SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"190 Ülkeye İhraç Ediyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:45:29
A- A+ PAYLAŞ

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü ve Fidan Üreticileri alt Birliği tarafından Sert Çekirdekli Meyve Fidanı Çalıştayı yapıldı. 

Malatya'da gerçekleşen çalıştayın açılış konuşmasını yapan Malatya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi yaptı. Selvi, "Kayısı üreticiliğini ve meyveciliğinin sınırlayan en önemli faktörlerden birisi ilkbahar geç donlarıdır. En şiddetli don 2014 yılında meydana geldi. ve 2014'te meydana gelen don olayında yüzde 95 oranında hasar oluştu. 2015 yılında 310 bin ton yaş, 70 bin ton kuru kayısı rekoltesi beklenmekte" dedi. Malaya Kayısı Araştırma Enstitüsü Müdürü Abdullah Erdoğan”2006 yılı mali işbirliği kapsamında Türkiye’de tohum sektörünün geliştirilmesi ve AB'ye uyum projesi çerçevesinde 5533 sayılı tohumculuk Kanunu’nun yürürlüğe girmesi ile önemli bir adım atılmıştır” diye konuştu. Fidan üreticileri alt birliği Başkanı Gürsel Tanrıverdi ise “2007 yılında bakanlığımız başladığı sertifikasyonla birlikte artık sertifikalı zararlı organizmalarda hariç fidan üretimine başladık. 2002 yılında kayıt edilen 3 milyon fidanımız bu gün 64 milyona ulaşmıştır.

Bitkisel üretim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mehmet Sığırcı da, ”Ülkemizde özelikle yaz aylarında 100 milyon nüfusu beslemek zorunda olan bunlara güvenli gıda temin etmek zorunda olan bir ülke şu an 190 ülkeye bin 707 adet tarımsal amaçlı ürün ihraç ediyoruz"dedi

Malatya Vali Yardımcısı Bülent Güven, "Sert çekirdekli meyve üreticilerinin bana göre en büyük sıkıntısı pazarlamadır. En lezzetli meyvelere sahip ülkeyiz ama pazarlama pazarlama konusunda biraz sıkıntımız mevcut" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız