SON DAKİKA
SON DEPREMLER

1'i Müdür 6 Eski Polise FETÖ'den Ceza

0
Güncellendi - 2017-11-02 03:22:58
1'i Müdür 6 Eski Polise FETÖ'den Ceza
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan yargılanan ve aralarında 1 eski emniyet müdürü, 1 komiser ve 4 polis memurunun bulunduğu toplam 6 sanıktan 3’üne 7’şer yıl 6’şar ay, 3’üne ise 6’şar yıl 3’er ay arasında değişen hapis cezaları verildi.

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki FETÖ Silahlı Terör Örgütü dosyasında yargılanan 6 eski emniyet mensubuyla ilgili yargılama tamamlandı. “FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi” olma suçundan yargılanan ve örgütün kriptolu iletiyim programı ‘ByLock’ kullanıcısı olduğu belirlenen 1 eski emniyet müdürü, 1 eski komiser ve 4 eski polis memuruna ‘Silahlı terör örgütü üyeliğinden” 7 yıl 6 ay hapis cezası ile 6 yıl 3 ay arasında değişin hapis cezaları verildi.

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki kararlara göre; tutuklu yargılanan eski emniyet müdürü ve bir süre Malatya KOM Şube Müdürlüğü de yapan Erol K. ile eski Komiser Rıfat Y. ve eski polis memuru Mustafa K.’ye, “Silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan 7’şer yıl 6’şar ay hapis cezasına çarptırılarak, hüküm ile birlikte tutukluluk hallerinin devamına kararlaştırıldı.

Mahkemedeki duruşmada tutuklu yargılanan eski polis memurları Mustafa B., Ömer Faruk S. ve Murat Ç.’ye ise yine “Silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan 6’şar yıl 3’er ay hapis cezalarına ve hüküm ile birlikte tahliyelerine karar verildi.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız