SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir 923 Km. Yolda Asfalt Yaptı

0
Güncellendi - 2017-02-05 23:10:06
Büyükşehir 923 Km. Yolda Asfalt Yaptı
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi'nce  2016 yılı içerisinde il genelinde, 923 kilometrelik asfalt çalışması yapılırken, bu çalışmalarda toplam 260 bin 503 ton asfalt kullanıldı.

Özellikle ilçelerde ve kırsal mahallelerde uzun yıllardır bekleyen yol problemlerinin büyük bölümünü çözen Büyükşehir Belediyesi’nin bu gayretli çalışmaları vatandaşları da mutlu ediyor. Büyükşehir Belediyesi 2016 yılı içerisinde ilçelerde sıcak asfalt yapımına ayrıca ağırlık vererek, bazı yollarda ilk kez sıcak asfalt kullandı.

360 km sıcak asfalt

Büyükşehir Belediyesi finişer makineleri ile 106 kilometre, greyder iş makineleri ile de 251 kilometre sıcak asfalt serimi yaptı. 410 kilometre birinci kat sathi kaplama asfalt çalışması yapan Büyükşehir, 140 kilometre de ikinci kat sathi asfalt kaplama çalışması yaptı.

Kırsalda önemli çalışmalar yapıldı

Toplamda 923 kilometrelik asfalt çalışması yapan Büyükşehir Belediyesi; bu çalışmaların 235 kilometresini merkez ilçelerde yaparken, 688 kilometresini ise kırsalda gerçekleştirdi.

Birçok ilçede yerinde malzeme üretimi yapan Büyükşehir Belediyesi, asfalt seriminden önce yollarda altyapının yanısıra, yol standartlarının geliştirilmesi noktasında da çalışmalar yaptı. Kırsal mahalle yollarının büyük bölümünde yol genişletme çalışmaları da yapan ekipler, tüm zorlu şartlara rağmen 2016 yılını yoğun bir şekilde geçirdi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi, 2016 yılı içerisinde önceden belirlemiş olduğu program doğrultusunda asfalt çalışmalarını sürdürmekte iken; çalışmaların en yoğun olduğu dönemde yaşanan 15 Temmuz hain darbe girişimi süreci nedeniyle, çalışmalar yaklaşık bir ay boyunca durmak zorunda kalmıştı.

Araç ve iş makinalarının tedbir amaçlı askeri birliklerin önünde giriş ve çıkışları engellemek amacıyla bekletilmesi nedeniyle bir ay boyunca sahada herhangi bir çalışma yapılamadı. Ancak tüm yaşanan sıkıntılı sürece rağmen Büyükşehir Belediyesi, 2016 yılı içinde yapılması planlanan yolların büyük bir bölümünü asfaltlamayı başardı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • bülent (7 yıl önce)
    sari44 e katılıyorum heryer delik deşik çocuk kandırıyorlar arbama acıyorum artık çıkarmaya utanmaları lazım böle bir şehşrden ama seçimde görcekler yerel seçimde bu beceriksizliklerinin gereğini
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdullah (7 yıl önce)
    SANKİ KARA YOLLARI BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ. 923 KM DİLE KOLAY. ÇALIŞACAK SAN BÖYLE ÇALIŞACAKSIN.
    0
    0
    Yanıtla
  • sena (7 yıl önce)
    ana yolları büyükşehir belediyesi yapar; ana yolları, mahalleleri ilçe belediyelerinin yapması lazım ama malesef çalışmıyorlar.. sonuç ortada..
    0
    0
    Yanıtla
  • emirza44 (7 yıl önce)
    Mahalle araları delik deşik,sürekli bir yerler kazılıyor ama asfalt yapılmıyor, yapılan yeler de yama, kaba,kötü ve çok acemice.Yazık oluyor bu şehre.Belki de böyle yönetilmeyi hak ediyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • ana yolları büyükşehir belediyesi yapıyor, ara yoları, mahalleri, ilçelerin yapması lazım ama maalesef yapmıyorlar..
    0
    0
    Yanıtla
  • turgay (7 yıl önce)
    Yav bide gel mahallelere bak seyhbayram temelli ozalper her yer virane olmuş yol yok anca gözle görünür yerleri yapar belediye yazık yazık kandırmayın milleti
    0
    0
    Yanıtla
  • Zeki (7 yıl önce)
    Seneye belediye, maski, telekom, mobese vs altyapı çalışmaları için 922 km sini eşmez ise ben de malatyalı değilim. Keşke aynı fotoların 1 yıl sonraki görüntülerini de yayınlayacak/denetleyecek bir mekanizma olsa.
    0
    0
    Yanıtla
  • Halil (7 yıl önce)
    Su mahallesi Yenibahçe sokağının tamamına asfalt istiyoruz. Şehre uzaklığıı 7 km.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kral Kobra (7 yıl önce)
    Asena Ulusoy Terbiyeni Takın. Sallamak Siz Ve Mensubu Olduğunuz Partiye Has Bir Özelliktir. . .
    0
    0
    Yanıtla
  • Hoca Ahmet Yesevi Mah . (7 yıl önce)
    Gerçekten Nereye Yapılıyor Çok Merak Ediyoruz . . .
    0
    0
    Yanıtla