SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'180 Personeli Kapsıyor'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Ana Çocuk Sağlığı Aile Planlaması ( AÇSAP) üreme sağlığı eğitiminin 18.grup dönemi tamamlanarak, eğitime katılanlara törenle sertifikaları verildi.

Ana Çocuk Sağlığı Aile Planlaması Merkezi'nde düzenlenen sertifika töreninde konuşan AÇSAP Başhekimi Dr. Deniz Akdeniz Topçu, "2009 yılında tüm hızıyla devam edecek olan eğitimlerde yıl sonuna kadar toplam 180 sağlık personeline eğitim sertifikası verilmesi hedefleniyor. Beş ana modülden oluşan üç haftalık hizmet içi eğitimde katılımcılara Üreme Sağlığına Giriş, Aile Planlaması, Güvenli Annelik, Cinsel Yolla Bulaşan Enfeksiyonlar ve Gençlere Yönelik Üreme Sağlığı konularında bilgiler verilerek bölgelerindeki halka ulaşmaları hedeflenmektedir. Eğitime tamamen gönüllü olarak geldiklerini belirten katılımcılar iyi bir eğitim aldılar" ifadelerini kullandı.

Başhekim Topçu, "Katılımcıların bu almış oldukları eğitimlerle halkın; hizmet kullanımının yaygınlığının ve kapsamının artırılması, coğrafik, ekonomik, kültürel hizmetlere ulaşabilirliğin artırılması, üreme sağlığı göstergelerinde bölgeler arası, yerleşim yerleri arası farklılıkların en aza indirilmesi, ergenlik döneminde üreme sağlığı, cinsel sağlık bilincinin güçlendirilmesi, sivil toplum kuruluşu projeleri desteklenerek toplum düzeyinde bilgilendirme ve üreme sağlığı hizmetlerine talebin canlandırılması beklenen sonuçlardır. Hedef sağlıklı nesillerin yetişmesine, anne ve bebek ölümlerinin önüne geçilmesidir" dedi.

Eğitimde AÇSAP Başhekimi Dr. Deniz Akdeniz Topçu, Dr.Fatoş Çelik Kurt, Başhemşire Nilgün Ünsal, Ebe Aysel Ürkmez, Hemşire Fatma Gökçegöz ve Ebe Meryem Önal'ın eğitimci olarak görev yaptıkları bildirildi.

Ana Çocuk Sağlığı Aile Planlaması ( AÇSAP) üreme sağlığı eğitimini tamamlayan 10 doktora düzenlenen bir törenle sertifikaları verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız