SON DAKİKA
SON DEPREMLER

19 Yıl Sonra

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Yazıhan İlçesinden Hasan Çağlar'ın şiir kitabı, ölümünden 19 yıl sonra "Ahdimiz Ezelden" adıyla yayınlandı.

Kitabın tanıtımı, şairin oğlu Naki Çağlar tarafından Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Malatya Şubesinde yapılan bir etkinlikle yapıldı.

Babasının şiir kitabının tanıtımını yapan Naki Çağlar "Babam şiirlerini yaşamında eşe dosta okurdu. O zamanlar eserlerini yayınlama gereği duymamıştı. Şimdi ise babamızın ürünlerinin yitip gitmesine ailece gönlümüz razı olmadı. Babamın fikirlerine saygı olarak, kültürel varlığa katkıda bulunmak üzere şiirlerini bir araya getirerek yayımlatmış bulunuyoruz. Herhalde babamız ölümünden sonra şiirlerinin yayımlanacağını bilseydi çok mutlu olurdu. Yayımlatmış olduğumuz şiir kitabını derneğinizin uygulamış olduğu 'Bir Güneşte sizinle Doğsun Kampanyasına' kabul buyurursanız bağışlamak istiyorum" dedi.

ADD Malatya Şubesi Başkanı Ali Ekber Tunçdemir ise, "Sizleri Anadolu'daki değerleri, ölümsüzleştirdiğiniz ve babanızın eserlerini bu günlere, geleceğe taşımanızdan dolayı, topluma örnek teşkil ettiğiniz için kutluyorum. Bu kitapları derneğimizin uygulamış olduğu kampanyamıza bağışladığınız için teşekkür ederiz. Anadolu erenlerinden olan merhum Hasan Çağlar'a rahmet diliyorum" diye konuştu. Tunçdemir daha sonra kitapları teslim aldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız