SON DAKİKA
SON DEPREMLER

19 Mahalleyi Dinlediler!

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:38:21
19 Mahalleyi Dinlediler!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizesyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü Malatya genelinde çalışmalarına devam ediyor. 2014 yılında kurulan Fiziki Kayıp Kaçak Birimi, 24 saat  aralıksız çalışarak şebeke kaybından kaynaklanan saniyede 238.83 litre suyu sisteme kazandırdı.

Büyükşehir Belediyesi MASKİ İçmesuları Dairesi Başkanlığı Fiziki Kayıp Kaçak Birimi Şefi Erol Yılmazer, Malatya merkezde yapılan çalışmalarda bugün kadar 30 caddede ve 501 sokakta dinleme yaptıklarını ifade ederek, “Su tesisatındaki boruların zamanla eskimesi, eklem yerlerinin zaman içinde gevşemesi, pis su borularında tıkanıklık olması sonucu meydana gelen çatlama ve  bunlara benzer pek çok nedenden dolayı ortaya çıkan su kaçakları için gece iki arkadaşımız gündüz ise dört arkadaşımız noktasal dinlemeleri takip etmektedir. Şebeke fizik kayıp kaçak şefliğinin asıl amacı; içmesuyu şebekemizde yüzeye çıkmayan su kayıplarını bulup sisteme suyu kazandırmaktır. 2014 yılı içerisinde yaptığımız çalışmalarda saniyede 238.83 litre su sisteme kazandırılmıştır. Bunun maliyeti de 1 milyon 411 bin 428 TL’lik bir değere tekabül etmektedir. Bunun yanında arkadaşlarımız hidrolik meyyilli modele geçebilmek ve içmesuyu sıkıntısını giderebilmek için basınç haritası hazırlamaktadırlar. 13 sokakta şu an basınç ölçümleri ve dinlemeleri yapılmıştır. Toplamda 524 noktada basınç alındı. Malatya’nın tamamında basınç alma çalışmalarımız devam etmektedir. Malatya genelinde 19 mahallede dinleme çalışmaları yapıldı ve devam etmekte. Bu çerçevede 501 sokak 30 tanede caddede dinleme tarama faaliyetlerimiz tamamlanmıştır” dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız