SON DAKİKA
SON DEPREMLER

188 Bin Öğrenciyle Dersbaşı

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:48:14
188 Bin Öğrenciyle Dersbaşı
A- A+ PAYLAŞ

2014-2015 eğitim-öğretim yılı bugün başlıyor. Eğitim-Öğretim yılının başlaması nedeniyle  Polis Amca İmam Hatip Okulu’nda ‘İlköğretim Haftası’ etkinliği düzenlenecek.

İlköğretim Haftası nedeniyle düzenlenen tören saat 09.00’da Milli Eğitim Müdürlüğü’nce Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayacak ve ardından Sümer İlköğretim Okulu öğrencileri, saat 09.30’da İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı’yı makamında ziyaret edecek.

Kutlamalar saat 10.00’da Sıtmapınarı’ndaki Polis Amca İmam Hatip Okulu’nda yapılacak. 

188 BİN ÖĞRENCİ, 11 BİN 300 ÖĞRETMEN..

Malatya’da bu eğitim-öğretim yılında yaklaşık 188 bin öğrenci eğitim görecek. Malatya’daki eğitimin 803 okulda gerçekleştirileceği, bu okullarda da yaklaşık 11 bin 300 öğretmen görev yapacak. 

Edinilen bilgiye göre Malatya’da derslik başına ilköğretimde 27, orta öğretimde 28, mesleki ve teknik eğitimde ise 22  öğrencinin düştüğü de öğrenildi.

MİLLETVEKİLİ ÖZ'ÜN MESAJI..

Bu arada yeni eğitim-öğretim yılının bugün başlayacak olması nedeniyle TBMM İdare Amiri ve Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz bir mesaj yayınladı. Öz mesajında şunları belirtti:

“Eğitim kurumlarımız, insanlığın ortak mirası olan bilgiyi en doğru biçimde öğrenebileceğimiz, yaşamımız boyunca ihtiyaç duyduğumuz becerilerin de çoğunu kazanabileceğimiz kutsal yuvalarımızdır. Eğitim ve öğretim kurumları sadece ahlaklı ve çalışkan bireylerin yetişmesini sağlamada değil bir toplumun geleceğinin şekillenmesine de büyük tesir etmektedir. 

Uzun bir tatilden sonra tekrar milyonlarca öğrenci, öğretmen, idareci, anne ve baba büyük bir sorumluluk ve heyecanla güne başlayacak. Hepimizin ortak temennisi çocuklarımızın eğitim sürecini en iyi şekilde değerlendirip, kendisine, ailesine, topluma faydalı bireyler olmasını sağlamak. Buradaki en büyük sorumluluk şüphesiz çocuklarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerimize düşüyor. Veliler olarak öğretmenlerimizden çocuklarımızı en doğru bilgilerle donatıp onların iletişim becerilerini geliştirmelerini, araştıran, sorgulayan, özgüveni ve ideali yüksek bireyler olarak yetiştirmelerini bekliyoruz. Okul idarecilerimizden okul-aile-öğretmen işbirliğinin en iyi biçimde gerçekleştirildiği eğitim ortamlarını sağlamalarını bekliyoruz.

Eğitimde bu başarılara erişmek için AK Parti hükümetleri döneminde istikrarlı biçimde tarihi yatırımlar gerçekleştirilmiştir. Artık mali bütçemizden en büyük pay eğitime ayrılmaktadır. Her bir okulumuz hızlı internet bağlantıları ve bilişim teknolojisi ile donatılmıştır. Zorunlu eğitim 12 yıla çıkartılmış, ilk ve orta öğretimde ders kitapları ücretsiz dağıtılmaya başlanmıştır. Milli birlik ve beraberliğimiz için yeni müfredat çalışmaları yapılmış, ayrıca 4+4+4 eğitim sistemi ile daha özgür ve demokratik eğitim ortamı sağlanmıştır.

Geleceğimizin inşasında başta ailelerimize, eğitim teşkilatımıza, millet ve devlet olarak hepimize büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir. Dünya da her alanda yaşanan rekabetten uzak kalmamak adına, hepimiz “başarılı olmanın en temel yolunun eğitimde başarılı olmaktan geçtiğinin” farkındayız. Bu bilinçle hareket ediyoruz. Hep birlikte bu başarıya sevgi ve sabırla ulaşacağımıza inanıyorum.

Yeni eğitim ve öğretim yılının çok değerli öğrencilerimize, öğretmenlerimize velilerimize ve tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını temenni ediyorum.” 

MİLLETVEKİLİ ŞAHİN'İN MESAJI..

2014-2015 eğitim-öğretim yılının bugün başlayacak olması nedeniyle AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin de bir mesaj yayınladı.

“Geleceğe yön verecek bir toplum meydana getirmek için eğitim vazgeçilmez bir unsurdur. Bunun için gelişmiş toplumlar en büyük yatırımlarını genç nesillerine ve eğitime yapmaktadırlar.Son on yılda Türkiye olarak bizlerde en büyük bütçeyi milli eğitime ayırarak geleceğimize en iyi şekilde yatırım yapmaya gayret ettik.  Amacımız; doğru bilgiye ulaşabilen, yorumlayan, kendini ifade edebilen, ülkesi ve insanlık için gayret sarf eden, bilim ve teknolojiyle donanmış milli ve manevi değerlerine bağlı, geçmişi ile gelecek arasında bağ kurabilen bir nesil yetiştirmektir.” Diyen Milletvekili Şahin mesajında daha sonra şunları ifade etti:

“Yeni Eğitim sistemimizle birlikte 8 yıllık kesintisiz eğitimden öğrencilerin tercihlerine imkan verecek daha çağdaş 12 yıllık zorunlu eğitime geçildi. 4+4+4 şeklinde 1.kademe ilkokul, 2.kademe ortaokul ve 3. Kademe lise şeklinde uygulanan eğitim sistemi ile ülkemiz 28 şubat sürecinin bir dayatması olan eğitim sisteminden kurtularak, gelişmiş ülkelerin genelinde uygulanan daha bilimsel ve daha çağdaş bir sisteme kavuşmuştur. Artık okullarımızda Hz. Peygamber’in hayatı ile Kur’an-ı Kerim dersleri seçmeli olarak veriliyor. Yine 28 Şubat Dönemi’nin dayatması olan ve yıllardır meslek liselerinin kan kaybetmesine yol açan farklı kat sayı uygulamasına son verilmiştir.12 yıllık kesintili zorunlu eğitim çocuklarımızın daha iyi yetişmesini ve ülkemizin aydınlık yarınlara kısa sürede ulaşmasını sağlayacaktır. 

Ülkemizin en köklü meselelerinin temelinde eğitimin yattığının farkında olan AK Parti hükümetleri döneminde İlk ve ortaöğretimde ezberciliğe dayalı müfredat kaldırılarak, muhakemeye dayalı yeni müfredata geçilmiştir.

Ruhen ve bedenen iyi yetişmiş nesiller yetiştirme hedefiyle eğitim alanında ilklere imza attık.Eğitime yapılan yatırımları geleceğimizin teminatı olarak değerlendirip öğrenci ve öğretmenlerimizin ihtiyaçlarını karşılamak üzere tedbirler aldık.Yeni binaların yapımının yanında,mevcut binalarda yürütülen yenileştirme çalışmalarıyla okullarımızdaki fiziki ortamı eğitim öğretime daha uygun hale getirdik.Fatih projesi ile eğitimde teknolojiden üst düzeyde yararlanma hedefimizi gerçekleştirdik.Malatya'da son 12 yılda yaklaşık 427 milyon eğitim yatırımı yaptık.

2003 yılında uygulamaya koyduğumuz ücretsiz ders kitabı projesiyle öğrenciler için kitap bulma derdine,veliler için kitap alma çilesine son verdik.Malatya'daki öğrencilerimize 33,4 milyon maliyetle 19,2 milyon adet ders kitabını ücretsiz olarak dağıttık.

Çocuklarımızın okula gitmesinin önündeki bütün engelleri kaldırdık.Ailelerin yükünü hafifletmek için ciddi bir irade ortaya koyarak ilk ve ortaöğretimdeki öğrencilerin eğitimine destek olmak amacıyla şartlı eğitim yardımını başlattık.2003 yılından bu yana annelerin hesabına kız öğrenci başına ayda 55 TL,erkek öğrenci başına ayda 45 TL yatırıyoruz.2003 yılında başlattığımız Sosyal yardımlaşma ve teşvik fonundan karşılanan şartlı eğitim yardımı ile Malatya'da her yıl ortalama 25.000 öğrenci için annelerin hesabına 43 milyon TL yatırdık.

Köklü bir medeniyetin mirasçıları olarak yarınları inşa etmede yeterli potansiyele sahibiz. Yeni öğretim yılının bu gücümüzü ortaya çıkaracağımız bir yıl olmasını diliyorum.Velilerimizin; idareciler,öğretmenler ve öğrencileriyle olan iletişimini güçlü tutmaları sorunsuz,nitelikli bir eğitimin gerçekleşmesinde büyük rol oynayacaktır.Bu duygu ve düşüncelerle ilköğretim haftasını kutluyorum. 2014–2015 eğitim-öğretim yılında geleceğimizin teminatı sevgili yavrularımızı fedakâr öğretmenlerimize emanet ediyor, bu yılın başta kıymetli öğrencilerimize, ailelerine ve bu onurlu mesleği temsil eden saygıdeğer eğitimcilerimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyor, başarı dileklerimle beraber selam ve sevgilerimi sunuyorum.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız