SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ZPT İle Keşif Yapmaya Çıkmışlar!

0
Güncellendi - 2017-03-11 03:48:17
ZPT İle Keşif Yapmaya Çıkmışlar!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’daki darbe girişimi davasının  tutuklu sanık olarak yargılanan Malatya 2. Ordu İstihkam Alayı Eski Tabur Komutanı Yarbay İsmail Akın, ZPT (Zırhlı Personel Taşıyıcı) ile 2. Ordu’daki darbecilere yardım etmesi suçlamasına, “Biz keşif yapmaya çıkmıştık” dedi.

Altay Kışlası’ndan izinsiz çıkış yaparak 2. Ordu Komutanlığına Darbe Teşebbüsüne destek olmak için giderken yolda polis tarafından çevreyolu üzerinde durdurulan Zırhlı Personel Taşıyıcı (ZPT)  aracı içinde yakalanan 2. Ordu İstihkam Alayı Eski Tabur Komutanı Yarbay İsmail Akın,  iddianamede “ettiği  İstihkam Alay Komutanlığı personeline emir vererek kışla dışındaki personeli kışlaya çağırdığı, Alayı "Kolluk Kuvvetlerinin Toplumsal Olaylarda Desteklenmesi" konumuna geçirdiği, Alay Komutanının emirlerine riayet etmeyerek ZPT aracını tel örgüleri yıktırarak 2. Ordu Komutanlığındaki darbe teşebbüsçülerine yardım etmek için kışla dışına çıktığı, şüphelinin darbe teşebbüsü içerisinde aktif aktif olarak yer aldığı, şüphelinin FETÖ/PDY terör örgütü üyelerinin haberleşmede kullandığı yöntemlerden olan "Kakao Talk" programını kullandığı..” iddia ediliyor.

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Malatya Darbe Girişimi davasının 4. duruşmasında dinlenen tutuklu sanık  Yarbay İsmail Akın (yandaki fotoğrafta), “11 Temmuz Pazar günü birliğe başladım. Ahmet Üçbudak’ı tayin döneminde tanıdım. Alay Komutanımız izne ayrılması nedeniyle görevimin 3. günü Alay Komutan vekili olarak görevi devir-teslim aldım.  Tuğgeneral Zeki Karataş birliğin toplumsal olaylara yönelik olarak hazırlanması emrini verdi. Yaptığımız darbe faaliyetine destek amaçlı değildi. Birlik Kolluk Kuvvetlerini Toplumsal Olaylarda Desteklemek Kapsamında hazır durumdaydı.  Kışla kapısının kamyonlarla kapatılması nedeniyle 2 zırhlı araçlarla Ahmet Üçbudak ile birlikte keşif yapmak için dışarı çıktık.  Nizamiye açık olsaydı sivil aracımla giderdim. Malatya şehir merkezinde ne yapıldığı konusunda her hangi bir bilgi yoktu. Amacımız darbe girişimine destek vermek değil, durumu anlamaktı. Kışla içerisinde çıkarak durumu öğrenmenin riskli ve tehlike olduğunun farkındaydım.  Amacım; Ordu Komutanlığının Kolluk Kuvvetlerinin Toplumsal Olaylarda Desteklenmesi emrini yerine getirmekti.” İfadelerini iddia etti.

Sanık Yarbay İsmail Akın; Kakao Talk projesinin Güney Kore menşeli olduğunu ve 2 yıl burada görev yaptığını söyleyerek, kendisinin Güney Kore’de görev yaparken 2011 yılında bu programı kullanmaya başladığını ve Türkiye’ye döndükten sonrada 2013’te tekrar yükleme yaparak kullanmaya başladığını ve bu programın suç unsuru taşımadığını ileri sürdü.

BİRLİKTEN ZPT İLE ÇIKAN YARBAYIN DA RESMİ GÖREVİ YOKMUŞ…

“Sen mi kıdemlisin Ahmet Üçbudak mı?” sorusuna Akın; “Ahmet Üçbudak daha kıdemli. Ahmet Üçbudak, kışlada ilişiğini kesmişti. Ahmet Üçbudak Almanya Askeri Ataşesi olarak görevlendirilmişti. 18 Temmuz’da Almanya’ya gidecekti. Ahmet Üçbudak’ın görevli olarak resmi bir görevi kalmamıştı.” şeklinde cevap verdi.

Burhan KARADUMAN, Ferdi DURDU- Yeni Malatya Gazetesi, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız