SON DAKİKA
SON DEPREMLER

2.317 Çocuğa Polis Kimliği

A- A+ PAYLAŞ

Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından 2010 yılı içerisinde 30 bin 257 ayrı ziyaret gerçekleştirilirken, 78 bin kişi ile direk görüşme ve ziyaret yapıldığı bildirildi.

Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Süleyman Hançer yaptığı açıklamada, "Bilgilendirme ziyaretleri kapsamında, eğitim kurumu, işyeri, hane, risk grubuna girdiği düşünülen aileler, umuma açık yerler, kamu kurumu ile özel ve sivil toplum kuruluşları olmak üzere 24 bin 490 ev ziyaret edilerek 41 bin 602 kişi ile görüşülmüş, bilgilendirme toplantıları kapsamında ise eğitim kurumları, site, huzur-mahalle, kamu-özel kurum ve kuruluşlar ile emniyet birimlerine yönelik 291 toplantı düzenlenerek 28 bin 408 kişi bilgilendirilmiştir.

Ziyaretler kapsamında da Taziye Mağdur Destek, Hasta, Doğum, Yeni İşyeri, Emniyet Birimleri, Düğün, Muhtarlar 5 bin 767 kez ziyaret edilerek 8 bin 601 kişi ile görüşülmüştür. Okul kaydı, Sağlık Hizmeti, Maddi, Gıda, Giyim, Kırtasiye ve diğer yardımlar şeklinde toplam 708 aileye yardımda bulunulmuştur" şeklinde konuştu.

"Emniyet kurumlarına 10, belediyeye, metruk bina, metruk araç, aydınlatma, çevre düzenlemesi, çevre temizliği, ulaşım ile ilgili sorunlar, yol sorunları, kamu alanlarının kullanımı, su işleri ve belediyeyi ilgilendiren diğer konularda 110, sosyal kurumlara 10, diğer kurumlara 9 olmak üzere toplam 139 bildirim yapılmıştır" diyen Hançer, davet- ecabet, sportif faaliyetler, önemli gün, sinema,tiyatro v.b.etkinlikler kapsamında 106 faaliyet gerçekleştirilerek 1.185 kişinin etkinliklere katılım sağlanmış" dedi.

Eğitim kurumlarında başarılı öğrencilerden 2 bin 317 çocuğa Çocuk Polis Kimliği dağıtılarak motivasyonlarının artmasının sağlandığını belirten Hançer, "Her hafta Çarşamba günleri kart dağıtılan öğrencilerden 34 okulda eğitim gören 1.019 çocuğun Mobese, Belediye ve Belediye Sanat Merkezini gezmeleri sağlanmıştır. Faaliyetler ve bilgilendirmeler kapsamında afiş, broşür, kitap, flama, balon, CD olmak üzere 86 bin 428 materyal dağıtılmış; tavsiyelerimiz neticesinde işyeri, okul, çocuk parkı, yeni şire pazarı, muhtarlık binası gibi toplam 120 kamera ve 23 alarm taktırılması sağlandı" şeklinde bilgi verdi.

Hançer 2010 yılında yapılan diğer faaliyetleri ise şu şekilde aktardı:

"Maşti ve İnönü Üniversitesinde ilimize yeni gelen üniversite öğrencilerini bilgilendirmek stant kurulmuş, Yamaç mahallesinde bulunan Beydağında ayyıldız ambleminin boyama işlemi yapılmış, Aile İçi Şiddet Projesi kapsamında 15.12.2010 günü saat 09:00-17:00 arasında Belediye Konferans Salonunda Kadına Şiddete Hayır konulu Sempozyum düzenlenmiş, düzenlenen sempozyuma halkın katılımını sağlamak için 25 adet raket afiş, 500 adet afiş, 2
bin adet el ilanı ile 550 davetiye dağıtılmıştır. İl Emniyet Müdürlüğümüz adına hazırlanan ve Kabul gören 3 SODES Projeleri kapsamında çalışmalar yapılmış ve yapılan toplantılara katılım sağlanmıştır. SODES "Roman Öğrencilerle Tarihimize ve Kültürümüze Yolculuk Projesi" kapsamında Yıldıztepe Mahallesinde ikamet eden 20 kız ile 20 erkek olmak üzere toplam 40 öğrenci ve 5 büromuz personeli nezaretinde Çanakkale-İstanbul-Ankara gezisine götürülmüş ve dönüşlerinde Polisevinde kahvaltı yapmaları sağlanmıştır.

Çocuk Festivali; 2009 yılında başlayan ve geleneksel hale getirilen 07 Nisan 2010 tarihinde 3 bin 500 kişinin katılımıyla Atatürk Kapalı Spor Salonunda Çocuk Festivali düzenlenmiş, festivalde çeşitli etkinlikler düzenlenmiş, çekiliş ile festivale gelen çocuklarımıza hediyeler dağıtılmış, program sonunda etkinliklere katılan okul ve öğrencilere plaket ile madalya verilmiştir".

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız