SON DAKİKA
SON DEPREMLER

18 Yaş Altının Yasağı Kalktı, 65 Yaş Üstü Her Gün Çıkabilecek

0
Güncellendi - 2020-06-11 00:45:23
18 Yaş Altının Yasağı Kalktı, 65 Yaş Üstü Her Gün Çıkabilecek
A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler kapsamında 18 yaş altına getirilen sokağa çıkma yasağının kaldırıldığını, yine 65 üstüne getirilen sadece Pazar günü sokağa çıkabilmelerine ilişkin kısıtlamada da düzenleme yapıldığını, yaşlıların da hergün saat 10.00- 20.00 arası sokağa çıkabileceklerini bildirdi. Erdoğan, lokanta, kıraathane ve kafelerin 22.00 olan kapanma saatinin de 24.00'e kadar uzatıldığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, " 'Yeni normal' dediğimiz düzenin bir süre daha devam edeceği gerçeğine kendimizi alıştırmalıyız.Bu musibetin kökü tamamen kazınana kadar hayatımızı maske, mesafe ve temizlik ilkeleri çerçevesinde düzenlememiz gerekiyor. Zaman zaman istemediğimiz görüntülere şahit oluyoruz ancak bu tür olumsuzlukların istisna, kurallara riayetin genel olduğu kanaatindeyim." dedi.

Erdoğan, "Milletimden hem yeni dönemin kurallarına uyarak hem işine gücüne sıkı sıkıya sarılarak bu sürece destek vermesini bekliyorum." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 65 yaş ve üstü vatandaşların haftanın her gün saat 10.00 ile 20.00 saatleri arasında dışarı çıkabileceklerini belirterek, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda alınan kararları şu şekilde açıkladı:

"Lokanta, kafe, kıraathane gibi işletmelerin kapanış saati 22.00'den 24.00'e uzatılmıştır. 18 yaş altı ile ilgili kısıtlama, küçüklerin ebeveynlerinin refakatinde olmaları şartıyla tümüyle kalkmıştır. Sinema, tiyatro, gösteri merkezi gibi işletmeler 1 Temmuz'dan itibaren belirlenen kurallara göre faaliyete geçebilecektir. Nikah salonları 15 Haziran'dan, düğün salonları ise 1 Temmuz'dan itibaren belirlenen kurallara uygun şekilde hizmet vermeye başlayacaktır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hiçbir salgının, tehdidin, ülke ve millet olarak birliğimizden, beraberliğimizden, kardeşliğimizden, dayanışmamızdan büyük olmadığı inancıyla yolumuza devam ediyoruz." dedi.

Bugüne kadar sağlık yardımı veya ihracat izni talebine olumlu karşılık verdikleri ülke sayısının 125'i bulduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hekimlerimizin Kovid-19 tedavisinde etkin şekilde kullandığı Favipiravir isimli ilacı TÜBİTAK çatısı altında çalışan bilim insanlarımız kendi sentezimizle üretmeyi başardı. Sağlık Bakanlığımızın ruhsat sürecinin tamamlanmasının ardından ilaç kullanıma sunulacaktır." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışanlarını, kısa çalışmaya geçiren veya ücretsiz izne ayıran işverenlere normalleşme desteği vereceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "25 yaşın altındaki gençlerin istihdamını destekleyerek beceri ve deneyim kazanmalarını temin edeceğiz." diye konuştu.

Erdoğan, "Çalışanlarımız, emeklilikte daha da rahat edecekler. Bunun için devlet elini taşın altına koyacak." dedi.

Ankara, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • nmcbö (3 yıl önce)
    Yürü basşkan senin izindeyiz rte
    0
    0
    Yanıtla
  • Dertli (3 yıl önce)
    Memurlarin yuzde 80 I evde oturuyor maaslar cepte.gariban asgari ucretli ya calisiyor ya da evde maassiz oturuyor.ne zamanki herkes esit olur o zaman normallesme vardir diyebikiriz.bu surec bize ekonomik esitligin ne kadar onemli oldugunu ve gizli kast sistemini de gostermis oldu.Ayrica basini surekli takip ediyorum.Bizim insanimiz karni tokken cok ve bos konusuyor.maske neden dagitildi ,neden satilmadi,neden karantina var,neden karantina yok.hocanin hikayesi gibi.ne kadar rahatsa okadar konusuyor.kesin memur maaslarini,vermeyin okula dahi gitmeyen bazi ofretmenlerin tam.gun ucretini bakalim yasak kalsi mi gitsin mi diyecekler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Orhonn (3 yıl önce)
    İkinci dalga gelecekmi? Sorusu bile hepimizi ürkütüyor ancak İspanyol gribi örneğine baktığımızda virusun aynı covid 19 gibi ilkbaharda ortaya çıkıp yazın zayıfladığı sonbaharda ise ikinci dalga ile gelip daha fazla insanı öldürdüğü kışında devam ettiğini üzülerek soyleyebiliyoruz bunun önüne geçebilmek ancak bilinçlenme ve kurallara uymakla mümkün sürekli dilimizde olan toplum bagisikligindan ancak toplumun yüzde 60 i bağışık olursa söz edebileceğiz ve şu anda hastalığın kontrol altına alındigi anlamına gelen yüzde 60 a çok uzağız New York'ta bile toplum bagisikligi yüzde 12.3 İtalya'da ise bu oran yüzde 5 lerde bence Türkiye'de bu kadar çabuk normallesme olmamaliydi bütün emekler boşa gidecek belli
    0
    0
    Yanıtla