SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Haziran Ayında Trafiğe Açacağız"

0
Güncellendi - 2017-03-02 02:59:19
A- A+ PAYLAŞ

Kanalboyu'nun stadyum tarafındaki bölümünde yapılan düzenlemeler sırasında 40'a yakın ağacın sökülmesi tepkilere yolaçarken, Büyükşehir Belediyesi'nden Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın yapılan çalışmalara ilişkin bölgede yaptığı incelemeler hakkında yayınlanan bültende, ağaç sökülmesi konusuna hiç değinilmedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın, Kanalboyu'nda yaptığı incelemelere ilişkin Belediye Basın Bülteni şöyle:

"Geçtiğimiz yıl sonbaharda Kanalboyu’nda Anıt ile Stat arasındaki II. Etapta düzenleme çalışmalarına başlayan Malatya Büyükşehir Belediyesi, altyapı çalışmalarını tamamlayarak, üst yapı çalışmalarına başladı.

Anıt ile Kapalı Spor Salonu arasında kalan 600 metrelik bölümde kanal kazı çalışmalarını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, kanalı 5 metre genişliğine çıkardı. Derinliği 2.5 metre olarak planlanan kanalın altına yağmur drenaj kanalları da yapıldı. Yan yollarda bulunan altyapı çalışmaları da ilgili kurumlarca büyük oranda tamamlandı.

Başkan Çakır’dan inceleme

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Kanalboyu’nda devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek, proje hakkında açıklamalarda bulundu. Geziye, MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Sarılar, meclis üyeleri, daire başkanları ve şube müdürleri de katıldı.

Kanalboyu I. etabın geçtiğimiz yıl tamamlandığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, II. etabın ise yaz başında tamamlanacağını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi’nin elverişli hava şartları doğrultusunda sahada çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Başkan Çakır, “Kent merkezinde farklı birçok noktada bulvar çalışmalarımız, yeni yol açma çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmaların yanı sıra yeni dönemde cadde ve sokak düzenleme çalışmalarına da başladık. Yayalarımız, engelli kardeşlerimiz ve yaşlılarımız başta olmak üzere bütün vatandaşlarımızın rahat edebilecekleri mekânlar oluşturuyoruz.

Kanalboyu II. etap çalışmaları da bunlardan birisi. Buradaki kanalı 5 metre genişliğine çıkardık. Altyapının büyük bölümü tamamlandı. Anıt önü kavşakta köprü menfez çalışmaları tamamlandı. Kapalı Spor Salonunun önüne de bir köprü menfez yapılacak. Kanalboyu yoğun trafiği olan bir yer. Burada hiç durmaksızın bir üstyapı çalışması yapacağız. Amacımız Haziran ayında burayı trafiğe açmak” şeklinde konuştu."

Bülten

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Gökhan (7 yıl önce)
    Zeki Sarılar'ı Sivas'a sorun... Sivas kurtuldu kabak Malatya'nın başına patladı.Adam Malatya'ya ait simgesel neresi varsa mağfetti. Başkanı bu adam seçimde düşürür...
    0
    0
    Yanıtla
  • MEHMET (7 yıl önce)
    GÜZELİM MALATYAYİ MAHVETTİ İZ ARA YOLLAR KÖSTEBEK YUVASI GİBİ HER TARAF HENDEK KAZILMIŞ GİBİ HİÇBİR CALİSMADA YOK YAPAMIYORSA SİZ BİRAKİN
    0
    0
    Yanıtla
  • halil (7 yıl önce)
    çilesizde 5 yıldır hala evime yol kenarında araçlar yanımdan vızır vızır geçerken gidiyorum. ne kaldırım var ne başka bi şey. bu memlekette tas kayıp.özalpere radar kuran trafiğede sesleniyorum. yav ayıptır o yolda radarın ne işi var. orda 40 ı geçecek yolmu varki.kimi kandırıyorsunuz. gelin çilesize kurun. neyin kafasını yaşıyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuray (7 yıl önce)
    Yasayan ölü yaptınız şehri ne yesil kaldı ne manaviyat diri diri gömdunuz bizi beton mezar şehre
    0
    0
    Yanıtla
  • elif alnaz (7 yıl önce)
    zeki sarılar çok abartıyor seçim zamanı böyle şeyleri, başkanın görmesi gerekiyor bazı şeyleri, belediyeye zarar veriyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • fatih (7 yıl önce)
    Zeki sarılar yeter yeter yeter bitirdiniz malatyayı yeterrrrrrr..
    0
    0
    Yanıtla
  • kara44@hotmail.com (7 yıl önce)
    Şaka bir tarafa da başkan. Bu mahalle aralarına bie çözüm bul, inan su meselesini artık geçer gibi oldu. siz ne iş yaparsınız sormalı. Hakkaten sizin işiniz ne?
    0
    0
    Yanıtla
  • tayfun 44 (7 yıl önce)
    bu belediye ne iş yapıyor ara caddeleri görmüyormu her taraf köst ebek yuvası böyle belediyecilik olmaz arabalar geçince göz gözü görmüyor ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN MUHTARLAR NE İŞ YAPIYOR
    0
    0
    Yanıtla
  • Yerelli (7 yıl önce)
    Çöşnük toz duman. Ahalinin hali yaman. Sokak ve caddelerde kazılan ve asfaltın üzerinde bırakılan toprak üzerinden gelen geçen araçların kaldırdığı tuz ve dumandan nefes alamıyoruz. Çukurlar ve tümsekler ise adeta engelli koşu parkuru. Bu kadar berbat ve rezil bir çalışma hiç bir yerde yoktur. Büyükşehir çözüm merkezi Battalgazi, Battalgazi belediyesi ise maski diyor. Kimsede sahiplenmiyor. Asfalt üzerine-sathına dökülen toprağı süpürmek, sulamak ve tümsek ile çukurları düzeltmek çok mu zor! Bu kadar basit bir çözümü varken Çöşnüğü toza dumana boğmanın bir anlamı yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • elif alnaz (7 yıl önce)
    Zeki Sarıların görevinden direkt alınması gerektiğini düşünüyorum. referandum öncesi ve belediye seçimlerinin yaklaştığı bu günlerde yaptığı işler çok kritik ve belediyeye zarar verici işlerdir. altında art niyet yok mu var mı orası sizin kendi düşünceniz. Ahmet Çakır'ın bu konu hakkında derhal bir eylem yapması gerektiğini düşünüyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (7 yıl önce)
    1.kanalboyundaki kanal yanılmıyorsam 2.5 metre, ikinci kanalboyundaki kanal neden 5 metre? peyzaj bütünlüğü maalesef bozulmuş. ikincisi kırka yakın ağacı kesenleri Allah'a havale ediyorum. üçüncüsü dsi'den hürriyet parkına kadar uzanan alan kesinlikle yeşil alan ve bölge parkı olmalıdır. elazığ'daki kültür park bölgenin en büyük parkı oldu. malatya bu rekoru kırmalıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ikıncı kanalboyunun 5 mt olmasının nedenı orda nostaljik kayık koyacaklar
    0
    0
    Yanıtla