SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kadına Şiddeti Önlemek Elimizde"

0
Güncellendi - 2016-11-30 05:58:41
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Kadın Kolları Başkanı Aynur Oğuzhan, “Kadına yönelik şiddeti önlemek bizim elimizde” dedi.

Parti binasında kadın kolları üyeleri ile bir araya gelen AKP Malatya Kadın Kolları Başkanı Aynur Oğuzhan, insanlığın büyük bir kesimin çok yönlü şiddete maruz kaldığı bir çağın kadınları olduklarını ifade etti. Oğuzhan, "Yaşamımızın her alanı adalet mücadelesi ile geçmektedir. Hayallerimizle yapabildiklerimizle arasında derin uçurumlar olmasına rağmen bizler yılgınlık nedir bilmiyoruz. Çünkü kadını Allah’ın emaneti olarak gören bir dinin mensuplarıyız” dedi.

İnsan haklarının farkına varıldığı anda şiddet gibi kadın sorunlarının çözülebileceğini vurgulayan Oğuzhan, "Bizi biz yapan değerlerin korunması ve güvence altına alınması ile insan hakları konusunda bir şeyler yapmış oluruz. Doğuştan farklı özelliklerle dünyaya gelmiş olmamıza rağmen eşit olduğumuz tek konunun insan haklarının olduğuna farkına vardığımızda başta şiddet olmak üzere bir çok problemi çözebiliriz. Kadına yönelik şiddet dünyada ve ülkemizde ekonomik durum, eğitim, yaş ve yaşadığı çevreye bakmaksızın tüm kadınların ve toplumun etkilendiği bir durumdur. Şiddet bir insan hakkı ihlali olması ile birlikte bireyi aileyi toplumu derinden etkilenen hastalıklı ruh halidir. Kadının maddi ve manevi her yönden zarar görmesine ve hayatının insani koşullarda devam ettirememesine neden olur. Bütün kurallara rağmen haksızlık, adam öldürme, şiddet ve terör geçmişten günümüze farklı düzeylerde devam etmektedir. Uygarlık geliştikçe şiddetin azalacağı yolundaki görüşlerin aksine şiddet farklı yollarda ve yoğunlukta bütün dünyada yaşanmaktadır” şeklinde konuştu.

Oğuzhan kadına şiddeti önlemenin ise toplumların elinde olduğunu savunarak, bunun için de kadının yaşadığı toplumun her kesimine çeşitli sorumluluklar düştüğünü de söyledi ve “Başta aile olmak üzere devlet kademeleri ve medyanın önemli görevleri bulunmaktadır. Bize düşen görev de bu mağduriyetlerin ortadan kaldırılmasıdır. Kadına yönelik şiddeti önlemek bizim elimizde. Kadın ve erkek arasında yaşanan şiddetin hiçbir şekilde hoş görülmediği bir toplum oluşturmak bizim elimizde” diye konuştu.

iha

akpkadin

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    Tecavüzcülere af getiren kanunu meclisten geçirmeye kalkışan bir partinin kadın kolları olarak orada oturup kadına şiddete hayır mesajı vermek, çok manidar. Hiç gerçekçi değil. Halkı aldatmayın. Ya göründüğünüz gibi olun, yada olduğunuz gibi görünün.
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (7 yıl önce)
    Kime,sorsaniz,derlerki,hadis,serif,,cen net Annelerin,ayaklarinin,altindadir,peki,uygulamaya Geldigi,zaman,yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet m. (7 yıl önce)
    Hayat dediğin üç günlük dünya dünü yaşadık bugünü yaşıyoruz yarın olur mu işte orası bir muamma... Yaşam ile ölüm arasındaki bu ince çizgide insanoğlu şiddet uygulamadan önce empati kurmalı (kendini karşısındakinin yerinde görmeli). Öyle bir toplum oluşmuşki işindeki sorunlarını, madi manevi sorunlarını, sinir streslerini en güçsüz gördüklerinden çıkartma çabasına dönüşmüş misali... Benim bildiğim erkek; bileğini rıskında konuşturur, ailesini ele güne muhtaç etmemek için çabalar, dışarıdaki her türlü kötülükleri ailesine ulaşmasına izin vermeden bertaraf eder. Yani her ne olursa olsun kadınlarımıza hem sözlü hemde fiili şiddeti hiç bir zaman tasvip etmiyorum. Son olarak HADİS-İ ŞERİF: CENNET ANNELERİN AYAKLARININ ALTINDADIR.
    0
    0
    Yanıtla