SON DAKİKA
SON DEPREMLER

187 bin 424 Öğrenci Ders Başı Yaptı

0
Güncellendi - 2018-09-18 16:57:45
187 bin 424 Öğrenci Ders Başı Yaptı
A- A+ PAYLAŞ

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Malatya’da da ilk ders zili çaldı. 187 bin 424 öğrenci ve 13 bin öğretmen ders başı yaptı. Yeni eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle Özalper İlkokulu’nda tören düzenlendi.

Törene Vali Vekili Ali Deniz Sürmen, AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Necmi İnce, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlaya törende ilk olarak öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı ve şiirler okundu.

Törende Konuşan Vali Yardımcısı Ali Deniz Sürmen, devletin eğitim için tüm imkanları kullandığını belirterek,  “İyi bir insan olmak, iyi bir vatandaş olmak, ülkesine ve milletine faydalı bir insan olabilmek için öğrenci, öğretmen ve velilerin üzerlerine düşen görevi en iyi şekilde yapmaları, eğitim imkanlarını en iyi şekilde değerlendirmeleri gerekiyor” dedi.

Öğrenci, öğretmen ve velilere tavsiyelerde bulunan Vali Yardımcısı Sürmen “Devletimiz, vatandaşlarımız, öğrencilerimiz için yapılabilecek her şeyi sonuna kadar yapmakta ve bütün imkanları zorlamaktadır. Bundan sonra esas görev öğrencilerimize düşmektedir.  Burada öğretmenlerimizin saymıyorum Çünkü onlar mutlaka kendi mesleki kariyerleri gereği yapmaları ne yapmaları gerektiğini çok iyi biliyorlar. Kendilerine emanet edilen bu çocukları kendi çocukları gibi, eskilerin deyimiyle eti onların kemiği bizim değil onlar kendilerinin evlatlarıdır. Onları en iyi şekilde yetiştirmek için ne gerekiyorsa, yapacaklarına olan inancımız tamdır. Velilerin bütün imkanları kullanarak, yemeden içmeden, kısıtlı imkânlarla sizlere okutup, bu vatana, millete özellikle kendinize faydalı bir insan olabilmek, kendi ayakları üzerinde durabilen, kimseye muhtaç olmadan, hayatını idame ettiren yararlı birer insan olmak için sizlere hazırlanan bu imkanları çok iyi değerlendirmeniz ve eğitim-öğretim yılınızı iyi bir şekilde tamamlayarak anne ve babalarınızı mutlaka yıl sonunda güzel bir hediye vermeniz lazım. Bu vesileyle eğitim ve öğretim yılınızın hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Törene katılan AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık da, hükümet olarak 16 yılda eğitime ciddi destek verildiğini belirterek, “Türkiye’nin her alanda kalkınması, büyümesi ve gelişmesi için eğitimin önemini biliyoruz. Bu yüzden eğitime ciddi bütçeler ayırdık.  Bu vesile ile yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını temenni ederken, öğretmenlerimizin ellerinden öpüyorum. Veli ve öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı da, Malatya’daki 187 bin 424 okulda 13 bin 91 öğretmen ile 187 bin 424 öğrencinin ders başı yaptığını söyledi. Malatya genelinde eğitimin fiziki alt yapısının her geçen gün daha da güçlendiğini vurgulayan Tatlı, hizmete girecek olan 12 yeni okul ve 156 derslikle bu fiziki alt yapının daha da güçleneceğini belirtti. Tatlı “İnşaatı devam eden, planlama aşaması tamamlanarak, ihale işlemlerine hazırlık aşamalarında olan ve ihale idilmiş olup yer teslimi yapılan okullarımızın hizmete alınmasıyla birlikte tam gün eğitim hedefini ilimizde yüzde 96 oranında gerçekleştirmiş olacağız” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Vekili Ali Deniz Sürmen, Milletvekili Öznur Çalık ve protokol üyeleri sınıfları gezerek öğrencilere kitap dağıttı.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Nefe (5 yıl önce)
    Mareşal Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi'nin ihtiyaç varken kademeli olarak kapatılmasının tekrar gözden geçirilmesi istiyoruz.Aksi takdirde eğitime ve kalitesine verilen öneme inancımız zayıflar ve sorgulamalar başlayabilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Muhammed furkan (5 yıl önce)
    Ah şu fotolara çıkma ve çalışıyomuş gibi sahte rollariniz yokmu ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Kenan (5 yıl önce)
    Tam gün eğitim rezalet ilk okulda sınıflar 40 a dayanmış. Yapsana kardeşim sabahçı öğlenci eskisi gibi. Öğlen arası çocuklar bir saat başı boş yemeksiz ortalarda. Yazik evlatlarımıza. Tabi Ali Tatlı hala tam gün diye övunuyor
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (5 yıl önce)
    Okulların oldugu bu yerlerde hele hele bu cocukların yanında siyaset yapan siyasilerin ne işi var
    0
    0
    Yanıtla
  • BARAN (5 yıl önce)
    Aynen işsizler ordusuna 18 milyon yeni asker demek. Bırakın ya kardeşim ne gururu eğitim resmen bitti bu ülkede.Herkesi kör topal üniversite kapısına kadar getiriyorlar sonrada ne halin varsa gör diyorlar, başta sınıfta kalma olayı tekrar mevzuata girmeli.En azından okumayacak çocuklar kendilerine bir yol çizerler.Çünkü bu ülkenin ustalara da ihtiyacı var 10 seneye kadar tüm ustalar ya suriyeli yada afgan olacak o zaman düşünün artık
    0
    0
    Yanıtla
  • hilal (5 yıl önce)
    Çocuklarımızı 8 de okulun avlusuna diktiler 10 da geldiler çocuklarımuz perişan oldu beyler bayanlar yarım saat konuşup dağıldılar açıktım diyen ağlayan çocuklarmı dersin velilere çıkçık çeken öğretmenler bugün tek kelimeyle çocuklar ve veliler için rezillikti.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan (5 yıl önce)
    Hedef ATANAMAYAN 1 milyon öğretmen ...!!! Allah aşkına daha ne kadar bu milleti uyutacaksiniz... Millet sizden bıkti .yıldı..yeter artık birakinda birazda Biz ölelim..
    0
    0
    Yanıtla
  • fatih (5 yıl önce)
    Okulların açılışına 2 kala eski ssk kavşağında yapılan çalışma için ilgililere teşekkür ederiz
    0
    0
    Yanıtla
  • HAS (5 yıl önce)
    Türkiye de 18 milyon öğrenci ders başı yaptı 18 milyon öğrenci demek 131 ülke nüfusun de fazla demek bu gurur Türkiye'mizin iyi bir eğitim iyi bir gelecek demek karamsar olmaya gerek yok
    0
    0
    Yanıtla