürel tesis, yeşil ve resmi kurum olarak belirlenen Dernek Mahallesi Kernek Meydanı'ndaki resmi kurum (Kütüphane) alanının ibadet ve yeşil alana katılması,

-Mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi'ne ait Yeşiltepe Mahallesi 4601 Ada 4 nolu parseldeki 212 m2’lik parselin satılması,

-Özel şahıslara ait Darende’de 2 parselin Belediye Hizmet Alanı olarak kullanılması amacıyla satın alınması,

-İmar planında ibadet alanı olan Tecde Mahallesi'ndeki parselin 25 yıllığına Yeşilyurt İlçe Müftülüğü'ne tahsisi,

-Kuluncak İlçesinde bulunan meydanın ve cephe düzenleme yetkisinin Büyükşehir Belediyesine verilmesi,

-Hekimhan Söğüt Mahallesi yerleşik alan ve civarının gelişim alanı sınırlarını gösteren haritaların onanması,

-Darende ilçesine güneş enerjisi santrali kurulması için enerji üretim tesis alanı fonksiyonu verilmesi,

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Nisan ayı toplantılarının, 12 Nisan 2017 Çarşamba günü başlaması kararlaştırılarak Mart ayı çalışmaları tamamlandı.

malatyahaber.com- malatyayorum44.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

20 yorum yapılmış

  • gökbörü (7 yıl önce)
    şuanki belediye sadece rant peşinde yetkililerin acilen bu işe el atması gerekiyor bunlar devletimizin adını kullanarak açıktan devletşanına leke sürülüyor artık bi dur deyin yeter.
    0
    0
    Yanıtla
  • huseyin (7 yıl önce)
    yuksek yapi olabilir ancak bir bina nekadar yukselirse okadar da genis yola caddeye ihtiyaci vardir yoksa sehrin ustune coken karabasan gibi olur yanindaki karsisindaki cevresindeki binalari koreltiyorsa orda ucube gibi kalir ve cevresindeki binalarin hakkini gasp eder
    0
    0
    Yanıtla
  • burak (7 yıl önce)
    ya sayın üyeler benimde bi parsel im var 18 kata da gerek yok 15 de olur bu işin acemisiyim nasıl imar alabilirim acaba
    0
    0
    Yanıtla
  • YUSUF (7 yıl önce)
    temelden gelen suyu bi kessinler istesinler 50 kat izin verin ama su birtürlü kesilmiyor çok tehlikeli olur 18 kat
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Aydin (7 yıl önce)
    Ya oyle veya boyle yorum yapiyosunuz malatya dikey yapilasma neden olmasin ist da deprem bolgesi 200 mt ye kadar kot ve kat veriliyo bu itirazlar nie bence cok guzel ve yerinde karar malatyamiza yakisir belki yapilirsa sizlerde bir gun teras katinda manzara olarak cikip cay icersiniz guzel olur burazda bazi seyleri asalim artik bu kadar da kapali olmayalim neticede kentlesme denen bir olgu var yasam var trafikteki elestirelere katiliyorum sehir kaldirmiyor kalici cozumler uretilmeli..seygilarimla
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman ALBAYRAK (7 yıl önce)Mehmet Aydin isimli kullanıcı yorumuna
    Çay gönlün çektiyse etrafındaki illere bak. Dağ eteklerine mesire yerleri yapmışlar hem şehir'i izliyorsun hem çayını içiyorsun. Şehir Merkezine düne kadar alçak kat, ne hikmetse nüfuzu olana 18 kat. Yarında Kernek Meydanına bir ucube dikilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman ALBAYRAK (7 yıl önce)Osman ALBAYRAK isimli kullanıcı yorumuna
    Biraz yüreğiniz varsa Kernek meydanındaki market şehiri istediği gibi işgal ediyor. Ona dur deyin kaldırımdan yürüyemiyoruz. Encümen nasıl buna olur vermiş.
    0
    0
    Yanıtla
  • HARUN (7 yıl önce)
    RANTIN DÖNDÜĞÜ YERLERE BÜTÜN ÜYELERİN ELİ KALKIYOR MALATYA MERKEZDEKİ MAHALLE ARALARINDAKİ ŞU OTO YIKAMA GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİNİ KALDIRMAK İÇİN KİMSE BİR ÇABA GÖSTERMİYOR BİRAZDA VATANDAŞ İÇİN ELLERİNİZ KALKSIN BU İŞ YERLERİNİ OLMASI GEREKEN YERE GÖNDERİN.....
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (7 yıl önce)
    bari çeperlerindeki binalarıda katın adam gibi bir bina çıksın yoksa şehrin ortasında ucube gibi durur.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan bey (7 yıl önce)
    böyle saçmalık olur mu çevresi 7 katlı.Emsal dediğiniz şey sadece sıradan vatandaşa mı uygulanıyor.Yandaşa gelince herşey mübah mı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Yılmaz özçelik (7 yıl önce)
    Tebrikler ve teşekkürler elinize saglik meclis ve baskan malatyayi rezil ettiginiz gelisimine izin vermediginiz icin... hadi cevreyolu altinada on kat verin.. oralari gelisime acin... sikistik artik sehir merkezinde ustustemi oturtacaksiniz bizi...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (7 yıl önce)
    Elazığ da 28 ser katlı cıft rezıdans yapılıyor bıtmek üzere bızımkıler 18 kat ruhsat versek mı dıyor?
    0
    0
    Yanıtla
  • trabzondan (7 yıl önce)
    "İmar planında ibadet alanı olan Tecde Mahallesi’ndeki parselin 25 yıllığına Yeşilyurt İlçe Müftülüğü’ne tahsisi," İmar Kanununun 18. maddesine aykırıdır...
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman ALBAYRAK (7 yıl önce)
    Delikanlıysan izin verme. 1 derece deprem kuşağındayız. Ama kişi nüfuzlu olunca katı da yükselir bahtıda. Eğe fakirsen, seçimden seçime ağzına bir parmak bal sürereler 5 yıl yalarsın. Durmak yok yalamaya devam.
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgut ÖZMÜŞ (7 yıl önce)Osman ALBAYRAK isimli kullanıcı yorumuna
    Osman kardeşim, Yüreğine sağlık , Çok güzel özetlemişsiniz,helal olsun size.
    0
    0
    Yanıtla
  • Şu ara sokakların tozu dumanı, çukuru tümseği ve çamuru, ortaya bırakılan molozu, Belediye otobüslerinin sivil minibüslerden pahalı olduğu, Sanayi kavşağındaki trafik çilesi, Caddelerdeki boş ağaçsız alanları, Parkı olmayan mahalleler vs bu beyleri hiç ilgilendirmiyor. Bu 18 katlı bina 58 katta çıkarıla ve en üst kattı bu beylere belediye şimdiden kiralaya. Nabza göre sonrada eski devlet hastanesi arazisine 104 kat verile, O yükseklikte bu beyler Malatya’yı seyran eyleye… Belki o zaman Malatya’yı görürler!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (7 yıl önce)
    Deprem bölgesine 18 katlı gökdelen dikin zemininde yıllardır su çıkan bir alan
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI (7 yıl önce)
    LCW nin sahibi ve aynı zamanda Doğanşehirin akp li Belediye Başkanının satın aldığı arsa bu , kimseye tanınmayan haklar bunlara peşkeş çekiliyor....
    0
    0
    Yanıtla
  • ibrahim (7 yıl önce)
    kaldırımı tamamen kapatmışlar yayalar caddede yürüyor birine araç çarpsa sorumlusu belediye kaldırıma ufak bir şey koysan zabıta hemen gelir belediye neyin tarafını tutuyor kişinin değil halkın belediyesi olsun gücü yetiyorsa kaldırımı yayaya açsın EY BELEDİYE TARAFSIZ OL PARANIN YANINDA OLMA ******
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    Belediye meclisi asıl görevine dönmüş tekrar. Varsa yoksa rant işleri.
    0
    0
    Yanıtla