SON DAKİKA
SON DEPREMLER

180 Bisiklet Dağıtıldı

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:08:19
180 Bisiklet Dağıtıldı
A- A+ PAYLAŞ

 Fiziksel aktiviteyi teşvik için Sağlık Bakanlığı tarafından 5, 6 ve 7. sınıflarda seçmeli spor ve fiziki etkinlik dersi açan ve bisiklet modülü dersi uygulayan ortaokullara bisiklet dağıtıldı. Bu kapsamda düzenlenen bisiklet teslim töreninde 180 bisiklet çeşitli okullara teslim edildi. 

Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat programı kapsamında Kongre Kültür Merkezi önünde bisiklet teslim töreni düzenlendi. Program hakkında bilgi veren Malatya Halk Sağlığı Müdürü Doktor Kemal Şener, “Ulusal sağlık politikalarının ana hedefi sağlıklı bireylerden oluşan sağlıklı bir topluma ulaşmaktır. Sağlıklı bir topluma doğru atılacak en önemli adımlardan biri de fiziksel hareketsizlik ve kötü beslenme ile mücadeledir. Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat programı kapsamında öğrencilerin fiziksel aktivite düzeyinin arttırılması için Malatya Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 5,6 ve 7.sınıflarda seçmeli spor ve fiziki etkinlikler dersini açan okullara verilmek üzere 180 adet bisiklet temin edilmiş olup, bu etkinlikle bunların teslimi milli eğitim müdürlüğüne yapılacaktır” dedi.

Toplumun her kesiminde fiziksel aktivitenin artırılması için çeşitli projelerin hayata geçirildiğini belirten Kemal Şener, “Dünya Sağlık Örgütü, sağlığı korumak ve geliştirmek için sedanter çevreleri azaltıp fiziksel aktivite engellerini yok etmeyi hedeflemekte ve buna uygun stratejiler geliştirmektedir. Bunu yaparken; bütünleştirici, çok sektörlü ve ortaklık temelli yaklaşımların desteklenmesi gerekliliğini vurgulamaktadır. Çocuk ve adolesanlar başta olmak üzere toplumun her kesiminin fiziksel aktivite düzeyinin artırılması ve fiziksel aktivite engellerinin ortadan kaldırılması gerektiğini söylemekte, bu sayede kardiyovasküler hastalıklar, kanser, diyabet ve kronik solunum yolu hastalıkları artışının durdurulabileceği ve bunların neden olduğu erken ölümlerin azaltılabileceği üzerinde durmaktadır” diye konuştu.

Dünyada tüm ölümlerin yaklaşık yüzde 70'ini kronik hastalıların oluşturduğunu kaydeden Şener, “Kronik hastalıklar için önlenebilir davranışsal risk faktörleri sağlıksız beslenme, yetersiz fiziksel aktivite, tütün ve alkol kullanımıdır. Dünya Sağlık Örgütü’nün küresel hedeflerinde 2025 yılına kadar obezite ve diyabetteki artış trendinin durdurulması, inaktif nüfus oranının yüzde 10 azaltılması yer almaktadır. Obezite, kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, osteoporoz gibi kronik hastalıkların ortak risk faktörlerinden birisi olan fiziksel hareketsizlik, dünya genelindeki ölüme neden olan risk faktörleri sıralamasında dördüncü sırada yer almaktadır. Ayrıca Sağlık Bakanlığımız tarafından gerçekleştirilen ‘Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması’ sonuçlarına göre, ülkemizde bireylerin yüzde 72’sinin hareketsiz yaşadığı tespit dilmiştir” ifadelerine yer verdi.

Doktor Kemal Şener, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

“Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, sağlığa yönelik risklerden birey ve toplumu korumak ve sağlıklı hayat tarzının teşvik edilmesi, 15 yaş ve üzeri nüfusta yeterli fiziksel aktivite yapanların oranının en az yüzde 70’e çıkarılması, okullarda obezite ile mücadelede yeterli ve dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlıklarının kazandırılması. Çok paydaşlı sağlık sorumluluğunu geliştirme program çalışmalarının yürütülmesi, toplumda fiziksel aktivite düzeyinin arttırılmasının sağlanması için yerel yönetimlerle işbirliği doğrultusunda sağlığın korunması, geliştirilmesi alanlarında birçok proje ve çalışmalar yürütmektedir. Bu projelerden birisi olan Bisiklet Dağıtım Projesi’ni de bugün burada gerçekleştiriyoruz. Bu projenin yarınlarımız olan çocuklarımız ve gençlerimiz için hayırlı olması temenni ediyorum.”

Törene Vali Yardımcısı Ahmet Sait Kurnaz, Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Malatya İl Sağlık Müdürü Nail Umay, Malatya Halk Sağlığı Müdürü Doktor Kemal Şener, doktorlar, okul yöneticileri ve öğrenciler katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız