SON DAKİKA
SON DEPREMLER

19 Ay Sonra Dava Açıldı

A- A+ PAYLAŞ

 

Özürlü çocukları okula gitmediği halde, ailelerinden habersiz olarak sahte belgelerle Milli Eğitim Bakanlığı'ndan özel eğitim parası aldığı ileri sürülen Özel Rehabilitasyon Merkezi yöneticisi ile memurlardan oluşan toplam 33 kişi hakkında yapılan operasyonun davası ancak 19 ay sonra açılabildi.

Malatya'daki engelli çocukların eğitimi amacıyla kurulmuş olan özel rehabilitasyon merkezlerinin usulsüz bir şekilde devletten para aldıkları iddiaları üzerine; 2007 yılı Aralık ayı ile 16 Aralık 2009 tarihleri arasında Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince 2 yıl süreyle sürdürülen soruşturma kapsamında 18 Aralık 2009 tarihinde yapılan operasyonda 14 kişi gözaltına alınmış ve bunlardan 5'i tutuklanarak cezaevine konulmuş ve daha sonra tahliye edilmişti.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Aralık 2010 tarihinde Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianame, bazı eksiklikler bulunduğu gerekçesiyle geri iade edilmişti.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı’nca toplam 33 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame ikinci kez Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunuldu. İddianame ile birlikte 59 adet klasör de mahkemeye deslim edildi. Mahkeme ikinci kez gönderilen iddianameyi kabul ederek davayı açtı.

İddianamede şüphelilerin, “Kamu Kurumunu Dolandırmak, Nitelikli Dolandırıcılık, Resmi Belgede Sahtecilik ve Rüşvet “ suçlarından yargılanmaları talep ediliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız