SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"1942'de Malatya Lisesi Müdürüydü"

0
Güncellendi - 2018-01-11 03:11:56
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Şairler ve Yazarlar Çalışma Grubu bayrak şairimiz Arif Nihat Asya’nın 43. Ölüm yıl dönümünü anmak için “Arif Nihat Asya ve Malatya” konulu anma programı düzenledi.

Büyükşehir Kent Konseyi Fethi Gemuhluoğlu Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Şairler ve Yazarlar Çalışma Grubu temsilcisi Mehmet Fatih Kahraman, Malatyalı şair ve yazarlar, konferanslarını sunmak üzere Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti Başkanı Araştırmacı Yazar Kemal Deniz katıldı.

Şairler ve Yazarlar Çalışma Grubu Temsilcisi Mehmet Fatih Kahraman, şairler ve yazarlar çalışma grubu olarak vatan ve bayrak şairi olarak bilinen Arif Nihat Asya’yı anlamak ve anlatabilmek için anma programı düzenlediklerini belirterek, katılımlarından ve katkılarından dolayı Kemal Deniz’e teşekkür etti.

Arif Nihat Asya’nın hayat hikayesini konu alan  VTR gösteriminden sonra konuşan Araştırmacı Yazar Kemal Deniz, ölümünün 43. Yılında Arif Nihat Asya’yı rahmetle yad ettiklerini söyleyerek, sade üslubu ile milli değerlerimizi anlatan şairin Türk edebiyatına çok büyük katkılar sunduğunu anlattı.

Arif Nihat Asya’nın 1942 yılında Malatya Lisesinde okul müdürü görevini yürüttüğünü belirten Deniz, şairin Malatya ile ilgili hatıralarını anlattı. Şiirlerinde bir devrin en önemli özelliklerini gösterecek şekilde ifade ettiğini vurgulayan Deniz, şairin Malatya’da kaldığı dönemlerde Malatya ile ilgili yazmış olduğu şiirleri okuyarak çeşitli yorumlar yaptı.

Arif Nihat Asya’nın milli ve manevi değerler eşliğinde vatan, bayrak şiirlerini yazdığını belirterek, günümüz gençliğinin şairin yazmış olduğu satırlardan çıkaracak çok dersleri olduğunu ifade etti. Eğitime gönül vermiş bir vatan şairinin Malatya’da olmasının kente ayrı bir değer kattığını ifade eden Deniz, “Arif Nihat Asya’yı anlama ve anlatma imkanı sundukları için Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Şairler ve Yazarlar Çalışma Grubuna çok teşekkür ediyorum” dedi.

Program sonunda Şairler ve Yazarlar Çalışma Grubu üyeleri Arif Nihat Asya’nın eserlerini seslendirerek salonda duygusal anlar yaşattılar.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız