SON DAKİKA
SON DEPREMLER

19 Bin 800 Kişiye Sorgulama

A- A+ PAYLAŞ

Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Şubesi'ne bağlı Ekipler Amirliği ve Motosikletli Yunus Timlerince 2007 yılında bugüne kadar 19 bin 800 kişinin bilgisayar kayıt sorgulamasının yapıldığı ve aranan 124 kişinin yakalandığı belirtildi. Ayrıca, aynı dönemde yapılan denetimler hakkında da ayrıntılı bilgiler verildi.

Emniyet Müdürlüğü'nün konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğümüze bağlı Ekipler Amirliği ve Motosikletli Yunus Timleri ile ilimizde meydana gelen her türlü asayiş olayına ilk müdahale yapılmaktadır.

Okul civarlarında öğrencileri rahatsız edebilecek ortamların oluşmaması için merkezi ve kalabalık yerlerde bulunan okulların civarındaki iş yerleri bir çift sivil Güven Timi tarafından devamlı kontrol altında tutulmakta, öğrencileri kötü alışkanlıklar sağlayacak her türlü materyalin satışı engellenmeye çalışılmaktadır.

Bu bağlamda 2007 yılı içerisinde ekiplerimiz tarafından 19.800 şahsın GBT sorgulaması yapılmış, bu sorgulamalarda değişik suçlardan aranan 124 kişi yakalanmıştır.

İl Umumi Hıfzısıhha Meclisinin 31.07.2007 tarihli kararıyla 4207 sayılı Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine dair kanunun ilgili maddeleri gereğince öğrencilere ve küçük yaştaki çocuklara tek dal sigara satışı yapan 7 iş yeri sahibi hakkında gerekli yasal işlem yapılmak üzere adli mercilere sevk edilmiştir.

Ekiplerimizce Polis sorumluluk alanları içerisinde faaliyet gösteren toplam 210 Internet kafe ve Play Station 2007 yılı içerisinde yapılan denetlemelerde toplam 532 Internet kafe ve Play Station’da denetleme yapılmış, bu denetlemelerde 342’sinde herhangi bir kusur tespit edilmemiş, 190’ında ise en az bir konudan olmak üzere eksiği bulunan işyerleri hakkında gerekli tutanaklar tanzim edilerek Belediye Başkanlığına gönderilmiş olup, kontrollerimiz devam etmektedir.

Bu işyerlerinde ekiplerimizce yapılan denetimler neticesinde tespit edilen eksiklikler şunlardır:

1- 47 Internet kafe ve Play Station’da şiddet içerikli oyun oynatıldığı,
2- 41 Internet kafe ve Play Station’da kamera kayıt sisteminin olmadığı,
3- 35 Internet kafe ve Play Station’da sigara içildiği tespit edilmiştir,
4- 34 Internet kafe ve Play Station’da küçük yaşta çocuk bulunduğu,
5- 33 Internet kafe ve Play Station’un ruhsatının olmadığı,
6- 33 Internet kafe ve Play Station’da anti-porn programı kullanmadığı,
7- 30 Internet kafe ve Play Station’un sabit IP sinin olmadığı,
8- 04 Internet kafe ve Play Station’un İşyeri Açma ve Kapama Saatine riayet etmediği tespit edilmiştir.

Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğümüze bağlı Polis Merkezi Amirliklerimiz mevcut personel ve araçlarla mıntıkalarında meydana gelen her türlü Asayiş olayına müdahale etmekte, olayın faillerinin tespitine çalışmakta, haklarında gerekli işlemler yapılıp adli mercilere gönderilmektedir.

Ayrıca halkın toplu olarak bulunduğu yerlerde, Hastaneler, Şehirlerarası Otobüs İşletmesi Terminali (MAŞTİ), TCDD (Tren Garı)’de 12/24 çalışma esasına göre Polis Memurları görev yapmakta, yine vatandaşlarımıza yardımcı olmak için Sosyal Hizmetler ve Yeşil Kart Bürosunda birer Polis Memurumuz görev yapmaktadır.

Ekiplerimizce dilencilik yaparken yakalan kişiler hakkında işlem yapılmak üzere Belediye Zabıta Ekiplerine teslim edilmektedir.2007 yılı içerisinde 218 şahıs yakalanarak Zabıta Müdürlüğüne teslim edilmiştir. Dilenciliğin önlenmesi konusunda ekiplerimiz yoğun olarak çalışmaktadır.

Ekiplerimiz tarafından 22 adet Tekel Bayisine çeşitli suçlardan işlem yapılarak gerekli yerlere yazışmalar yapılmıştır.

01 Ocak 2007 ile 06.11.2007 tarihleri arasında KADİM Projesi kapsamında 770 adet iş yeri denetlenmiş, bu denetimler sonucunda Ruhsatsız Çalışan İş Yeri sayısı 17, SSK İl Müdürlüğüne Bildirilen Konut Bildirim Formu Sayısı 435 adet olup, İçkili Restoranlarda, Pavyonlarda ve Barlarda 54 şahsın Sigortasız olarak çalıştığı tespit edilerek bu konularla ilgili SSK İl Müdürlüğü, Malatya Valiliği Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Koordinatörlüğü ve İşkur İl Müdürlükleri ile gerekli yazışmalar yapılmıştır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız