SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çocuklarımızı Sevgiyle Kucaklayalım"

0
Güncellendi - 2017-01-21 19:58:34
A- A+ PAYLAŞ

  • Malatya'da 168 bin 829 öğrenci karnelerini alarak sömestr tatiline girdi. 

Malatya Valisi Mustafa Toprak, Mehmet Emin Bitlis İlkokulu’nda karne dağıtım törenine katıldı. Toprak’ın ‘Okul neden önemlidir?’ sorusuna, bir öğrenci, “Biz Türkiye’nin geleceğiyiz. Onun için okul çok önemli” cevabını verdi.

Vali Toprak, beraberindeki protokol üyeleriyle Mehmet Emin Bitlis İlkokulu’ndaki karne dağıtım törenine katıldı. Birinci ve dördüncü sınıf öğrencilerinin sınıflarını ziyaret eden Toprak, öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Öğrencilerin dersleri hakkında bilgiler alan Toprak, birinci sınıf öğrencilere, ‘karne neden önemli?’ diye sordu, öğrenciler için ‘sınavlarımız iyi mi diye alıyoruz’ dediler.

Birinci sınıf öğrencisi Evin Demirci, Cahit Sıtkı Tarancı’nın ‘Memleket İsterim’ adlı şiirini okudu.

Vali Toprak, dördüncü sınıf öğrencileriyle de uzun süre sohbet etti. Öğrencilere nasihatlerde bulunan Toprak, “Birbirimize sıkı sıkıya bağlanacağız. Aynen bu sınıfta güzel sevgiler, kardeşlikler kendi aramızda oluşturuyoruz, değişik ailelerimizden değişik çocuklarımız geliyor. Burada aynı sınıfta güzelce, sevgiyle, hoşnutluk içerisinde arkadaşlık yapıyoruz. Ülkemizin de 80 milyonun bu sınıftaki güzellik gibi birlikte hareket etmesi gerekiyor. Devletimizi, milletimizi, bayrağımızı hep birlikte yüceltmemiz, ülkemizi daha güçlü kılmamız gerekiyor” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZIN KARNE HEYECANINA ORTAK OLDUK”

Karne dağıtım töreni sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Vali Mustafa Toprak, “Bizde çocuklarımız gibi heyecanlıyız. Çocuklarımızın karne heyecanına ortak olmak üzere okulumuza geldik ve karnelerimizi temsili olarak dağıttık. Gördük ki çocuklarımız ilk dönemin heyecanını karnesindeki notları önemli ölçüde bekliyorlar. O heyecanı da hissediyorlar. Bizde karne heyecanlarına ortak olduk. Hissiyatlarını aldık, çocuklarımıza bir takım nasihatlerimiz oldu. Yarıyıl tatilinde Milli Eğitim Bakanlığımız bir ödev verilmemesini, çocuklarımızın dinlenmesini ama mümkün olduğu kadar o dinlenirken de daha fazla kitap okuyarak, bilgilerini güçlendirmelerini istiyor” ifadelerini kullandı.

“GENÇLERİMİZİN, ÇOCUKLARIMIZIN, EVLATLILARIMIZIN GELECEĞE İYİ HAZIRLANMASI GEREKİYOR”

Toprak, Malatya’da eğitim-öğretimin iyi bir şekilde sonuçlandığını belirterek, şunları söyledi:

“Çocuklarımız 15 gün sonra okullarımıza dönecekler, bu arada varsa okullarımızın eksiklerini gidermiş bir şekilde ikinci eğitim-öğretim dönemine hayırlı şekilde başlayacağımızı ifade ediyorum. Eğitim bizim için, ülkemiz için, geleceğimiz için önemli. Ziyaret ettiğimiz bir sınıfımızda öğrencimiz ‘biz geleceğiz’ dedi. Ülkemizde 15 Temmuz’da, diğer hain terör hareketleri de, bir takım istismar ve olumsuzluklarda dahil olmak üzere önüne çıkarılabilecek her türlü tehdide karşı gençlerimizin, çocuklarımızın, evlatlarımızın iyi yetişmesi, geleceğe iyi hazırlanması gerekiyor. Bilgi gücünün, akıl gücüyle birleşerek ülkemizi daha güçlü kılacak noktalara her alanda ekonomik, sosyal, kültürel ve sanat hayatında ülkemizi evrensel dünyada daha iyi bir noktaya taşıyacak olan gençlerimizdir. Onlar o hedefe yönlendirilirken, şüphesiz ki devletimizin, milletimizin, Milli Eğitim Bakanlığımızın, okullarımızın, öğretmenlerimizin de ona hazır olması gerekiyor. Bizde bu noktada bu güzelliklere, bu hedeflere varmak için çocuklarımızı ve çocuklarımızın eğitim altyapısını güçlendirmeye devam ediyoruz.”

“OKUL ALTYAPI VE YENİ OKUL YAPIMLARINI HIZLANDIRDIK”

Malatya’da okulların büyük bir bölümünün normal eğitimden oluştuğuna dikkat çeken Vali Toprak, “Bir kısım okullarımızda da ikili eğitim hala devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığımızın ve hükümetin çizdiği hedefler doğrultusunda 2019-2020 eğitim-öğretim yılına başlamadan önce tüm okullarımızı normal, tekli eğitime kavuşturabilmek için okul altyapılarını ve yeni okul yapımlarını da hızlandırmış bulunuyoruz. Umuyoruz ki o hedefe de planlandığı gibi zamanında Malatya olarak bizde altyapımızı uyarlamış olacağız” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZI SEVGİYLE KUCAKLAYALIM”

Toprak, karnesinde zayıf not olan çocukların anne-babalarına da tavsiyelerde bulunarak, şunları söyledi: “Milli Eğitim Bakanlığımız, çocuklarımızın dinlenmesine fırsat verebilmek adına ağır bir ders ve ödev yüküyle tekrar karşı karşıya bırakmamak adına, 15 tatilde eve ödev verilmiyor. Bizde çocuklarımız dinlensinler; sağlıklı, sıhhatli ve zihinlerini dinlendirmiş bir şekilde yeni eğitim-öğretim dönemine gelsinler. Anne-babalarımızda, karnelerinde kırık notu olan çocuklarımız olabilir, çocuklarımızı ‘neden kırık not aldın?’ şeklinde sıkıştırmak ya da onları sorgulamak yerine neden bu noktada notları düşük oluyor, anne-baba olarak ‘eksiğimiz mi oldu, çocuğumuzun psikolojisinde ya da ortamında herhangi bir problem mi var?’ diyerek, o kırık notu değil de, kırım notun oluşmasına sebebiyet veren temele eğilmeleri gerekiyor. O yüzden çocuklarımızı ister başarılı isterse başarısız karne olsun hiç önemli değil sevgiyle, güzellikle kucaklayalım. O sevgiyle birlikte kırık notların anne-babanın okul yönetimiyle, öğretmenlerimizle, okul aile ortamıyla ortaya çıkabilecek sorunları aşabileceğimiz düşünüyoruz.”

168 BİN 829 ÖĞRENCİ KARNE ALDI

Vali Toprak, Malatya’da 168 bin 829 öğrencinin karne aldığını kaydederek, “922 okulumuz var. Bunların 746’sı anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liseden oluşuyor. Birde onun gibi özel eğitime yönelik bir takım okullarımız var. 2019 yılında tüm okullarımızı normal eğitime çevirmek istiyoruz. Şuanda 632 okulumuzda normal eğitim veriliyor. 114 okulumuzda ise ikili eğitim veriliyor. Malatya’da 168 bin 829 öğrencimiz karne alıyor. Bu çocuklarımız 8 bin 365 eğitim-öğretim görüyor. Bu çocuklarımızı, 791’i özel okullarda olmak üzere 13 bin 778 öğretmenimiz eğitiyor. Eğitim-öğretim döneminin başında da tüm bu okullarımıza 24 bin 305 kayıt yapıldığını da ifade etmek istiyorum. Her yıl 25 bin civarında yeni öğrencimiz okul öncesi, ilkokul, ortaokul, meslek liseleri de dahil olmak üzere okullarımıza katılıyor. Çocuklarımızın eğitim altyapısını güçlendirirken, öğretmenlerimizin bire bir daha iyi öğrencilerle iletişim kurabilmeleri için öğretmen başına düşen öğrenci sayısını azaltmamız gerekiyor. Bu anlamda da baktığımızda bizim şuanda derslik başına düşen öğrenci sayısının Malatya’da 20 olduğunu görüyoruz. Bu önemli bir hedeftir. 20 olmakla birlikte özellikle ortaokullarda ve nüfusun yoğun olduğu noktalarda 30’a yakın olan yerler var. En yüksek 29. Bu rakam milli eğitimimizin hedef koyduğu 30’un altında bulunuyor. 6 Şubat 2017 Pazartesi günü başlayacak şekilde eğitim-öğretimin kazasız, belasız çocuklarımızla birlikte başlayacağını ümit ediyorum” dedi.

KARNELERİNİ POLAT GÖTÜRDÜ..

Bu arada,  Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, eçirdikleri trafik kazası nedeniyle karne almaya gidemeyen iki kardeş Emirhan ve Efekan Işık’ı evinde ziyaret ederek karnelerini teslim etti.

Hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edilerek Yeşilyurt İlçesi Şeyhbayram Mahallesindeki evlerinde istirahat eden iki kardeş, durumundan haberdar olan Belediye Başkanı Polat, Emirhan ve Efekan Işık kardeşleri evlerinde ziyaret ederek takdirname ile karnelerini verdi.

Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın sürpriz ziyareti karşısında heyecanlanan iki öğrenci, yaşadıkları mutluluğu teşekkür ederek dile getirdiler.

Trafik kazası geçiren baba Murat Işık ile Emirhan ve Efekan Işık kardeşlere geçmiş olsun dileklerini ileten Belediye Başkanı Hacı Uğu Polat, “Bugün 2016-2017 yılı Eğitim-Öğretim Yılının 1.Döneminin tamamlanması nedeniyle Vali Galip Demirel Ortaokulunda öğrenci kardeşlerimize karnelerini hediye ederken Okul Müdürümüz Emirhan ve Efekan Işık kardeşlerin trafik kazası geçirdiklerini ve karnelerini almaya gelemediklerini bizimle paylaştı. Bizlerde iki öğrenci kardeşimizi evlerinde ziyaret ederek hem takdirname ile süsledikleri karnelerini hediye etmek hem de geçmiş olsun dileklerimizi iletmek istedik. Çocuklarımızı evlerinde ziyaret etmek ve karnelerini vermekten onur duyuyorum. Çocuklarımız bir yandan tedavilerine devam ederken diğer taraftan yarıyıl tatilinde kitaplarını okuyacaklar. 15 gün sonrada inşallah canlı ve diri bir şekilde okullarına başlayacaklar. Anne ve babalarını da geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Rabbim acil şifalar nasip etsin” dedi.

Başkan Polat, daha sonra Emirhan ve Efekan Işık kardeşlere karnelerini ve takdirnamelerini vererek başarılarının devamını diledi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da, eğitim-öğretimde yarıyıl tatili dolayısıyla karne heyecanı yaşayan öğrencilerin heyecanına ortak oldu. Başkan Gürkan, Fatih İlkokulu’nda öğrencilere karnelerini dağıttı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Mehmet (7 yıl önce)
    Haberden bagimsiz olarak sunu soyleyebilirimki; karne ogrencinin olcutu degildir, ogrencinin basarisini gostermez gibi soylemler ogrencilerin karne notlarini, ders basarilarini onemsememeye baslamalarina neden oluyor. Karnenin sol tarafi ogretim, sag tarafi egitim bazinda ogrencinin durumunu gosterir. Bu notlarin iyi olmamasi ile iyi olmamasinin nedenleri birbirine karistirilmamalidir. Neticede karne onemlidir ve hem veli hem ogrenci tarafindan onemsenmelidir. notlarda bir dusukluk varsa bunun cozumune odaklanilmalidir. Yoksa egitim sistemimiz daha da geriye gidecektir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (7 yıl önce)
    güzel
    0
    0
    Yanıtla