SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dilek Yolu Genişletiliyor

0
Güncellendi - 2017-01-17 02:26:19
Dilek Yolu Genişletiliyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın kuzeyinde önemli ulaşım akslarından biri olan ve Malatya-Sivas Karayoluna bağlanan Dilek Mahalle Yolunun standartlara uygun bir şekilde yapılması amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışmalara yoğun şekilde devam ediliyor.

Yaklaşık 8 kilometre uzunluğundaki yolun 4.5 kilometrelik bölümünü geçtiğimiz dönemlerde tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, kalan 3.5 kilometrelik bölümde ise dolgu çalışmaları yapıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek, yol hakkında bilgiler verdi. Ekiplere tatlı ikramında da bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a bazı daire başkanları ve şube müdürleri de eşlik etti.

Dilek Mahalle Yolunun Kuzey Kuşak Yolunun önemli bir parçası olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yolun şehir mezarlığı kavşağından, demiryolu köprüsüne kadar olan bölümünün geçtiğimiz yıllarda tamamlandığını, bu sezon içerisinde de geriye kalan 3.5 kilometrelik bölümü tamamlamak için var güçleriyle çalıştıklarını söyledi.

Yolun 7 metreden 30 metre genişliğine çıkarıldığını hatırlatan Başkan Çakır, “Yolumuz çift gidiş – çift geliş olacak şekilde planlandı. Şuan demiryolu üstgeçidinin olduğu bölgedeyiz. Burada 5 metreyi aşan dolgu çalışmalarımız oldu. Toplamda 336.000 m3 dolgu çalışması, 46.000 m3 alt temel malzeme serimi, 11.000 m3 taş duvar örme işleri yaptık.  Devam eden altyapı çalışmalarının sonunda yolumuzu asfaltlayarak hizmete açacağız” dedi.

Başkan Çakır, Dilek Mahalle Yolunun, kent içi trafiği rahatlatacağı gibi transit geçişleri de rahatlatacağını belirterek, “Yolumuz Malatya’nın kuzey batısında, Malatya- Sivas Karayolunun bağlantı yollarından bir tanesi. Bu yolumuz standartlara uygun hale geldikten sonra Malatya’nın batı çevre yolu biraz daha ferahlayacak.

Bölgede bulunan Oto Galericiler Sitesi, Yaş Meyve ve Sebze Hali, Mahrukatçılar Sitesi, Nakliyatçılar Sitesi, Demir-Çimento ve Mermerciler Sitesinin bulunması bu yolun yapılmasını elzem hale getirmişti. Yolumuz aynı zamanda kuzey kuşak yolunun da bir parçası. Tüm parçaları birleştirdiğimizde kent içi trafiği önemli derecede nefes alacak. Bölgemiz aynı zamanda Malatya’nın en hızlı gelişen bölgelerinden biri, bu yol daha sağlıklı büyümesinde önemli rol üstlenecek. Arkadaşlarımız yolu bir an önce bitirmek için yoğun çaba harcıyorlar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • cengiz (7 yıl önce)
    Dilek yolunu yapıyorsunuz güzel ama şehrin göbeğinde sanayi kavşağından sanayiye dogru giderken sağdaki petrol istasyonunun arkasındaki yolu hiç gördünüzmü sayın başkanım..lutfen bir gidin görün..üstelik orda hergün yüzlerce insanın gittiği birde hastane var..yaklaşık 3..4..aydır bu yola bir müdahale eden yok..koca cipler bile artık geçmekte zorlaniyor..yol demeye bin şahit gerek..yazık hiç mi biri ilgilenmez burayla..watsap iletişim numaraniz varsa size resimlerini gondereyim..eminim görünce şaşıracaksınız..malatya için utanılacak bir durum..
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer akar (7 yıl önce)
    Resmen çukurlarla dolu köy yolu. Bu yapılan yol da seçim yatırımı. Seçimden seçime parça parça ilerler dilek yolu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Muhammet Ak (7 yıl önce)
    Dilek yolu çok geç kalmış bir iş, 2017 yılında böyle önemli bir yolun bitmemiş olması çok üzücü Tabi yine Yolu tamamlamaya Çalışan, uğraşan ,Ahmet Çakır Sağolsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • DİLEK HALKI (7 yıl önce)
    Dilek yolunda araçlar hasar alıyor yol demeye şahit ister bıran önce yapılası lazım göz boyama degilde kararlı çalışma lazım .
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman ALBAYRAK (7 yıl önce)
    Malatya Büyükşehir olmasıyla birlikte, İlçe Belediyelerin Araç parklarındaki bütün araçlar otomatik olarak Büyükşehre devroldu. Büyükşehirde kendine yakın ilçelere gereğini yapıyor diğerlerini ise ötekiliyor. Sonrada kalkıp eli kolu kırılan belediyeyi basın aracılığıyla kötüleyip . işte oy verdiğiniz belediye diye karalıyorlar. Hakkınızı arayın hizmet alamayanlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • merve deniz (7 yıl önce)
    sayın başkanım hekimhan çamurdan ne zaman kurtulacak artık yarım metre çamur bütün sokak caddeler 50yılldır asfat görmeyen yerler var hangi çagda yaşıyoruz hekimhan halıini soran yok ..hekimhan beiediyesi para araç yok diyor büyükşehir görevi diyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan Karabay (7 yıl önce)merve deniz isimli kullanıcı yorumuna
    Hekimhan Belediyesi doğru söylemiş. üsteki yorumda Osman arkadaşımız güzelce açıklamış.
    0
    0
    Yanıtla
  • DİLEKLİ REMZİ (7 yıl önce)
    Bu kadar güzel yatırım yaparken bari raybüs yolunuda yapın hazır beklesin
    0
    0
    Yanıtla