SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"180 Bin Kapasiteden 700 Bin Kapasiteye Ulaştık"

0
Güncellendi - 2020-07-07 03:17:37
A- A+ PAYLAŞ

BAKANDAN ZİYARETLER.. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yurt kapasitesini son 18 yılda 180 binden 700 bine çıkardıklarını söyledi.

Bakan Kasapoğlu, Malatya'da İnönü Üniversitesi yerleşkesindeki İlhan Akıncı Öğrenci Yurdu inşaatında incelemelerde bulundu.

İncelemenin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Bakanlık olarak son 18 yılda Sayın Cumhurbaşkanımızın yakın takibiyle, engin vizyonuyla yurt noktasında ülkemizi çok ciddi bir aşamaya getirdik. 180 bin kapasiteden 700 bin kapasiteye ulaştık. Hakikaten yurtlardaki imkanların sadece barınmayı değil adeta öğrencimiz için ikinci bir üniversite olması yönünde pek çok imkanı içerisinde bulunduran konforuyla gençlerimize sunmak bizim için bir gurur, ayrı bin mutluluk” ifadelerini kullandı.

Bakan Kasapoğlu, İnönü Üniversitemizdeki yurdun öğrencilere önemli fırsatlar sağlayacağına, gençler için çok hayırlar getireceğine inandığını kaydederek, “Tabi ki bu anlamda yurdumuzun ismi Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle Malatya’mızın önemli iş insanlarından, düşünce ve yayın dünyamızın öncülerinden İlhan Akıncı’nın ismi oldu. Bu manada kendisinin hem Malatya'mıza hem gençlerimize, eğitim hayatımıza, yayın hayatına katmış olduğu değer hiçbir zaman unutulmayacaktır. Bu vesileyle kendisini rahmetle, minnetle yad ediyorum” dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZİYARETİ

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, bir süre önce Büyükşehir Belediye Meclisinden Bakan Kasapoğlu için “Fahri Hemşehrilik Beratı” kararı alınmış olması dolayısıyla “Tüm hemşehrileri adına kendilerine hoşgeldiniz diyorum” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye binası girişinde çiçekle karşılanan Bakan Kasapoğlu, Başkanlık Makamına geçerek, Başkan Gürkan’la bir süre görüştü.

Ziyarette, Vali Aydın Baruş, AKP Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci, Öznur Çalık, Hakan Kahtalı; AKP İl Başkanı İhsan Koca, İlçe Belediye Başkanları, belediye meclis üyeleri, Gençlik ve Spor Bakanlığı bürokratları ile Büyükşehir Belediyesi bürokratları katıldı.

Bakan Kasapoğlu, Başkanlık Makamında Malatya Büyükşehir Belediyesi Şeref Defterini imzaladı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Sayın Bakanımızı kendi şehrinde görmekten, ağırlamaktan büyük onur duyduğumu belirtmek istiyorum” diye başladığı konuşmasında, “Bu vesileyle tüm hemşehrileri adına kendilerine hoş geldiniz diyorum. Biz Malatya’yı tarif ederken ‘İnsanlık medeniyetinin başladığı Anadolu’yu Anayurt yapan Destan Şehri’ diye tarif ediyoruz. Tarihteki kahramanlık destanlarından Battalgazi ve Danişmentgazi destanları vardır. Her ikisi de Malatyalıdır” ifadelerini kullandı.

Malatya’nın tarihi hakkında bilgiler veren Başkan Gürkan, Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları ile ilgili olarak açıklamalar yaptı.

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, Başkan Gürkan’a teşekkür etti. Ziyarette Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, günün anısına Bakan Kasapoğlu’na Malatya halısı ile sedefli tablo hediye etti.

YEŞİLYURT BELEDİYESİ

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Malatya ziyaretleri kapsamında Yeşilyurt Belediyesini ziyaret ederek, Yeşilyurt’ta hayata geçen sosyal, kültürel, sportif ve eğitim hizmetlerin yanı sıra devam eden projeler hakkında Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’dan detaylı bilgiler aldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nu Yeşilyurt Belediyesinde ağırlamaktan onur duyduklarını söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Öncelikle Sayın Bakanımızı ve beraberindeki heyeti doğal ve tarihi zenginlikleriyle kendisine has eşsiz güzelliklere sahip, Malatya’nın en büyük ilçesi Yeşilyurt’ta misafir etmekten onur ve gurur duymaktayız. Sayın Bakanımıza, Yeşilyurt’ta hayata geçen, devam eden ve planlanan yatırımlarımız hakkında bilgiler paylaştık. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın işaret ettiği 2023 vizyonuna uygun yatırımlarla Yeşilyurt’umuzu donatıp geleceğe hazırlamak adına fiziksel hizmetlerimizin dışında sosyal, kültürel, eğitim ve sportif yatırımlara çok fazla önem vermekteyiz. Hızla gelişip büyüyen Yeşilyurt’umuz Malatya’nın batı tarafında olduğu için çok fazla tercih ediliyor. Bakanımızın açıkladığı projelerle bölgemizdeki eksiklikleri gidermiş olacağız. Bakanımızın destek verdiği yüzme havuzu, Yakınca Spor Adası ve dokuz farklı mahallemize kazandıracağımız Spor Tesisleriyle Yeşilyurt’umuz spor yatırımlarında en güzel hizmetlere kavuşacaktır.7’den 70’e tüm vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına cevap verecek çok değerli yatırımları inşallah başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Sayın Bakanımızın destekleriyle hemşerilerimizin hizmetine sunmaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımızın himayelerindeki Millet Kıraathanelerini Malatya’da ilk kez biz açtık ardından sekiz farklı mahallemize de bu özel yatırımı kazandırdık. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın destekleriyle bu tür kültürel merkezleri ilçemize kazandırdık, bundan dolayı da ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum. Sayın Bakanımız bizim hemşehrimizdir, bundan sonraki çalışmalarla ilgili kendisinden destek taleplerimiz olacaktır.3.Ligde mücadele eden Yeşilyurt Belediyespor’umuz var, inşallah planlamasını yaptığımız içerisinde çim saha ve antrenman sahalarının olduğu Spor Kompleksi projemiz ile profesyonel takımlarımızın değerlendireceği çok güzel bir yatırımı daha Yeşilyurt’umuza kazandırmak istiyoruz. Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Sayın Bakanımıza şehrimize ve ilçemize vermiş olduğu değer ve önemden dolayı saygılarımı ve şükranlarımı sunarım İnşallah bu tür yatırım alanlarını hep birlikte açar ve hemşerilerimizin hizmetine sunarız. Bir kez daha kendilerini Yeşilyurt’umuzda misafir etmekten mutluluk duyduğumuzu belirtmek isterim.” diye konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ise, “Hemşehriniz olarak Malatya’da sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duymaktayım. Valimizle, vekillerimizle ve yerel yöneticimizle birlikte olmak, Malatya’nın dertlerini, Malatya’nın projelerini konuşmak ve buna yönelik somut adımlar atmak mutluluk vericidir.Bu açıdan hem heyecan duyduğum hem de mutlu olduğum bir gün yaşıyorum.İlçelerimiz bizim için önemli, Yeşilyurt en büyük ilçemiz olması itibariyle bizler için çok mühimdir. Yeşilyurt’un gençleri için, kadınları için ve tüm Yeşilyurt sakinleri için çok güzel projeler hazırladık. Yüzmesiyle, futboluyla, basketboluyla, jimnastiğiyle ve her türlü sportif branşıyla içerisinde barındıran, herkesin yeteneği ve ilgisine göre erişim imkanı bulabileceği spor tesislerini biliyorsunuz bugün imzaladık. Yine gençlerimiz adına, gençlerimizin donanımlı yetişmesi adına, bir gencin dahi heba olmaması adına Gençlik Merkezi çalışmalarımız yine Yeşilyurt’umuz için çok mühim derecede önemli projelerimiz içerisinde yer alıyor. Ülkemizin en güzide Gençlik Merkezlerinden bir tanesi olan Melekbaba Gençlik Merkezimizi ziyaret ettik, hakikaten bu tesisimiz inşallah bir ay içerisinde Malatya’nın, Yeşilyurt’un ve Melekbaba sakinlerinin hizmetine girecektir. Buradan çok güzel geri dönüşler bekliyoruz, çok nitelikli, her türlü imkânı sunduğumuz bir Gençlik Merkezini açılışa hazır görmek bizi ayrıca mutlu etti. Yüzme bilmeyen kalmasın kampanyamız çok önemli, olimpik ve tam olimpik havuzumuzu ziyaret ettik, orası da bitmek üzere bu tesisimizde Malatya’mıza hayırlı olsun. Yüzme bilmeyen herkese yüzme öğreteceğimizin taahhüdünü veriyoruz.Belediye Başkanımızla da konuştuk.Yeşilyurt İlçemizdeki İnönü, Çilesiz, Şeyhbayram, TOKİ ve Melekbaba’ya inşa edeceğimiz Semt Sahalarımız ile Yakınca Spor Adamıza kazandıracağımız Semt Sahamızla halkımızı gece gündüz demeden erişime açık haliyle oralara bekliyoruz.Spor demek sağlık demektir, bedensel sağlık demek, ruhsal sağlık demek ve sosyal sağlık demektir.Spor yapan bir Malatya inanıyorum ki ülkemizin yarınlarında bir spor şehri olarak çok farklı bir şekilde yer alacaktır.Malatya’nın her alanda olduğu gibi spor alanında da marka olması için bugün çok önemli bir aşamayı gerçekleştirdik.Katkısı olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.

AKP İL BAŞKANLIĞI ZİYARETİ

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu, AKP Malatya İl Başkanlığını ziyaret etti.

Valilik ve Büyükşehir Belediyesi ziyaretinin ardından AKP Malatya İl Başkanlığını ziyaret eden Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu, “2023 ve 2071 vizyonumuz Cumhurbaşkanımızın güçlü liderliğinde devam edecek” dedi. Kasapoğlu, burada İl Başkanı İhsan Koca ve parti teşkilatı ile bir araya geldi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Başkanı İhsan Koca, deprem nedeniyle binalarını değiştiklerini ve yeni yerlerine ise ilk ziyaretin Bakan Kasapoğlu tarafından gerçekleştirildiğini ifade etti. Bakan Kasapoğlu’nun Malatya’da yoğun bir programının olduğunu ifade eden Koca, “Bizim için önemli bir gün. Özellikle gençlik ve spor konusunda belki de tarihi bir günü yaşıyoruz. İnşallah sayın bakanımız protokol töreni ile bugün Malatyamızı Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak müjdeli haberlerle sevindirecek” şeklinde konuştu.

Bakan Kasapoğlu ise AKP Teşkilatının, yürüyüşlerinin en büyük mimarları olduğunu ifade ederek, “Bu ziyarette yol arkadaşlarımızı, kutlu yürüyüşün en büyük mimarları teşkilatımızı ziyaret etmeden, onlarla kucaklaşmadan olmaz diyoruz” dedi.

Bakan Kasapoğlu, teşkilatların önemine değinerek, “Malatyamızda, ilçelerimizde, beldelerimizde bu aziz milletin yarınlara olan yürüyüşünü eser siyasetiyle, hizmet siyasetiyle sağlama yolunda bize güç veren bu anlamda önemli bir misyonu ifade eden teşkilatlarımız hakikaten önemli ve önemli olmaya da devam edecek. Biz de teşkilatlarımızla yöneticilerimiz ile belediye başkanlarımızla bir olmaya beraber olmaya devam edeceğiz. Bugünkü ziyaretimiz ve Malatya’nın yarınlarına olan atacağımız imzaların gerek gençlerimiz ile ilgili gerek sporumuz ile ilgili hayırlar getirsin bereket getirsin. 2023 vizyonumuz, 2071 vizyonumuz inşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın güçlü liderliğinde devam edecek” diye konuştu.

Ziyarette İl Başkanı Koca tarafından Bakan Kasapoğlu’na Malatya kayısısı da takdim edildi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- Bülten- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Malatyam için (3 yıl önce)
    MALATYAMIZ HER İLDEN GERİ KALIYOR. Nasıl mı? STAD 25000 kişilik yapıldı. böyle büyük bir proje yapılıyorsa NEDEN 5000 daha eklenmedi. 30.000 olmadı yazık vallahi. SİVAS bizden küçük adamlara 30000 kişilik yapıldı. BÜYÜKŞEHİRiz ya ! NİYE burda da MİLLİ maçlar oynanmasın. NİYE Türkiye kupa final maçları oynanmasın ki bunu sayın vekillere sormak lazım. Benim vekilimi ben seçiyorsam bunun hesabını da sorarım. LAFIN özeti MALATYAmıza neden gelecek düşünülerek yatırımlar yapılmıyor. Hep şu düşünülüyor olsa gerek. Malatya ya bu kadar yeter ! O stad yapılıyor ne var ya ! iki kalıp fazla atılacak bir proje çizilseydi yapılsaydı. SİVİL HAVAALANIMIZ yok daha. İdari bina güzelleştiriliyor adıda havaalanı büyültüldü. BİZ DE ULUSLARARASI HAVAALANI istiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Güzel düşünüyorsun da. Stada gelinceye kadar daha neler neler eksik.Keşke tek eksiğimiz stat olsa.
    0
    0
    Yanıtla
  • ÇIrmıhtılı (3 yıl önce)
    Öğrenciler için en güzel hizmetlerden biri. Öğrenci yurtlarının tamamı kampüs içerisinde veya yakınlarında olmalı. Öğrenciler kampüs içerisinde daha çok zaman harcamalı ve çalışmalı. Devletimiz var olsun.
    0
    0
    Yanıtla