SON DAKİKA
SON DEPREMLER

1954'ten Beri İlk Kez..

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:36:45
1954'ten Beri İlk Kez..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Özel İdaresi'ne bağlı ekipler, kapanan köy yollarını açmak için çalışmalarını sürdürüyorlar.
 
Malatya'da özellikle Pütürge, Arapgir, Hekimhan, Doğanşehir, Doğanyol ve Akçadağ ilçelerinde kar yağışı etkili olurken, kapalı köy yollarında kar kalınlığının 2 metreye ulaştığı öğrenildi. 
 
Özel İdare Genel Sekreter Vekili İrfan Kaya, Arapgir ilçesinde yapılan çalışmaları yerinde incelemek için bölgeye gitti. Kaya, Arapgir encümeni Kamil İnbaşı, Yusuf Bayrak ve AKP eski İlçe Başkanı Mehmet Tümer’le beraber çalışmaları izledi. 
 
Kaya yaptığı değerlendirmede, "Karla mücadele çalışmalarımız da 17 ekibimiz var, Bu ekipler her ilçede bulunmakta, kar yağışı en çok Pütürge, Arapgir, Hekimhan köyleri ve mezralarının yollarının kapanmasında etkisini gösterdi. Şu anda Arapgir, Bostancık grup yolu üzerinde bulunuyoruz. Bu yolun uzunluğu 23 km. Geçtiğimiz hafta burada bir dozerimiz çalışıyordu. Bu yolu açmıştık. Dozerimiz arıza yapması nedeni ile burada mahsur kaldı. Tipi ve kar yüzünden bu yol tekrar kapandı. Dozerimize ulaşamadık. Burada kar kalınlığı 2 metreyi bulmakta. Arguvan’da ki dozeri buraya getirerek çalışmayı başlattık. Burada bulunan İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri gece gündüz durmadan çalışıyorlar. Encümen üyelerimiz gece gündüz işleri takip ediyorlar. Ayrıca genel sekreter yardımcımız Mehmet İşidoğru ve yol şube müdürümüz Hakan Demir, Pütürge’ye giderek oradaki çalışmaları takip ediyorlar. İşimizin başındayız. Halkımızdan sabır bekliyoruz. İnşallah kazasız belasız bu çalışmaları tamamlayacağız.’’ diye konuştu. 
 
 AKP İlçe Başkanı Kamil İnbaşı’da yapılan yaptığı değerlendirmede, ’’ İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz buraya kadar gelip çalışmaları yakından takip ediyor, gece gündüz demeden karla mücadele yaparak yolları açan ekip arkadaşlarına teşekkür ediyorum.15 yıldır böyle bir kar yağmamıştı. Halkımızdan ve muhtarlarımızdan biraz sabırlı  olmalarını istiyorum. İnşallah yollarını açacağız ‘’ ifadelerini kullandı. 
 
AKP eski İlçe başkanı Mehmet Tümer,ise ’ 1954 yılından beri ilk defa böyle bir kış oluyor. Biz alışkınız fakat bu kadar sert bir kışa hazırlıklı değildik. Tipinin olması, uzun süreli kar yağışının olması insanları sıkıntıya soktu. Nüfusumuzun yaşlı olması, hastalıkların ve ölümlerin olması bizleri sıkıntıya soktu. İnşallah il özel idaresi karla mücadele ekipleri bu sıkıntıları ortadan kaldırmak için çalışıyor. Ümit ediyoruz ki bu yıl inşallah bereketli olacak ’’dedi.
 
KAPALI KÖY YOLLARI
 

Kar nedeniyle kapalı olan köy yolu sayısının Salı günü itibari ile 38 olduğu bildirildi. 
 
Yapılan açıklamada, kapalı yolların ilçelere göre dağılışı şöyle bildirildi;  "Merkez 1, Akçadağ 10, Arapgir 7, Darende 1, Doğanşehir 1, Hekimhan 2, Kuluncak 1, Pütürge 11, Yazıhan 2 ve Yeşilyurt 2." 

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız