SON DAKİKA
SON DEPREMLER

19 Halk Oyunu Ekibi Yarıştı

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:45:22
19 Halk Oyunu Ekibi Yarıştı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da Okullar Arası Yıldızlar ve Gençler Halk Oyunları Grup Müsabakaları yapıldı. 

Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen grup müsabakaları öncesinde açılış töreni yapıldı. Açılış töreninde konuşan Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Temsilcisi Kemal Deniz, “Sevgili gençler, sizler bu ülkenin, bu vatanın yiğit evlatları olarak kültürümüzü yaşatmaya çalışan, onları mutlaka ileriye doğru taşımaya çalışan yiğit birer savaşçısınız. Bu nedenle sizden sonra gelecek olan kuşaklara halk oyunları ve yerel kültürümüz adına rehber olacağınızı düşünüyorum” dedi.

Halk oyunları usta öğretici ve antrenörlerine de bir çağrıda bulunan Deniz, “Sizler işinizi bilincindesiniz. Ama yarışma tekniği adına ya da yarışmada daha güzel olsun düşüncesiyle oyunlarımıza lütfen dışarıdan gereksiz eklemeler yapmayın. Çünkü yüzyıllardır süregelen tecrübelerin, yaşantıların, sosyal hayatın sonucunda ortaya çıkan halk oyunlarımız zaten kendiliğinden oluşmuş güzelliklere sahiptir. Bu nedenle bunları bozmamak adına oyunlarımızın arasına yeni şeyler katmamak gerekir diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı ise, halk oyunlarının gelecek nesillere aktarılması adına gençlerin önemli bir işlevi yerine getirdiklerini kaydederek, “Türkiye Halk Oyunları Federasyonu diğer federasyonlara benzemez. Kalbimizin derinlerinde yeriniz var. Tepeden tırnağa giymiş olduğunuz giysiler, oyunlarınızı icra ederken duyduğunuz tüm nağmeler Anadolu’nun bağrından çıkmış, bizim öz malımızdır. Onun için sizleri kutluyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından müsabakalara geçildi. Müsabakalara Sivas, Diyarbakır, Adıyaman, Bingöl, Malatya ve Elazığ illerinden toplam 19 okul katıldı.

Müsabakalar sonucunda dereceye giren okullar şöyle oluştu: 

Yıldızlar Kategorisi Düzenlemesiz Dalında

1. Muhittin Öz Mumucu İ.Ö.O MALATYA

2. Süleyman Nazif İ.Ö.O DİYARBAKIR

3. M. Akif Ersoy İ.Ö.O DİYARBAKIR

Yıldızlar Kategorisi Düzenlemeli Dalında

1. Münire Mustafa Aydoğdu YİBO SİVAS

2. Şair Sırrı Orta Okulu DİYARBAKIR

3. Zeynep Turgut Orta Okulu ADIYAMAN

Gençler Kategorisi Düzenlemesiz Dalında

1. Fatih Lisesi DİYARBAKIR

2. Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi ELAZIĞ

3. Orgeneral eşref Bitlis Lisesi MALATYA

Gençler Kategorisi Düzenlemeli Dalında

1. Fatih Lisesi DİYARBAKIR

2. Gazi Anadolu Lisesi MALATYA

3. Ticaret Meslek Lisesi ADIYAMAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız