SON DAKİKA
SON DEPREMLER

19 Mayıs Mesajları

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:57:59
19 Mayıs Mesajları
A- A+ PAYLAŞ

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 95. yıl dönümü dolayısıyla kişi, kurum ve kuruluşlar tarafından mesajlar yayınlandı. Soma’da meydana gelen ve 301 madencinin yaşamını yitirdiği kömür  madenindeki facia nedeniyle ‘Ulusal Yas’ kapsamında 19 Mayıs törenleri iptal edilmişti.

Malatya’da sadece saat 10.00’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunulacak, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı söylenecek.

ÇAKIR’IN MESAJI

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Çakır yayınladığı mesajda şunları belirtti:

“19 Mayıs 1919 tarihi Türk milleti için milli uyanışın sembolüdür. Ülkeyi parçalamak ve milletimizi boyundurukları altına almak isteyen ülkelere karşı Türk milleti için aynı zamanda yeni bir başlangıç olan 19 Mayıs hareketi, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğiyle Türkiye Cumhuriyeti devletini doğurmuştur. 19 Mayıs gençlerin bayramı ve gururudur. Gençlerimizin varlığı, potansiyeli ve gücü, ülkemizin de gücünü artırarak, bizleri gelecek adına ümitlendirmektedir. Ülkesini seven, çağa ayak uyduran, teknolojiyi iyi kullanan, ilim ve fen’de dünya ile yarışan bir gençliğin, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkaracağından hiç kuşkumuz bulunmamaktadır. Gençler olarak başarıyı yakalayabilmek için kendi değerlerimizin yanı sıra dünya değerleri ile de barışık olmalı, ülkemiz ve milletimiz için her zaman inançla, azimle çalışmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, bütün gençlerimizin bayramını kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü minnet ve şükranla anıyor, saygılar sunuyorum.”

GÜRKAN'IN MESAJI

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'da yayınladığı mesajda şunları belirti; 

“Milletimizin tarih sayfası önünde yeniden şaha kalkışının başlangıcı 19 Mayıs 1919’dur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Samsun’da yakılan meşalenin tüm Anadolu’yu aydınlatmasıyla destansı bir bağımsızlık mücadelesi başlamıştır. Bu tarih tüm dünya milletlerine şunu bir kez daha göstermiştir ki; Türk Milleti bağımlı yaşamaktansa ölmeyi tercih etmektedir. Kurtuluş Savaşı bu şanlı mücadelenin adı, TBMM ise bu mücadeleyi yaşatan necip milletin kalbi olmuştur. Samsun’da tutuşturulan ateş, TBMM’nin açılmasıyla daha da alevlenmiştir. Bugünkü mevcudiyetimizi ve bağımsızlığımızı şüphesiz ki o günlere borçluyuz.Böylesine anlamlı bir günün armağan olarak verildiği Türk gençliğinin bu emanete en güzel şekilde sahip çıkacaklarına olan sonsuz güvenimi belirtiyor, Milletimizin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.”

TÜFENKÇİ'NİN MESAJI

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi’de yayınladığı mesajda şunları belirtti:

“Mustafa Kemal Atatürk'ün, istiklal mücadelemizin meşalesini tutuşturmak için Samsun'a ayak bastığı 19 Mayıs günü, milli hafızamız için çok önemli bir gün gündür. Gençlerimiz tarihten aldıkları bu ilham ile medeniyet yürüyüşünü çok daha ileri mesafelere taşıyacaklardır. Küreselleşen dünyanın gittiği istikameti doğru anlayabilmek için, bilgiyi aramalı, araştırmalı, daha çok okumalısınız. Diğer taraftan, ülkemizin gücüne ve büyüklüğüne inanmalı, enerji ve zamanımızı doğru yönde seferber etmemiz de gerekir. Geleceğin devlet yöneticileri, siyasetçileri, eğitimcileri, bilim adamları, sanatçıları ve diğer meslek temsilcileri olarak gençlerimiz, bilimde, fende, ekonomide, uluslararası ilişkilerde, kültür ve sanatta, eğitimde, sporda elde edecekleri başarılarla kendilerinden sonra gelen nesillere bugün olduğundan çok daha parlak, kalkınmış, gelişmiş ve müreffeh bir ülke bırakacaklarına yürekten inanıyoruz. Bu nedenledir ki bizler, gençlerimizi el üstünde tutuyor, gençlerimizin geleceğine yatırım yapmayı, bu ülkenin geleceğine yatırım yapmak olarak telakki ediyoruz. Bu düşüncelerle, geleceğimizi bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin istikbal, istiklal şuuruyla yetişen gençlerimize emanet ediyor, Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum”  

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız