SON DAKİKA
SON DEPREMLER

19 Mayıs'ta Alternatif Kutlama

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:36:51
19 Mayıs'ta Alternatif Kutlama
A- A+ PAYLAŞ

19 Mayıs'ta 'Vatan, Cumhuriyet ve Emek Birlikteliği' adıyla Ankara Sıhhiye Meydanı’nda alternatif kutlama yapılacak. 

Türkiye Gençlik Birliği, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği yöneticileri, 'Vatan, Cumhuriyet ve Emek Birlikteliği' adıyla 19 Mayıs'ta Sıhhiye Meydanında yapılacak alternatif kutlamaya ilişkin basın açıklaması yaptı. Grubun sözcüsü Öner Tanık, 19 Mayıs tarihinde Sıhhiye Meydanı’nda toplanacaklarını açıkladı.

Tanık yaptığı basın açıklamasında, yeni Anayasa çalışmalarını Büyük Ortadoğu Projesi’nin (BOP) uygulamasına benzeterek, BOP’un Türkiye’nin parçalanmasını, Cumhuriyet kazanımlarının yok edilmesini ve tek adam diktatörlüğünün oluşturulmasını amaçladığını öne sürdü. Tanık, “Devrim karşıtlarının kullandığı ‘Anneler ağlamasın’ ve ‘Barış olsun’ gibi masum söylemler, milletimizin acılarını sömürme amaçlıdır. Türk milletinin yaşadığı terör acısının çaresi ‘teröre ve bölücülüğe’ teslimiyet olamaz. Bu program barış programı değil, Ortadoğu’da çıkarılacak yeni savaşlar için emperyalizmin dayattığı programdır. Anayasa’nın devlet yapısına ilieşkin hükümlerini ortadan kaldırmak, bölgesel özerklik yaratmak, demokratik çözüm getirmek yerine parçalanmanın önünü açacaktır" ifadelerini kullandı.

Tanık şöyle devam etti:

“‘Yeni Anayasa’ oyununa ‘dur’ demek, tam bağımsızlık meşalesini yeniden yakmak, T.C.’ne sahip çıkmak, Atamızı anmak ve bayramımızı kutlamak için halkımızı 19 Mayıs 2013 günü saat 11.00’de Ankara Sıhhıye Alanı’nda buluşmaya çağırıyoruz.”

Grup, basın açıklamasından sonra ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’, ‘Atatürk Gençliği görev başında’ şeklinde slogan attı. 

FOTO: Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız