SON DAKİKA
SON DEPREMLER

18 Mart Şehitler Günü Programı ve Mesajlar

0
Güncellendi - 2016-03-17 20:33:29
18 Mart Şehitler Günü Programı ve Mesajlar
A- A+ PAYLAŞ

18 Mart Şehitler Günü dolayısıyla Malatya'da Cuma günü anma törenleri yapılacak. Bu arada, Şehitler Günü dolayısıyla il yöneticileri, siyasiler ve çeşitli kuruluş temsilcileri birer mesaj yayınladılar.

ANMA TÖRENİ PROGRAMI..

Şehitler Günü dolayısıyla 18 Mart Cuma günü yapılacak anma törenlerinin programı şöyle:

"18.03.2016 CUMA

A-ŞEHİTLİKTE ÇELENK SUNMA TÖRENİ ( Saat : 08.15 )

1- Tören Programının sunulması,

2- Valilik, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Şehit Aileleri çelenklerinin sunulması,

3- Siyasi Partiler, Kamu Kurumu Niteliğindeki Meslek Kuruluşları ile Sivil Toplum Kuruluşları Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliğinin 2. maddesinin 6. fıkrası çerçevesinde çeleklerini sunabileceklerdir.

4- Saygı Duruşu ve Saygı Atışı yapılması,

5- Tören Bölüğü ve Bando eşliğinde İstiklal Marşı söylenerek Şanlı Bayrağımızın göndere çekilmesi,

6- Mesajların okunması,

7- Şehitlik Özel Defterinin Malatya Valisi Sayın Süleyman KAMÇI tarafından yazılması,

8- Şehit Mezarlarının ziyaret edilmesi,

B- KONGRE KÜLTÜR MERKEZİ SALONUNDAKİ TÖREN ( Saat: 09.45 )

1- Şehit çocukları adına Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ali TURAN’ın oğlu Melih TURAN tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılması,

2- Malatya Valisi Sayın Süleyman KAMÇI’nın konuşmaları,

3- Garnizon Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğünce görevlendirilecek birer personel tarafından ortaklaşa “Şehitlerimiz“ temalı sunumun yapılması,

4- İl Milli Eğitim Müdürlüğü Abdulkadir Eriş Güzel Sanatlar Lisesi’nin koordinesinde müzik dinletisinin yapılması,

C- ANEMON OTEL’DE ÖĞLEN YEMEĞİ (13.00-14.00)

Malatya Valiliği tarafından Şehit Aileleri ve Kahraman Gazilerimiz onuruna öğle yemeği ikramı yapılacaktır.

D- YENİ CAMİİ’DE ŞEHİTLERİMİZ ANISINA MEVLİT PROGRAMI ( 14.30 )

Müftülüğümüzce 18.03.2016 Cuma günü Yeni Camiinde, İkindi namazı öncesi şehitlerimiz anısına mevlit

okutulacaktır.

E- KONGRE KÜLTÜR MERKEZİ SALONUNDA ŞEHİTLER GÜNÜ ÖZEL KONSERİ : ( 19.30 )

2.Ordu Komutanlığı Bölge Bandosu ve İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü tarafından “Şehitler Günü Özel Konseri ’’ düzenlenecektir."

VE MESAJLAR...

Malatya Valisi Süleyman Kamçı

Vali Süleyman Kamçı yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

"101. yıl dönümünü büyük bir gurur ve heyecanla kutladığımız 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi, Aziz Türk Milleti’nin tarihe not düştüğü şanlı bir kahramanlık destanıdır. Milletimizin bu şan ve şeref günü aynı zamanda Şehitler Günü olarak idrak edilmektedir.

Aziz vatanımızın her türlü kasıt ve tehlikeden korunması, nazlı bayrağımızın yurt semalarında hür ve mağrur dalgalanması için ecdadımızın yan yana, omuz omuza, birlik ve beraberlik içerisinde verdiği mücadeleden ibret alınmalı ve bu şuur müstakbel nesillere miras bırakılmalıdır.

Asla unutulmamalıdır ki, bedeli ne olursa olsun cennet yurdumuzun yılmaz muhafızları olmak milletimizin bütün fertlerinin en şerefli vazifesidir.

Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları olmak üzere bütün şehitlerimizi ve şanlı gazilerimizi saygı ve minnetle yâd ediyor, halkımıza sağlık ve esenlik dolu günler diliyorum!"

AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Öznur Çalık yayınladığı mesajda şunları dile getirdi:

“2000 yıllık tarihimiz; inanç, kararlılık ve yiğitlikle kazanılmış birbirinden değerli zaferlerle doludur. 1915 Çanakkale zaferi de milletimizin birlik ve beraberlik içinde verdiği bir kahramanlık destanı olarak tarihimizin unutulmazları arasına girmiştir. Bu zafer, büyük bir imanın, sarsılmaz cesaret ve mertliğin bir simgesi, ecdadımızdan bizlere bir ders, bir kılavuz niteliğindedir.

Ülke olarak geçirdiğimiz şu zor günleri atlatmak için Çanakkale ruhunu yakalamamız; milletçe dayanışma ve birlik içinde teröre karşı durmamız elzemdir. Hangi görüşten olursa olsun, vatandaşlarımız, siyasi partilerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımız ülkemize yönelen tehditlere karşı yek vücut halinde göğüs gerdiği zaman, tarihimizin de net bir şekilde gösterdiği gibi, hiç bir fitne ve fesat bu topraklarda başarı şansı bulamayacaktır.

1915'te; Çanakkale'de "sen, ben, o" yoktu, "biz" vardı. Dünya tarihine damga vurmuş, tarihin akışını değiştirmiş bu zafer böyle bir ruhun neticesiydi.

Şüphesiz ki aramızda siyasetçi, yazar, akademisyen, sanatçı kılığında, insanımızı kutuplaştırmak ve birbirine düşürmek isteyen; yalan, yanlış, asılsız iddialarla zihinleri kirletmeye, kirlenmiş zihinlerle toplumumuzun birlikteliğine ket vurmaya çalışan hasta ruhlu kişiler bulunmaktadır.Son dönemde maalesef bu kişilerin işlerini açıktan terör propagandası yapma aşamasına taşıdıklarına da dehşetle şahit oluyoruz.

Başka amaçlara hizmet eden bu tür hasta zihniyetler Çanakkale Savaşı sürecinde de vardı, Kurtuluş Savaşı sürecinde de vardı, Kıbrıs Çıkartması sürecinde de vardı. Türkiye ne zaman bir sorunla karşı karşıya kalsa, bu kişiler ortaya çıktılar ve hain planların bir parçası olarak görevlerini yapmaya çalıştılar.

Ancak devletimiz, hem ihanet planlarının hem de bu proje hainlerin üstesinden gelmeyi bildi.

Bugün de gerek silahlı terör örgütü, gerekse terör örgütünün silahsız kuvvetleri amaçlarında başarılı olamayacak, milletimizi ayrıştırmayı, ülkemizi parçalamayı başaramayacaklardır.

Türkiye Cumhuriyeti, köklü tarihi tecrübeleri, cesur ve kararlı duruşuyla bu belaların üstesinden mutlaka gelecektir.

Bu düşüncelerle, 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferinin 101. yıldönümünde toprağımızı, bayrağımızı, ezanımızı borçlu olduğumuz kahraman atalarımızı rahmet ve minnetle yad ediyor, bize emanet ettikleri bu vatana ne pahasına olursa olsun sahip çıkacağımızın sözünü veriyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun..."

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da yayınladığı mesajda şunları belirtti:

"Bu gün, Türk milletinin dünyaya bağımsızlık uğruna yazdığı destanın yıldönümüdür. Tarihe altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi, Türk milletinin tüm dünyaya, 'Çanakkale geçilmez' dediği günün adıdır. Yoksul bir milletin, her türlü imkansızlıklara rağmen vermiş olduğu mücadelenin destanlaştığı gündür bugün. Bu zafer, tüm dünyanın Türk milleti tarafından dize getirildiği, Türk milletinin bağımsızlık uğruna imkansız denilen mücadelenin destanlaşıp, taçlandırıldığı bir zaferdir. Toprağın şehit kanlarıyla yoğrulduğu, al bayrağın daha al, hilalin daha parlak olduğu eşsiz bir zaferin adıdır Çanakkale. Çanakkale Zaferi, aynı vatan topraklarında yaşayanların omuz omuza mücadele ettiği ve birlikte şehit düştüğü bir kahramanlık destanıdır. Çanakkale, Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın dediği gibi, yeni Türkiye’nin önsözüdür. Kısacası Çanakkale Zaferi, cümlelerle ifade edilmeyecek kadar eşsiz ve bir daha benzerinin yazılması mümkün olmayan bir kahramanlık destanıdır. Tarihin akışını değiştiren Çanakkale Zaferi’nin 101. yıldönümünde, başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Çanakkale'de bayraklaşan şehitlerimizi, gazilerimizi, saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz"

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ta yayınladığı mesajda şunları belirtti:

"Çanakkale Zaferi, hiç kuşkusuz sonuçları itibarıyla tarihin akışını ve her şeyden önemlisi milletimizin kaderini değiştiren çok önemli bir başarıdır. Çanakkale Zaferi, vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır. Vatan topraklarını korumak için şahlanan bir milletin bağımsızlığının ve egemenlik aşkının ibret verici kahramanlık destanı Çanakkale Savaşlarının 101.Yılı dolayısıyla kutlama mesajı yayınlayan Başkan Polat, “18 Mart 1915'in gerek taarruz, gerekse savunma savaşlarının başarılarıyla dolup taşan Türk kahramanlık tarihinin en onur verici, en parlak sayfalarından biridir. Çanakkale Zaferi dönemin en güçlü ordularına sahip işgalci devletlere karşı kazanılmış; “Çanakkale Geçilmez” gerçeğini tarihe altın harflerle yazdıran binlerce şehidimizin kanla yazdığı eşsiz bir tarihtir. İmanın ve inancın mermiye, topa ve gelişmiş savaş gemilerine tavizsiz duruşunun simgesi olan Çanakkale Zaferimiz hiç kuşkusuz sonuçları itibarıyla tarihin akışını ve milletimizin kaderini değiştiren çok önemli bir başarıdır. Vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtı olan Çanakkale Zaferi, tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün yokluk ve imkânsızlıklara rağmen, vatanını canı pahasına nasıl savunduğunu göstermesi bakımından tarihi bir öneme sahiptir. Çanakkale’de kazanılan zaferle ortaya konulan sarsılmaz vatan sevgisi ve millet olma bilinci kurtuluş savaşında da meşale olmuş, bütün fertleriyle el ele veren milletimiz nihai zafere ulaşmıştır. Bugün bizlere düşen görev, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve bizlere emanet edilen bu kutsal topraklara aynı şuurla sahip çıkarak, korumak ve bizden sonraki nesillere daha güvenli bir şekilde devretmektir. Aziz şehitlerimizin temiz kanlarıyla suladıkları kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da en kutsal emanet olarak muhafaza edilecektir”

MHP İl Başkanı Mehmet Erdem

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem yayınladığı mesajda, “Çanakkale zaferi, vatanın bütünlüğü ve Türk Milletinin bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır. Türk toplumunda millet olma bilincinin tohumlarının atıldığı ve Kurtuluş Savaşı’nın kazanılması adına önemli bir mesafe kat edildiği Çanakkale Zaferi, vatanın bütünlüğü ve Türk Milletinin bağımsızlığı söz konusu olduğunda Türk milletinin azametini görmektesiniz Çanakkale’de. Çanakkale Zaferi, milletler mücadelesinin acımazca sürdüğü bir dönemde, büyük Türk milletinin milli kimlikte buluşmasının, güç ve moral biriktirmesinin, öze ve inançlarına dönmesinde bir dönüm noktası olmuştur.

Çanakkale dirilişi, Türklüğü küçümseyen, onuruna ve kutsallarına el ve dil uzatmaya yeltenen, Türk milletinin gücünü imtihan etmeye kalkışan bugünkü ihanet odaklarını nasıl bir sonucun beklediğini anlamaları açısından, ders almaları gereken tarihi bir ibret ve ihtar vesikasıdır.

Başta Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, komutanından erine kadar bu mücadeleye iştirak eden bütün kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden ve hayatta olan kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anar, büyük Türk Milletinin ve kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bu anlamlı günlerini kutlarız. Ruhları şad, mekânları cennet olsun’ ifadelerini kullandı.

ADD Malatya Şube Başkanı Yunus Millioğulları

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Malatya Şube Başkanı Yunus Millioğulları ise yayınladığı mesajda şunları belirtti:

“Çanakkale Zaferi yalnız bizim değil, tüm mazlum milletlerin Emperyalizme karşı ilk zaferidir.

Bugün Çanakkale Zaferi’nin 101. yıldönümü. Ulusların tarihinde onurla, gururla kutladıkları mücadeleler, zaferler vardır. Çanakkale Zaferi de bu destansı zaferlerden biridir. Mazlum ulusların emperyalizme karşı ilk zaferi olan Çanakkale Savaşı emperyalistlerin silah, cephane, teknoloji gücü ne kadar fazla olursa olsun, haklılığına ve yeneceğine inanmış bir halk karşısında duramayacağının kanıtı olan bir zaferdir. Emperyalistlerin, “Hasta Adam” diye nitelendirdiği ve öldürücü darbeyi vurmak için harekete geçtiği bir ülkenin-Osmanlı’nın yarı aç yarı tok, ayağında yırtık çarıklı insanlarıydı.

Çanakkale Zaferi, sıradan bir savaş ya da kolayca kazanılmış bir zafer değildir. Bu öyle bir savaştır ki, o dönemin en gelişmiş silahlarıyla donatılmış Emperyalist gangsterler, İngiliz Kraliyet Donanması ve müttefikleri Fransızlar başta olmak üzere Tarihin o güne kadar gördüğü en büyük donanma, diğer yanda ulusal onurlarını yaşamı pahasına savunan, karşılarındaki güçle kıyaslanmayacak kadar yetersiz savaş araçlarına sahip mazlum bir ulus. Ve bir de askeri dehasıyla: Mustafa Kemal…

Mustafa Kemal'i, bir değil, iki kez yurt ve ulus kurtarıcısı yapan ana cevher, kişilik ve düşünce yapısının temelinde "özgürlük ve bağımsızlık" ilkesinin bulunmasıdır. Böyle bir kutsal sonucu olan zaferin kazanılmasında, komutanlığıyla savaşın yazgısını belirleyen Mustafa Kemal'in, "özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir. Bir ulus özgürlük ve bağımsızlıktan yoksun kalmaktansa yok olsun daha iyidir!" diyen anlayışı belirleyici önemde olmuştur”

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Yasin (8 yıl önce)
    ŞEHİTLERİMİZE ALLAH'dan rahmet diliyorum. Onların kanıyla varolduk. Ve onların bu yüce mirasını talan edenlerinde ALLAH bin türlü belasını versin.
    0
    0
    Yanıtla