SON DAKİKA
SON DEPREMLER

19 Mayıs Mesajları

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:44:34
19 Mayıs Mesajları
A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Cemal Akın, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 
 
Milletvekili Akın'ın mesajı şöyle 
 
“İstiklal mücadelemizin sembol günü olan bu günün, istikbalimizin sembolü olan gençlerimize armağan edilmesi, 'Gençlik ve Spor Bayramı' olarak ilan edilmesi son derece anlamlıdır. Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin istikbali, istiklal şuuruyla yetişen gençlerimize emanettir. Bu nedenledir ki, bizler, gençlerimizi el üstünde tutuyor, gençlerimizin geleceğine yatırım yapmayı, bu ülkenin geleceğine yatırım yapmak olarak telakki ediyoruz. Bizim en temel görevimiz, gençlerimize çok daha kalkınmış, çok daha gelişmiş, çok daha müreffeh bir ülke bırakmaktır. Aynı şekilde, dünyamız hızla değişir ve dönüşürken, ülkemiz hızla büyüyüp kalkınırken, gençlerimizi geleceğe çok daha iyi hazırlamak, onlara en iyi, en gelişmiş imkanları sunmak da bizim en temel görevlerimiz arasındadır. İnanıyorum ki, gençlerimiz, Türkiye'nin bugün ulaştığı seviyeleri çok daha ileriye taşıyacaklardır” dedi. 
 
Ağbaba'nın Mesajı
 

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın mesajı da şöyle:
 
"19 Mayıs 1919,  Türkiye’de değişimin başlangıç tarihidir. 19 Mayıs; 23 Nisan’ın, 29 Ekim’in, 30 Ağustos’un müjdeleyicisidir. Bu nedenle, 19 Mayıs Türkiye’nin Devrim Tarihinin temelinin atıldığı gündür. 
 
Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet,  19 Mayıs’ı armağan ettiği gençlerin durumu aslında ülkemizin de içinde bulunduğu durumun en iyi göstergesidir.   Gençlerimizin çoğu işsizlikle boğuşmaktadır. Resmi rakamlara göre yükseköğretim görmüş genç erkeklerde işsizlik oranı yüzde 24, genç kadınlarda ise yüzde 35,6 seviyesinde yer almaktadır. Yani her 4 genç erkekten biri, her 3 genç kadından biri işsiz. Eğitim fakültelerini bitiren öğretmen adaylarına öğretmenlik yaptırılmadığı, liseyi bitiren öğrencilerin, skandallarla dolu karnesi  bulunan ÖSYM’nin insafına terkedildiği, 4+4+4 yasası ile hayatları  karartılan gençler, geleceğe kaygıyla bakmaktadır
 
AKP Hükümetinin, resmi bayramlar üzerinden oynadığı oyun da iyi izlenmelidir. Halkı bayramlardan uzak tutmak isteyen AKP’nin hedefinde Cumhuriyet ve Devrimler yer almaktadır. AKP’nin yasaklamalarına rağmen halkımızı;  19 Mayıs’ı özüne uygun bir şekilde, coşkuyla  kutlamaya davet ediyorum.
 
Cumhuriyetin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve  silah arkadaşlarını minnet ve saygıyla anıyor, tüm gençlerimizin Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum."

 
Çakır'ın Mesajı 
 
Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise mesajında şunları söyledi; 
 
“Tam bağımsız bir devlet kurma arzusu içinde olan Mustafa Kemal Atatürk, milli mücadeleye Anadolu'dan başlamanın ehemmiyetini görmüş ve arkadaşlarıyla birlikte 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak, mücadelenin fitilini burada ateşlemiştir. Tarih boyunca birçok kahramanlık destanına adını yazdırmış olan ecdadımız, Milli Mücadele sırasında da inanılmaz bir birlik, bütünlük göstermiştir. Bu birlik ve bütünlük nihayet zaferle taçlanmış ve akabinde de Cumhuriyet ilan edilmiştir.
Türkiye'nin geleceğinin genç nesillerin eliyle daha da güçleneceğine inanan Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşının başlangıç tarihini de gençlere bayram olarak bırakmıştır. Başta gençlerimiz olmak üzere bu ülkede yaşayan herkesin Türkiye Cumhuriyeti'ni muasır medeniyetler seviyesinin de üstüne çıkarmak için canla başla çalışacağına inanıyorum.”
 
Gürkan'ın Mesajı
 
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın mesajı şöyle ; 
 
“93 yıl önce Samsun’dan başlayan bu mücadelenin yıl dönümünü büyük bir gurur ve mutlulukla kutluyoruz. Tarihin dönüm noktalarından biri olan bu anlamlı günün Türk ulusunun bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü , ulusan değerlerin yeşerdiği ,bağımsızlığa ,aydınlığa ve geleceğe olan inancın adıdır.
 
19 Mayıs 1919 da Samsun’a çıkması, bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin de başlangıcı olmuştur Bu anlamlı günün Büyük Önder Atatürk tarafından Türk Ulusu’nun gençlerine “Gençler, cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve kültür ile, insanlık değerinin, vatan sevgisinin en değerli örneği olacaksınız. Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; O’nu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz.” sözleriyle Gençlik ve Spor Bayramı olarak armağan edilmesi onlara verdiği değerin ayrı bir göstergesidir. 19 Mayıs’ı armağan ettiği gençlerimizin vatanını milletini seven, onlar için çalışıp üreten insanlar olarak yetişmesi onlara daha çok gelişmiş bir ülke bırakmak   bizlere düşen milli bir görevdir. İnanıyorum ki, gençlerimiz, ülkemizi bugünkü seviyesinden çok daha ileriye götüreceklerdir. Bu duydu ve düşüncelerle tüm halkımızın ve gençlerimizin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.”
 
Tunçdemir'in Mesajı
 
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Yönetim Kurulu (GYK) üyesi, Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölge Sorumlusu Ali Ekber Tunçdemir ise açıklamasında şunları söyledi.; “Atatürk'ün emanetine sahip çıkan ulusumuz ve Türk gençliğinin cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatacağına inancımız tamdır. Ulusal bayramlarımız, ulusal duygu ve coşkumuza yeni bir güç katmaktadır. Atatürk ve arkadaşlarını başarıya ulaştıran etken, ulusumuzun duygu ve düşüncelerini iyi anlayarak onları doğru hedeflere yöneltmek olmuştur. Onun başarısının gerçek nedenleri burada yatmaktadır. Atatürk'ün yaptıklarını sadece 19 Mayıs'la sınırlandıramayız. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan günümüze en önemli olaylarından birisi, çökmüş bir Ortaçağ imparatorluğu yerine laik demokratik çağdaş bir Türkiye'nin kurulması ve yaşatılmasıdır. Bu bağlamda 19 Mayıs'lar ve ulusal bayramlar her yıl coşkuyla kutlanmalı ve gelecek kuşaklara doğru bir biçimde anlatılmalıdır. Bu inanç ve kararlılık ile Atatürk'ün emanetine her koşulda sahip çıkan Türk gençliğine minnettarlığımızı belirtiriz” 
 
Yıldırım'ın Mesajı
 
Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği Malatya Şube Başkanı Nesrin Yıldırım da, yaptığı açıklamada şöyle dedi:
 
"Bu yıl, 19 Mayıs Gençlik Bayramı’nı Türkiye halkının 1919 yılındaki bağımsızlık ve özgürlük iradesi ile kutluyoruz. O günün temel sorunu parçalanmış ve yer yer işgal edilmiş bir vatanın bütünlüğü ve ulusun tam bağımsızlığı idi. Türk ulusunun  tarihinden ve dünya devriminden güç alan yurtseverler, mücadeleye atılmak için halkı örgütlediler. Emekçi halkla aydınların kaderi birleşti. Aydınlar, halkın büyük gücü harekete geçmedikçe istilacılara ve işbirlikçilerine karşı bir şey yapılamayacağını anladılar. Kendileri de halkın kaderini paylaştılar. 
 
Aradan geçen 93 yıl, dünyanın temel sorunlarını değiştirmedi. Emperyalizm bugün de silahlı güçleriyle olduğu gibi sermayesi, kültürü ve diğer araçlarla dünyayı kendisine bağımlı tutmaya çalışıyor. Ulusları birleştiren ulusal bilinci yok ediyor. Dini, istismar ederek sömürücülerin hizmetine sunuyor. Ne yazık ki, bizim gibi ülkelerde kendisine yandaşlar buluyor ve yaratıyor. Mazlum ülkeleri, emperyalist sistemin bir parçası olarak tutmak istiyor. Kendi kaderlerini, emperyalistlerin geleceğine bağlamış olan işbirlikçiler, aynı zamanda bizi, geri bir sosyal hayat ve kültür içinde tutmak için ellerinden geleni yapıyor. 
 
Biz, emperyalistlerin niyetini açıkça görüyoruz. Ulusal değerlere, bilime, eğitime, sanata inançlara yönelik saldırıların gerçek amacının halkın birliğinin ve kendisine güvenin bozulması olduğunun farkındayız. Bu nedenle, kadınlar olarak, 93 yıl önce cumhuriyeti inşa eden  kadınlarımızın yolunu kendimize kılavuz edindik. Halide Ediplerin, Asker Saimelerin, Kara Fatmaların, Gördesli Makbulelelerin kürsülerde, Hilali Ahmer ve Müdafaai Vatan Cemiyetlerinde, kağnı kollarında ve hatta cephelerde gösterdikleri vatanseverce özveriyi günümüz koşullarına taşımakta kararlıyız…Kadın özgürlüğünün, bir ulusun özgürlüğü ile olanaklı olduğunun bilincindeyiz. Gericilikle mücadele etmeden özgürlüğün kapılarının açılmayacağını da biliyoruz. Bu nedenle kadınlarımız, gericilikle mücadelenin en önünde yer alıyorlar. Çünkü bağımlılık ve gericilik en başta kadının köleliği demektir. Kadınları, köle olan bir toplum, devrimci bir gençlik yetiştiremez.
 
Ancak bugün, kurtuluş mücadelemizin ilk adımı olan 19 Mayıs’ı bir bayram olarak kutlama kararlılığını sürdüren gençliğimiz, Samsun’da, İstanbul’da, Sivas’ta, Antalya’da tüm kent ve ilçelerimizde anneleri, babaları ile birlikte alanları dolduruyorsa bu umut demektir. Umudun kaynağı, onurlu tarihimizdir.  
 
Türkiye halkının Bağımsızlık ve Özgürlük mücadelesine bu onurlu  mirası bırakan Kurtuluş Savaşımızın şehitlerini ve Mustafa Kemal ile silah arkadaşları olan gazilerin anılarını saygıyla anıyor, bütün kadınlarımızı Cumhuriyet Kadınları Derneği çatısı altında mücadeleye davet ediyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız