SON DAKİKA
SON DEPREMLER

2.5 Milyonu Zimmete Geçirmişler

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:03:56
2.5 Milyonu Zimmete Geçirmişler
A- A+ PAYLAŞ

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde engellilere yardım toplama bahanesi ile sokaklarda ve kapıdan yaptıkları boyama kitapları satışları ile elde ettikleri 2 milyon 500 bin TL’yi zimmetine geçiren dernek başkanı ve yardımcısı tutuklandı. 

Türkiye’nin birçok ilinde ve Kocaeli’de de faaliyet gösteren Birleşen Engelliler Derneği’nin Darıca şubesine Gebze Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda, deneğin dergi satışlarından elde edilen 2 milyon 500 bin TL geliri zimmetine geçirdiği belirlenen dernek başkanı ile 3 kişi gözaltına alındı. Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı'na gelen bir ihbarı değerlendiren Kocaeli Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Gebze Grup Amirliği ekipleri harekete geçti. Darıca ilçesinde faaliyet gösteren Birleşen Engelliler Derneği ve derneğe bağlı iktisadi işletmenin İstanbul, Kocaeli, Kütahya, Aydın, Antalya, Sinop, Sivas, Malatya, Yozgat ve Konya illerinde bulunan temsilciliklerince özellikle engelli vatandaşları çalıştırmak suretiyle elde edilecek tüm gelirin engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye, hasta bezi, hasta yatağı benzeri yardımlarda bulunulacağı şeklinde söylemleri ile vatandaşların yardım etme duygularını suiistimal ederek boyama kitabı, diş macunu, anahtarlık, kalem seti benzeri ürünleri kapıdan satış yaparak yaklaşık 2 milyon 500 bin TL gelir elde ettikleri, sahte faturalar ile gider gösterilen bu paranın tamamını zimmetlerine geçirdikleri tespit edildi. Polis tarafından derneğe düzenlenen baskında dernek yöneticisi ve çalışanları, “dolandırıcılık, nitelikli zimmet, güveni kötüye kullanma, resmi belgede sahtecilik ve Vergi Usul Kanunu'na muhalefet” suçlarından gözaltına alınarak Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi. Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen zanlılardan Birleşen Engelliler Kocaeli Bölge Temsilcisi M.G ve Derince Bölge Temsilcisi Ç.A. adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, Birleşen Engelliler Derneği Başkanı F.U. (fotoğraftaki) ve Dernek Başkan Yardımcısı ve İktisadi İşletme Müdürü O.K. tutuklanarak Kandıra Cezaevi’ne gönderildi. Polisin olayla ilgili soruşturmayı sürdürdüğü belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız