SON DAKİKA
SON DEPREMLER

19 Mayıs Bayramı Salonda Kutlandı

0
Güncellendi - 2018-05-20 03:50:22
19 Mayıs Bayramı Salonda Kutlandı
A- A+ PAYLAŞ

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Malatya’da salonda düzenlenen törenle kutlandı.

  Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen törene; Malatya Valisi Ali Kaban, 2.Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta, Malatya 1.Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı İzzettin Duman, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediyesi Başkan Vekili Dursun Cumali Sucu, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Emniyet İl Müdürü Ömer Urhal, Baro Başkanı Enver Han, askeri ve mülki erkan katıldı.

“DÜŞMANLARA KARŞI ŞANLI BİR DİRENİŞ, KURTULUŞ MÜCADELESİ VERDİLER”

  Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı, günün anlam ve önemini beliren konuşmasını gerçekleştirdi.

  Fındıklı, konuşmasında, “19. Yüzyılda devletimiz birçok topraklarını kaybetmiş ve tabir caiz ise Anadolu ya sıkışmış durumda idi. Ancak düşman devletler hep birlikte yurdumuza dört bir tarafından sürekli saldırarak son vatan parçamız olan Anadolu dan da bizleri çıkartıp, tarih sahnesinden milletimizi silme gayretleri içerisine girmişlerdi. Ceddimiz şanlı Türk milleti ise tarihte örneğine ender rastlanacak bir kurtuluş mücadelesi destanını etnik, mezhepsel ve benzer tüm farklılıklarını bir kenara bırakarak Gazi Mustafa Kemal Paşa liderliğinde yazdı. Bundan tam 99 yıl önce, tarih 19 Mayıs 1919 bu tarih, parolası “Hatt-ı Müdafaa Yoktur; Sath-ı Müdafaa Vardır. O Satıh Bütün Vatandır. Vatanın Her Karış Toprağı Vatandaş kanıyla sulanmadıkça Vatan terk olunamaz” diyen bir liderin Anadolu'da topyekun bir milli mücadele ruhunu ve iradesini harekete geçirmek için İstanbul’dan Bandırma Gemisi ile Samsun’a ayak bastığı tarihtir. Ardından Amasya, Sivas ve Erzurum gibi illerde şehrin ileri gelenleri ve yerel dinamiklerinin temsilcileri ile artarda toplantılar, kongreler düzenleyerek, halkın çoluk çocuk, yaşlı genç, erkek kadın ayırt etmeden topyekun ordusunun yanında bir ordu-millet olarak düşmana karşı savaşa katılmalarını sağlamıştır. Çilekeş ve aynı zamanda şerefli, azimli ve kararlı olan bu ordu-millet, düşmanlarına öyle bir şanlı direniş ve öyle bir kurtuluş mücadelesi verdiler ki, Tüm dünya milletlerine örnek oldular. Bugün biz onların torunları olarak; başta Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşları olmak üzere, Bu vatanı bizlere yeniden kazandıran tüm şehitlerimizi ve ahirete göçmüş tüm gazilerimizi rahmet minnet ve şükranla anıyoruz” ifadelerine yer verdi.

“TÜRK MİLLETİ, 15 TEMMUZ’DA ŞANLI BİR DİRENİŞ GÖSTERMİŞTİR”

  15 Temmuz’da Türk milletinin muhteşem bir direniş örneği gösterdiğini dile getiren Fındıklı, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sevgili gençler; dün askerleri, topları, tüfekleri ile yurdumuzu işgal etmek isteyen bu alçak düşman milletler, bugün ise taktik değiştirerek bizzat gelmeyip, taşeron hain terörist gruplarla iş birliği yapıp, onları destekleyerek eski davalarını hala sürdürmektedirler. Fazla uzağa gitmeye gerek yok. Daha 2016 yılı 15 Temmuzunda cennet vatanımıza ve milletimize kasteden yurt dışı mihraklar yerli iş birlikçi hain terör örgütü FETÖ ile beraber kalleşçe saldırıya geçmiş ancak şanlı Türk milletinin muhteşem direnişi ve vatanına ölümüne sahip çıkma iradesi karşısında paramparça olmuştur. Yine bu gün Güneydoğu Anadolu topraklarımızda ve Suriye tarafında silahlı olarak cereyan eden operasyon ve savaş ortamı hepimizin gözleri önünde cereyan etmektedir. Ama dikkat edelim kalleş düşman yine bizzat gelmeyip PKK, YPG, DEAŞ gibi çapulcularını kullanarak üzerimize gelmektedir. Kurtuluş Savaşı’nda dedelerimiz vatan uğruna nasıl canını seve seve feda etmişse, bugün torunları da onlara layık bir şekilde vatan uğruna hainlerle yürütülen bu savaşta şehadet şerbetini içmektedirler. Vatanımızın bütünlüğünü korumak için yapılan bu savaşta Şehit olan tüm Asker, Jandarma, Polis ve korucularımız ile 15 Temmuz şanlı direnişinde canını feda eden tüm sivil şehitlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına sabırlar diliyoruz. Yaralanan gazilerimize de Allah’tan sağlık, sıhhat ve şifalar diliyoruz.”

“DÜNYA SAHNESİNİN EN ÜSTÜNDE YER ALMAK İÇİN BIKMADAN ÇALIŞMALIYIZ”

  Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği yolda var güçleriyle çalışmaları gerektiğini ifade eden Fındıklı, “Sevgili Gençler; Atatürk’ün bizlere gösterdiği “Muassır medeniyetler seviyesine ulaşmak” sözü hedef olarak önümüzde durmaktadır. Bu yüzyıl ve gelecek yüzyılların bizim olması için ve dünya mazlumlarının ümidi kahraman bir millet olarak yeniden dünya sahnesinin en üstünde yer alabilmemiz için bıkmadan usanmadan çalışmalıyız. Ülkemizin son 15 yılda kat ettiği mesafe özlediğimiz o parlak günlerin yakında olduğu belirtileri ile doludur. Bu nedenle bıkmadan usanmadan çalışmalıyız.  Bütün değer yargıları maddecilik olan bu Dünyaya yeni bir soluk vermek, yeni bir Türk-İslam medeniyeti rüzgarı estirmek için, bilimde, teknolojide, ekonomide, sanatta, sporda, insanlıkta, ahlakta örnek olmak için, atalarımıza layık, torunlarımızın da övüncü olmamız için tekrar ve tekrar bıkmadan usanmadan var gücümüzle çalışmalıyız” diye konuştu.

“HALK OYUNLARI VE MÜZİK SUNUMLARI İPTAL EDİLDİ”

  Fındıklı, İsrail’in Filistinlilere yönelik katliamına da değinerek, “İdrak ettiğimiz şu mübarek ramazan ayının henüz başında birkaç gün önce terörist İsrail devletinin Filistinli sivil kardeşlerimizin üzerine alçakça ateş açması sonucu 60’tan fazla kişinin ölmesine 3 binden fazla kişinin de yaralanmasına sebep olmuştur. Kabul edilemez olan bu durum karşısında tüm ülkemiz ve milletimiz derin bir üzüntü duymuş ve Başbakanlığımızca 3 gün yas ilan edilmiştir. Bu bağlamda organizasyonunu üstlendiğimiz Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenlerimiz içerisindeki halk oyunları ve müzik sunumları iptal edilmiş olup, kutlama etkinliğinde yalnızca sportif gösteri kısmı icra edilecektir” şeklinde konuştu.

JİMNASTİK VE KARATE GÖSTERİSİ YAPILDI

  İl Müdürü Fındıklı’nın konuşmasının ardından Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü jimnastik ve karate sporcuları bir gösteri gerçekleştirdi.

  Gösterinin ardından Gençlik Haftası kapsamında düzenlenen sportif müsabakalarda dereceye giren sporculara madalyaları takdim edildi.

  Malatya’daki törende, İsrail’in Gazze’deki katliamından dolayı halk oyunları gösterisi gerçekleştirilmedi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • malatya car (5 yıl önce)
    çok güzel ve faydalı etkinlikler
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun (5 yıl önce)
    19 Mayıs Bayramı değil 19 Mayis Atatürk u anma gençlik ve spor bayramı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Çetin (5 yıl önce)
    Gercekten bitmiş bayramlar bu kadarda olmaz eskiden inonu stadi hınca hınç dolardı yazikki ne yazik
    0
    0
    Yanıtla
  • Alp (5 yıl önce)
    Salonda değil stadda olmalı. Bugün prens harry nin evlilik töreni 19 mayıs ın önüne geçti twitterda.
    0
    0
    Yanıtla
  • Beşkonaklar (5 yıl önce)
    Böyle etkinlikler sürekli yapılıp halk davet edilmeli gerçekten şehir kültürü için faydalı olacaktır.
    0
    0
    Yanıtla