SON DAKİKA
SON DEPREMLER

19 Ülkeden Gelen Ressamlar Darende'yi Gezdi

0
Güncellendi - 2016-10-14 00:43:59
19 Ülkeden Gelen Ressamlar Darende'yi Gezdi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde, İnönü Üniversitesi ve TİKA işbirliğiyle düzenlenen "TÜRKSOY Ressamlar Buluşması"na 19 katılan ülkeden 22 ressam, Darende'yi gezdi

Malatya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İnönü Üniversitesi ve Türk İşbirliği ve Koordinatörlüğü Ajansı Başkanlığı (TİKA) işbirliğiyle düzenlenen "TÜRKSOY Ressamlar Buluşması" çeşitli etkinliklerle sürüyor.

Etkinlik kapsamında Darende'ye düzenlenen geziye katılan,aralarında Rusya, Azerbaycan, Özbekistan, Kazakistan, Türkmenistan, Kosova, Bosna Hersek ve Moldova'dan gelen ressamların da bulunduğu grup, Darende'de Somuncu Baba Külliyesi, Tohma Kanyonu, Kudret Havuzu, Özel Somuncu Baba Tanıtım Merkezi Müzesi ve Günpınar Şelalesi gibi tarihi ve turistik mekanları gezdi.

Ressam Reşit İsmet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Darende'yi gezmelerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Malatya’da gerçekleştirilen etkinliklerde Darende'nin güzelliklerini mutlaka tuvale yansıtacaklarını belirten İsmet, şunları kaydetti:

"Burası sanat, estetik ve doğayla iç içe, usta bir ressamın kaleminden çıkmış nefis bir tablo gibi görünüyor. Büyük bir düşüncenin estetik yansıması gibi her şey yerli yerince konulmuş. İlham aldığımız yerleri çok severiz. Ben ve arkadaşlarım burada olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Burası bir ressam için pazar yeri gibi istediğimiz her şey var. Biliyorum arkadaşlarım epeyce buradaki güzellikleri fotoğraflayarak ilham aldılar."

AA

darende2

darende3

darende1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız