SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yetiştiricilere Eğitim Toplantısı

0
Güncellendi - 2017-01-29 21:29:58
Yetiştiricilere Eğitim Toplantısı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın ‘Halk Elinde Hayvan Islahı Ülkesel Projesi’ kapsamında Yazıhan ve Arapgir ilçelerinde bilgilendirme toplantısı yaptı.

İlk toplantı Yazıhan’da, Belediye toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya Yazıhan Belediye Başkan Vekili Kadir Yoldaş, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Zülküf Yıldırımoğlu, Yazıhan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Zafer Tanrıverdi, Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, teknik personel ve Yazıhanlı yetiştiriciler katıldı.

Toplantıda konuşan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Zülküf Yıldırımoğlu toplantının, üreticilerin sorun ve sıkıntılarının giderilmesi adına önemli olduğunu söyledi.

Yazıhan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Zafer Tanrıverdi ise, projenin önemine dikkat çekerek proje kapsamında yapılacakları anlattı.

Yazıhan Belediye Başkan Vekili Kadir Yoldaş da, birlik Başkanı İhsan Akın ile istişare içinde olduklarını belirterek toplantının önemine dikkat çekti.

Toplantıda söz alan Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın ise, proje kapsamında yaptığı bilgilendirme konuşmasında, doğacak kuzular ile alakalı veri kayıtlarının düzgün tutulması gerektiğini belirtti.

Projenin asıl amacının verimliliği artırmak olduğunu söyleyen Başkan Akın, konuyla alakalı olarak sorunları çözmeye çalışacaklarını söyledi.

‘Halk Elinde Hayvan Islahı Ülkesel Projesi’ kapsamında daha sonra Arapgir ilçesinde de bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıda yetiştiricilere seslenen Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, “Proje kapsamında kulak küpelerinin takılması, tanıtılması, doğum ile süt verim kayıtları hakkında sizleri bilgilendireceğiz. Sizlerden gelen sorulara da cevap vereceğiz” şeklinde konuştu.

Toplantıda yetiştiricilerin sorunlarını da dinleyen Başkan Akın, yetiştiricilere broşür ve el kitapçığı dağıttı.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız