SON DAKİKA
SON DEPREMLER

1'i Hastanede, 9'u Muayenede!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da bir yayınevini basarak 3 kişiyi öldürdükleri gerekçesiyle gözaltına alınan 9 zanlı, bugün geniş güvenlik önlemi altında Beydağı Devlet Hastanesi'ne getirildi. Bu arada, öldürülenlerden Necati Aydın'ın eşi de, kilise görevlileriyle Adli Tıp Kurumu'na giderek, eşinin cesedini teşhis etti.

ZANLILAR HASTANEDE...
Olay yerinde yakalanan Cuma Ö. (20), Salih G. (20), Hamit Ç. (19) ve Abuzer Y. (19)'un yanı sıra bir gün sonra gözaltına alınan M.D. (19), M.G. (19), M.K. (19), K.K ve M.U. bugün akşam saatlerinde sağlık kontrolünden geçirildi.

Terörle Mücadele Şubesi'ne ait minibüsle hastaneye getirilen zanlılar, 3'erli şekilde içeri alındı. Sağlık kontrolleri tamamlanan zanlılar, yine 3'erli gruplar halinde minibüse bindirildi.

Zanlılar, geniş güvenlik önlemi altında tekrar Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Zanlılardan Emre G., olayın meydana geldiği 3. kattaki bürodan aşağıya atladığı sırada yaralandığı için halen Turgut Özal Tıp Merkezi'nde tedavi altında bulunuyor.

KURBANIN EŞİ ADLİ TIP'TA.
Malatya Niyazi Mısri Caddesi Ağbsaba İşhanı'nda yaşanan kanlı olayda hayatını kaybeden Necati Aydın'ın eşi Şemsa Aydın ve Kurtuluş Kilisesi üyeleri, cenazeyi görmek için Malatya Adli Tıp Kurumu'na geldi. Necati Aydın'ın eşi Şemsa Aydın'ın, güçlükle ayakta durduğu gözlendi.

Ayakta durmakta güçlük çeken Şemsa Aydın, Adli Tıp Kurumu'na girerek sandalyeye oturmak zorunda kaldı. Gözyaşlarına boğulan kadın, yanındaki kilise üyeleri tarafından teselli edilmeye çalışıldı. Şemsa Aydın, Adli Tıp Morgu yetkililerinden eşini görmek için talepte bulundu. Ailenin talebi üzerine Adli Tıp Morgu'na gelen Cumhuriyet Savcısı, cenazenin teslim edilmesi için gerekli işlemleri başlattı. Şemsa Aydın ve yanındakiler, Adli Tıp'da yaklaşık 3 saat kaldılar.

Kurtuluş Kilisesi Baş Pastörü İhsan Özbek, Necati Aydın'la ilgili defin kağıtlarının hazırlandığını, Cumartesi günü İzmir'de düzenlenecek törenden sonra toprağa verileceğini belirtti.

Bu arada olayda hayatını kaybeden Alman uyruklu Ekkhart'ın vasiyetinde, öldüğü zaman Malatya'da toprağa verilmesini istediği iddia edildi. Kurtuluş Kilisesi yetkilileri, Tilmann Geske Ekkhart'ın toprağa verilmesi işleminin ailenin talebine göre yapılacağını bildirdi.

FOTO: (Üstteki 2 fotoğraf) Beydağı Devlet Hastanesi'ne sağlık kontrolu için getirilen zanlılar.. (Alttaki fotoğraf) Vahşetin kurbanlarından Necati Aydın'ın eşi (ortadaki bayan) Adli Tıp Kurumu'nda..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız