SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"19 Çeyrektir Büyüyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:03:11
A- A+ PAYLAŞ

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Suriye’deki gelişmelerle ilgili, “Bunlar tarihi zamanlardır. Bir süre geçtikten sonra inşallah Suriye’de de kardeşlerimizin huzura kavuştuğunu hep birlikte göreceğiz ve tarih Türkiye’nin bu fedakarlıklarını yazacak” dedi. 

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ın annesinin vefatı nedeniyle beraberindeki heyetle birlikte Malatya’ya gelerek taziye ziyaretinde bulundu.

Taziye ziyareti sonrasında basın mensuplarına Suriye sınırındaki gelişmeleri değerlendiren Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, “Biz Türkiye olarak insani ve tarihi sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz. Suriye’de biliyorsunuz zalim bir rejim var. Kendi halkını katleden, kendi halkına zulmeden bir rejim var ve ölüm korkusuyla bu zulümden kaçan insanlar var. Bunlar da bizim komşularımız, çok çeşitli şekillerde bağlarımız olan insanlar. Bugüne kadar 1,5 milyonun üzerinde insan Türkiye’ye geldi sığındı. Biz de bu kardeşlerimize yüreğimizi açtık. Sınırlarımızı açtık ve onları misafir ediyoruz. Önemli miktarda fedakarlıkta bulunuyoruz. Fakat bu bizim tarihi ve insani sorumluluğumuz. Bundan sonra da bunu yerine getirmeye devam edeceğiz. Bunlar tarihi zamanlardır. Bir süre geçtikten sonra inşallah Suriye’de de kardeşlerimizin huzura kavuştuğunu hep birlikte göreceğiz ve tarih Türkiye’nin bu fedakarlıklarını yazacak. O insanların gönüllerinde de Türkiye’nin bu fedakarlıkları hep yer edecek inşallah. Tabi güvenliğimiz açısından da bu çok önemli. Bölgemizdeki bu olaylar maalesef bütün her tarafı etkiliyor. Temenni ederiz ki biran önce Suriye halkının rıza gösterdiği Suriye halkının meşru gördüğü bir rejim Suriye’de oluşsun. Böylece yeniden Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkiler çok daha iyi noktaya ulaşsın ve bütün bu yaşanan acılar son bulsun. Biz Türkiye’de huzur içinde bir bayram idrak ederken maalesef bunu Suriye’deki Irak’taki kardeşlerimiz yaşayamıyorlar. Onların da bayramlarını ben tebrik ediyorum tabi. Bu zorluklar içinde olan sıkıntılar içinde olan kardeşlerimizin bayramını da tebrik ediyorum. Onların bir an önce huzura güvene kavuşmalarını temenni ediyorum” dedi.

“KREDİ DERECELENDİRME KURULUŞLARININ KENDİ KREDİBİLİTELERİ ÇOK ZAYIFLADI”

Kredi derecelendirme kuruluşları ile ilgili olarak da basın mensuplarının sorusuna cevap veren Bakan Yılmaz şöyle konuştu:

“Bu kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye’ye karşı çok cömert olduklarını söyleyemeyiz. Öteden beri hep piyasanın arkasından geliyorlar. Piyasalar önce bizim kredimizi yükseltiyor. Sonra bu derecelendirme kuruluşları geliyorlar. Küresel kriz ortamında bu kuruluşlar çok da iyi bir imtihan veremediler doğrusu. Bunlar çok yüksek kredi verdiği ülkelerin ve firmaların bir kısmının battığını gördük çok ciddi sıkıntılara girdiğini gördük. Bu firmaların bu kredi derecelendirme kuruluşlarının kendi kredibiliteleri çok zayıfladı bu süreçlerdi. Dolayısıyla biz piyasaya bakıyoruz. Piyasanın bize verdiği krediye bakıyoruz ve doğru politikalarımızla bu yönde devam ediyoruz. En son bazı spekülasyonlar yapılsa da Fitch dediğiniz gibi kredi notumuzu değiştirmedi. Aslına bakarsanız iki tane seçim atlattık. Siyasi istikrarın çok güçlü olduğu ortaya çıktı. Mali yapımız gayet iyi. Birçok alanda gerçekten önemli başarılar sağlıyoruz. Dünyada birçok ülke büyüyemezken 19 çeyrektir üst üste ekonomimiz büyüyor. İstihdam üretiyor ve böyle devam ediyoruz. Ben inanıyorum ki Türkiye’nin bu başarılarını geç de olsa herkes kabul etmek zorunda kalacak. Ama yine altını çiziyorum. Bizim için önemli olan piyasanın notudur. Piyasanın notu da şöyle şekillenir. Türkiye’ye gelen sermayeyle. Türkiye’ye hala dışarıdan sermaye geliyorsa yatırım yapıyorsa bu uluslararası küresel sermayenin Türkiye’ye güvendiğini gösterir. Bu devam ettiği sürece bir sorunumuz yok.”

Çalık ve ailesine taziyelerini sunan Bakan Yılmaz, “Hepimizin sonu ölüm. Bu işin hiçbir istisnası yok. Yeryüzünde hiçbir insan ebedi yaşamayacak. Önemli olan güzel bir hayat yaşayıp güzel bir ölümle bu dünyadan ayrılmak” dedi.

Vali Süleyman Kamçı’nın eşlik ettiği Bakan Yılmaz, beraberindeki heyet ile birlikte Bingöl’e geçti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız