SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'1924'den Beri Malatya'nın Hizmetindeyiz'

A- A+ PAYLAŞ

İtfaiye Haftası nedeniyle bazı protokol ziyaretlerinde bulunan Malatya Belediyesi İtfaiye Müdürü Hanifi Acar, teşkilat olarak 1924'den bu yana Malatya'ya hizmet verdiklerini söyledi.

İtfaiye Haftası ile ilgili olarak Belediye Basın Bürosu'nun yayınladığı bülten şöyle:

"İtfaiye Haftası nedeniyle Malatya Belediyesi İtfaiye Müdürü Hanifi Acar, beraberinde bir grup itfaiye personeli ile birlikte Vali Halil İbrahim Daşöz’ü ziyaret ettiler.

24 Eylül Pazartesi günü gerçekleşen ziyaret sırasında İtfaiye Müdürü Hanifi Acar, itfaiye teşkilatının 1924 yılından beri Malatya halkına hizmet verdiğini belirterek, “Hizmetlerimizi en üst seviyeye çıkarmak için, araç gereç modernizasyonunun yanı sıra personelimizin eğitimi konusunda ciddi çalışmalar yapıyoruz. Son olarak Nitelikle Çalışan Kalite Alt Yapı (Nikaça) Projesi çerçevesinde İtfaiye Müdürlüğümüz personelleri bir dizi eğitimden geçirildi. İtfaiyeciler Haftası münasebetiyle sizleri ziyaret ediyoruz. Sizlerinde İtfaiye Teşkilatına olan desteklerinizden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Ziyaret sırasında, İtfaiyecilik hizmetlerinin Belediyenin en temel hizmetlerinden biri olduğunu belirten Vali Halil İbrahim Daşöz, itfaiye hizmetinin günün 24 saati, yılın 365 günü sürdürülen bir hizmet olduğunu, bu hizmetin iyi yürütülmesinin vatandaşın huzuru ve esenliği bakımından da büyük önem taşıdığını söyledi.

İtfaiyecilik hizmetlerinin, bugün sadece klasik yangınlar sırasında verilmediğini belirten Vali Daşöz, “İlimiz doğalgaza kavuşmaktadır. Doğalgaz niteliği itibariyle çok farklı riskler taşıyan bir yakıt türüdür. Buna karşılık sizlerin en iyi şekilde eğitilmesi ve buna cevap verir duruma gelmesi büyük önem taşıyor. Sizlerin bu yolda çaba göstermeniz rahatlatıcı olmaktadır. Ben bu duygu ve düşüncelerle itfaiyeciler haftanızı kutluyorum ilimizdeki ve komşu illerdeki görev ve hizmetlerinizde sizlere üstün başarılar diliyorum” dedi.

Öte yandan İtfaiye Müdürü Hanifi Acar, günün anısına Vali Halil İbrahim Daşöz’e bir buket çiçek hediye etti.

AKIN’IN MESAJI..
Belediye Başkanı H. Cemal Akın, İtfaiye Haftası nedeniyle bir mesaj yayınlayarak, itfaiye personelinin haftalarını kutladı.

Belediye Başkanı H. Cemal Akın, yayınladığı mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Vatandaşların can ve mal güvenliğini kurtarmak amacıyla cansiparene bir şekilde görevini yerine getirmeye çalışan İtfaiye Teşkilatı personeli, bu görevini yerine getirirken büyük bir özveri ile çalışmaktadır.

Belediyemiz İtfaiye Teşkilatı da yangınlar sırasında vatandaşlarımızın can ve malını kurtarmak için yoğun bir çaba göstermektedir. Malatya Belediyesi olarak teşkilatımızı, yangınlara daha hızlı bir şekilde müdahalesini sağlamak için en modern araç ve gereçlerle donattık.

İtfaiye Teşkilatımız yangınlara müdahale etmenin yanısıra deprem, sel baskınları ve boğulma olaylarına da müdahale etmekte, arama kurtarma görevini de yürütmektedir.

Bu vesileyle zor şartlar altında görevlerini yerine getirmeye çalışan tüm itfaiye teşkilatının İtfaiye Haftasını kutlar, başarılarının devamını dilerim.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız