SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ayrım Yapmak Şehitlerimizin Ruhunu İncitir"

0
Güncellendi - 2017-04-10 17:40:34
A- A+ PAYLAŞ

  • CHP'li Ağbaba, “Şehitlik ve Gazilik her türlü siyasi tartışmanın üstündedir. Bu konuda ayrım yapmak toprak altında yatan şehitlerimizin ruhunu incitir. Şehitlerimiz ve gazilerimiz arasındaki ayrımcılığın sonlandırılması için daha önce mecliste girişimlerimiz oldu. Bundan sonra da bu ayrımın sona erdirilmesi için mücadelemiz devam edecektir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba Türkiye Hap Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Malatya Şubesi’ni ziyaret ederek, şehit aileleri ve gaziler ile uzun süre sohbet etti.

GÖZÜKARA SIKINTILARI SIRALADI

Dernek Başkanı Mustafa Gözükara, Şehit aileleri ve gazilerin sıkıntılarını gündeme getirerek

“Sıkıntılarımız çok, özlük haklarımızla ilgili eksiklerimiz var. Bu eksiklerimiz şöyle: Gazilerimiz için ikinci iş hakkı, ÖTV muafiyeti istiyoruz. Şehit ve gazi çocukları istedikleri okula gitsin istiyoruz. Şehit çocukları askerlikten muaf olsun istiyoruz. 15 Temmuz Şehitlerine 3 Bin 200 TL maaş bağlandığı söyleniyor. Terör malulü, en değerli varlığını vermiş şehit babaları ise 390 TL maaş alıyor. Bunun bir an önce giderilmesini istiyoruz. 15 Temmuz gazilerimize 2.800-3.200 TL arası maaş bağlandığı söyleniyor. Doğu güneydoğuda çatışmalarda yaralanan gazilerimize ise çok düşük maaş bağlanıyor. Şehit babalarımızın bir nebze olsa da hayatları devam ediyor. Ekonomik yönden refaha kavuşmasını, sıkıntılarının giderilmesini istiyoruz.” dedi.

"ONLARIN SAYESİNDE BİZ BUGÜN VARIZ"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Şehitlik ve Gaziliğin kutsal olduğunu belirterek başladığı konuşmasında “sizler bu vatan için canını veren, bu uğurda hiçbir fedakârlıktan çekinmeyen insanlarsınız. Gazilerimiz de Şehit yakınları da bizim çok değerlidir, ayrı bir yerleri vardır. Tüm Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, gazilerimiz,  bu vatan için canını vermekten çekinmeyenlere huzurlarınızda minnetlerimi sunuyorum. Onlar sayesinde biz bugün sizlerle beraber oturuyoruz. Onların sayesinde biz bugün ayaktayız, varız. Geçtiğimiz dönemlerde bizimde içinde bulunduğumuz komisyonda şehitlerimiz ve gazilerimiz için önemli kararlar alındı, olumlu gelişmeler yaşandı. İnanıyoruz ki tüm siyasi partilerin bu konuyla ilgili duyarlılığı devam edecektir.” Dedi.

"ALLAH BİR DAHA ŞEHİT ACISI YAŞATMASIN"

“Referandum sonrası  süreçte ilk yapacağımız işlerden biri yine Gazi ve Şehitlerimizle ilgili sıkıntıları gündeme getirmek olacaktır” diyen Ağbaba; “ Biz Şehitlerimiz ve Gazilerimiz arasında ayrımcılık yapılmasını kesinlikle kabul etmiyoruz, doğru bulmuyoruz. Genel Başkanımız bu konuyla ilgili bizzat kendisi bir kanun teklifi verdi. Gazilik ve Şehitlik ter türlü siyasi tartışmanın üstündedir. Genel Başkanımız bizzat konunun takipçisidir. 15 Temmuz ve diğer şehitlerimiz ile ilgili ayrımcılık yapmak doğru değil. Bu konuda ayrım yapmak toprak altında yatan şehitlerimizin ruhunu incitir. Şehitlerimizin yakınlarını incitir. Şehit ve gazilerimizin arasındaki farklılıkların mutlaka sonlandırılması gerekiyor. Şehitlerimiz ve gazilerimiz arasındaki ayrımcılığın sonlandırılması için daha önce mecliste girişimlerimiz oldu. Bundan sonra da bu ayrımın sona erdirilmesi için mücadelemiz devam edecektir. Türkiye son dönemde şehit haberleriyle çok sarsıldı. Allah bir daha bizlere şehit acısı yaşatmasın.” ifadelerini kullandı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • MALATYALI-44 (6 yıl önce)
    Organize sanayiide bir çok firmanın atık suları yıllardır kos koca Fırat Nehrini ve üzerindeki 3 ülkeyi ilgilendiren çok büyük bir çevre kirliliğinden bahsediyor. Bu kirlilik sonucu canlılar, tarım arazileri ve üzerinde yaşayan insanlar dahil bir çok doğa kirliliği yaşanmaktadır. Belediyenin Çevre Müdürlüğü denen bir Müdürlüğü ve onun çevre Mühendisleri var bu birim yıllardır bu ve bunun benzer konularda çok yetersiz kaldı. Acaba bu arada Malatya Belediyesi Çevre Müdürlüğü ne yaptı biliyormusunuz; ben söyleyeyim Emlakçıların ve Galericilerin hakkını aramak ve onlara yaranmak için çalıştı. Bunu nasıl mı yaptı ? Onuda şöyle açıklayayım; bir daireniz var Satacaksınız veya Kiraya vereceksiniz veya bir arsanız var satacaksınız ve size ait olduğunu düşündüğünüz şehirin muhtelif yerlerine A-4 kağıdı ile bir kaç ilan yapıştırıyorsunuz aradadan iki gün geçmeden Emlakçılar bir yandan hemen ilanlarınızı söküyor ve devamında da Çevre Müdürlüğü ekipleri ilan numaranızdan sizi arayarak ” Hemşerim böyle ilanlar asmak yasak ve bu bir uyarıdır, ilanlarını hemen sök yok eğer sökmezsen biz fotoğrafını çektik ve sana 2500 TL ceza yazacağız ”. İşin ilginç yanı Emlakçılar, dershaneler, hastabakıcıları, temizlikçiler, inşaatçılar, peyzajcılar, traktör operatörleri vs boy boy ilanlarına ses çıkarmazlar ama bir ev kiralama veya satma ilanı olunca veyahut ta bir arsa satım ilanı olunca Belediye çevre Müdürlüğü hemen ensene biner. Diğer taraftan şehir sokakları köstebek yuvası olmuş, harabe binalar tinercilere yuva olmuş, organize sanayinin suyu Fırat nehrini kirletir ve senin Su faturasında Çevre Temizlik vergisi verdiğin ve kendine ait olduğunu düşündüğün Malatya’da bu Çevre Müdürlüğü bir ilan dahi asmana müsamaha gösteremez. Şunu da belirteyim Emlakçıların Belediyeye baskısından cesaret alan Galericilerde bir Kanun çıkarma peşinde , oda şu Artık bundan sonra kendi aracınıza SATLIK ilanı yazamayacaksınız. ” Dicle kenarında bir Kuzuyu eğer bir Kurt yerse bunun vebali benden sorulur ” diyen Hz. Ömer’in adaletini kendine destur bilenler yıllardır Fırat nehrinde milyonlarca balık ölüyor acaba bunu neden düşünmez.
    0
    0
    Yanıtla