SON DAKİKA
SON DEPREMLER

184 Yeni Konut Yapılacak

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:06:38
184 Yeni Konut Yapılacak
A- A+ PAYLAŞ

Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, ilçedeki konut talebini karşılamak üzere yaptıkları girişimler neticesinde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 184 yeni konut yapılmasının planlanarak başvuru taleplerinin alınmaya başlandığını söyledi. 

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan’ın Darende’ye yaptığı ziyarette gündeme gelen ve alt yapı çalışmaları tamamlanan proje kapsamında 3. etabın hayata geçeceğini belirten Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, “Darende’de daha önce 1. Etapta 196, 2. Etapta da 204 olmak üzere toplamda 400 konut inşa edildi. Anket çalışmaları ve değerlendirilen talepler doğrultusunda 3. Etapta 184 konut yapılması planlanıyor. 2+1 şeklindeki 75 metrekarelik konutlar için 4 bin lira peşinatla başvuru alınmaya başlandı. Konutlardan bir kısmı da üst gelir grubuna hitap edecek şekilde ve 120 metrekare üzerinde olacak. Konuya ilişkin çalışmalar devam ediyor, başvuru yapacaklar Ziraat Bankası Darende Şubesi’nden işlem yaptırabilir” dedi.

Yeni yapılacak konutların 1. Etap konutlarının yanına inşa edileceğini dile getiren Başkan Eser, “Belediyemize çok sayıda vatandaş başvurarak konut talebinde bulunmuştu, bu ihtiyacı karşılamak üzere yaptığımız girişimlerin neticesini aldık. Belediyeye ait arsasını TOKİ’ye tahsis ettiğimiz alana yapılacak konutlar Darende’deki ihtiyacı karşılayacak düzeyde olacak” diye konuştu. 

Eser, 18 Mayıs 2015 günü başlayan başvuruların 16 Temmuz 2015 tarihine kadar süreceğini sözlerine ekledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız