SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"1'inin Durumu Çok Ağır"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:12:32
A- A+ PAYLAŞ

Malatya ve ilçelerinde 6 Ocak Salı sabahı erken saatlerde başlayan şiddetli rüzgârlardan kaynaklanan olaylarda 3’ü ağır 5 kişi yaralandı. 

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Aslan, Turgut Özal Tıp Merkezi’nde 3 yaralının bulunduğunu, bu yaralılardan her üçünün de beyin kanaması tanısı ile tedavi altına alındığını açıkladı. Aslan, Hüseyin Bulut ile 6 yaşındaki Efe Metin’in genel durumunun kötü olduğunu, diğer yaralı Mustafa Akgeyik’in de genel durumunun orta derecede kötü olduğunu belirtti. Yrd. Doç. Dr. Aslan, Turgut Özal Tıp Merkezi’nin tüm imkanlarının yaralıların tedavisi için seferber edildiğini vurguladı. 

1 Çocuk 2 Yetişkin Ağır Yaralı 

Turgut Özal Tıp Merkezi’nde tedavi altına alınan 1’i çocuk 3 kişinin de Çevre Yolu altındaki Gelir İdaresi Başkanlığı (Maliye) binasının çatısından düşen materyallerle yaralanan kişiler olduğu öğrenildi. 

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Aslan Malatyahaber.com ve Yeni Malatya Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, Hüseyin Bulut'un durumunun ağır olduğunu ve Turgut Özal Tıp Merkezi Reanimasyon Yoğun Bakım Servisi’nde solunum cihazına bağlı olarak tedavi altına alındığını söyledi.  Yrd. Doç. Dr. Aslan, Bulut hakkında “Akciğerinde zedelenme, kaburga kemiklerinde kırık var. Genel durumu çok kötü” bilgisini verdi. 

Efe Metin’in Durumu 

Olayda annesi Meral Metin ile birlikte ağır yaralanan 6 yaşındaki Efe Metin’in durumu hakkında da bilgi veren Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Aslan “Efe’nin tedavisi beyin cerrahisi yoğun bakım servisinde devam ediyor. Beyin kanaması var. Ayrıca kolunda kırık var. Genel durumu iyi değil, her an kritik solunum cihazına bağlayabiliriz. Kanaması devam ediyor. Doktorlarımız gerek gördüğünde bir beyin ameliyatı gerçekleştirebilirler” dedi.

Mustafa Akgeyik’in Genel Durumu ‘Orta Derecede Kötü’

Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Aslan, bir diğer yetişkin yaralı Mustafa Akgeyik’in ise diğer yaralılara oranla nisbi olarak iyi olduğunu, ancak genel durumunun ‘orta derecede kötü’ olarak açıklanabileceğini kaydetti. Yrd. Doç. Dr. Aslan,  “Beyin kanaması dışında bu hastamızın ayağında kırık var. Diğer yaralılara göre kısmen daha iyi olmasına rağmen, bu hastamızın genel durumu orta derecede kötü” şeklinde konuştu. 

TÖTM’nin Tüm İmkânları Seferber Edildi 

Yaralıların iyileştirilmesi için İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nin tüm imkânlarının seferber edildiğini belirten TÖTM Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Aslan, “Hekimlerimiz çok hızlı müdahalede bulundu. Gereken tüm tıbbi işlemler yapıldı, yapılmaya devam ediliyor. Yaralıların sağlıklarına kavuşturulması için seferber olmuş durumdayız” dedi.

Kaynak : Güler Hazar, Ferdi Durdu (Yeni Malatya Gazetesi)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız